Koolhydraatarm dagmenu 1 Sabrinaskeuken


10-10-2019 een mooie dag om te starten met een reeks blogs over wat ik eet op een dag tijdens mijn koolhydraatarme levensstijl . Want ik heb gemerkt dat veel mensen zoekend zijn in wat ze wel en niet mogen eten, en het lastig vinden om een weekmenu samen te stellen.

Koolhydraatarm dagmenu 1 Sabrinaskeuken

Koolhydraat arm/beperkt eten saai en moeilijk? Nee integendeel juist heel lekker en veelzijdig. Iedere zondag plaats ik op mijn facebookpagina en yoo.rs een weekmenu. Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn over nieuwe blogs, interessante weetjes en heerlijke recepten? Vergeet dan de like knop op mijn facebookpagina niet! Of volg mijn weightlossyourney via instagram.

Sinds ik koolhydraatarm eet en het opvalt dat mijn lichaam aan het veranderen is. Krijg ik van diverse mensen een paar keer op een dag dezelfde vraag via facebook, instagram of rechtstreeks. “Wat eet je op een dag?”

En ik weet dat er ook mensen zijn die de vraag niet durven te stellen, waarom? Ik schaam me nergens voor en vragen staat vrij. Voor al deze mensen ga ik de komende dagen, elke dag mijn dagmenu opschrijven. Zodat ik jullie kan inspireren en kan laten zien dat koolhydraatarm eten helemaal niet zo moeilijk en eentonig is als vaak gedacht wordt. En honger dat heb je absoluut niet met koolhydraatarm eten. (Alleen de eerste dagen tijdens het afkicken kunnen zwaar zijn, daarna gaat het vanzelf)

Koolhydraatarm dagmenu

Het is donderdagochtend, de kinderen moeten naar school en voor mijn man zorg ik ook dat alles klaarstaat van tussendoortjes en lunch. Net als mij eet hij ook koolhydraatarm en dat is super fijn om het samen te doen. Donderdag is altijd een beetje een hectische ochtend, het weekend staat bijna voor de deur en eigenlijk willen de kinderen zich nog even omdraaien in bed, maar ze moeten nog 1 dag en dan zijn ze vrij, vakantie! Heerlijk. Mijn middelste zoon is vandaag ziek, dus ook die nog even extra onder de wol gestopt, maar daarna kon ik aan de slag.

Koolhydraatarm ontbijt:

Nadat de kinderen op school zijn afgezet en de rust is teruggekeerd maak ik een omelet voor mezelf met rucola. Super simpel:

- Bak een halve zak rucola in een koekenpan op laag vuur

- 2 plakjes ontbijtspek uitbakken

- De rucola een beetje aan de kant schuiven, plakjes ontbijtspek er tussen leggen en twee eitjes open kloppen op de rand

- Daarna laat je het geheel nog even drie minuten op laag vuur koken met een deksel op de pan.

Koolhydraatarm tussendoortje:

Als tussendoortje ga ik voor een hard gekookt eitje

Koolhydraatarme lunch:

Kinders eten op school en ik heb het huis voor me eigen alleen, naja alleen de middelste is thuis maar die is nog steeds ziek dus blijft lekker in bed liggen vandaag. Nadat ik heel de ochtend heb gepoetst, begint me buik aardig te knorren. Tijd voor een heerlijk tonijn salade, ik hou ervan. Je kan gaan voor verse tonijn van de visboer, maar die uit de diepvries is net zo lekker en vele malen goedkoper. Ik laat de tonijn altijd de avond van te voren ontdooien in de koelkast, dan gaat het niet te snel en blijft de tonijn gekoeld.

- Snij de tonijn in kleine blokjes en bak ze enkele minuten in een koekenpan met kokosolie

- Verdeel de andere helft van de rucola die je van vanmorgen nog over hebt in een schaal of bord

- Verdeel de tonijn er overheen, deze mag nog lauwwarm zijn dat maakt het gerecht juist lekker

- Verdeel 25 gram feta kaas over de salade

- En om er wat meer kleur aan toe te voegen, snij je 3 cherrytomaatjes in stukjes en verdeel je deze er ook over

- Maak van 1 eetlepel witte balsamicoazijn, komijnpoeder en een halve eetlepel olijfolie een dressing en schenk deze over de salade

Koolhydraatarm tussendoortje:

Vanmiddag kies ik als tussendoortje voor een halve bol mozarella en een tomaat. De mozarella en tomaat snij ik in dunne plakjes en leg ik om en om op een bord, jammie! Smaakt heerlijk en ziet er als een klein feestje op je bord uit.

Koolhydraatarm diner:

Als diner stond er vandaag zoiets lekkers en simpels op het menu. Ik had voor twee personen een zak spruitjes gekocht, een zak groene sperziebonen, twee runderlapjes en soyasaus. Het resultaat was een volle wokpan met groene groentes, en de geur die eraf kwam, voortreffelijk!

- Maak de spruitjes schoon en halveer ze, deze bak je in een laagje water in de wokpan

- Ontdop de sperziebonen en halveer ze, deze bak je apart van de spruiten in een andere pan

- Snij de runderlapjes in blokjes/reepjes net wat jezelf wenselijk vind en bak deze op laag vuur, niet te lang want dan wordt het taai.

- Giet de gekookte groenten af en voeg alles inclusief het vlees bijeen in de wokpan

- Giet er soyasaus naar eigen smaak toe, wat ras el hanout kruiden en peper en zout. Alles door elkaar mixen nog even laten doorbakken en klaar!

Koolhydraatarm tussendoortje:

Terwijl ik dit blog aan het typen ben geniet ik als afsluiter van een kaasplankje: Brie, jong belegen kaasblokjes en een paar fetablokjes

Koolhydraatarm dagmenu
Koolhydraatarm dagmenu