Thuiswerken, bloggen in de auto


Thuiswerken kan ook op andere plaatsen dan thuis, aan je bureau is wel productiever, maar soms moet je jezelf flexibel opstellen, en thuiswerken op andere plaatsen. Bijvoorbeeld bij een deadline, of als je vooruit wilt werken.  Als blogger kan je heel goed op andere plaatsen thuiswerken, het enige wat je nodig hebt is een laptop met een tekstverwerker, en een harde ondergrond. Ben je benieuwd hoe je dit kan doen,  en de voor en nadelen? Ik heb het voor jullie getest!


Dit blog typ ik terwijl we onderweg zijn naar een verjaardag, een uur van onze woonplaats vandaan. Mijn echtgenoot bestuurd de auto, en is dan nooit zo’n prater, dus voor mij een uitgelezen kans om te testen, of je kan bloggen in de auto. Door te testen en ervaren, kan ik jullie meteen de voor- en nadelen meedelen, en of het echt mogelijk is.

 

Thuiswerken, bloggen waar kan je dit nog meer doen?

De standaard plaatsen, zoals: Je bureau, of keukentafel, kennen we allemaal. Hier zijn de minste afleidingen, en werk je het productiefst. Maar als je flexibel bent, kan je thuiswerken ook op andere plaatsen doen, zoals:

 • In de auto
 • In de bibliotheek
 • Bij de kapper 
 • In een snackbar
 • In de klas

Kort samengevat, elke plaats waar ruimte is om een laptop neer te zetten kan je bloggen. Sommige mensen kunnen ook bloggen, via hun smartphone, maar dit kan ik absoluut niet. 


Nadelen van thuiswerken op andere plaatsen

 • Je beschikt niet over een internetverbinding. Op sommige plaatsen is gratis wifi beschikbaar, maar soms moet je het zonder internet doen. Hierdoor zal je het onderzoek wat plaats moet vinden voor je blog, op een later tijdstip moeten doen, en later toevoegen
 • Je kan geen afbeeldingen toevoegen aan je blog, want je kan deze zonder internetverbinding niet uploaden
 • Je kan last hebben van diverse lichtinval, zoals de zon
 • Als je blogt in de auto kan je hinder ervaren van de hobbels, en bochten in de weg
 • Je kan je  laptop niet opladen
 • In de auto kan je last krijgen van wagenziekte, tijdens het kijken naar het laptopscherm
 • Je kan sneller afgeleid zijn, door omgevingsgeluiden of bewegingen

Voordelen van thuiswerken op andere plaatsen

 • Je kan vooruit werken 
 • Leest je blog op een rustig moment nog eens goed na, haalt hierdoor meer typfouten uit je blog, voordat je deze online plaatst
 • Schrijven is schrappen, door op een andere plaats te bloggen, heb je al vrij snel een hele lap tekst. Als je deze later doorleest dan kom je er vaak achter, dat er alinea’s geschrapt kunnen worden, of aangepast moeten worden
 • Je kan bloggen, tijdens een lange vakantierit, waardoor je zelfs als je op vakantie bent, nieuwe content online kan plaatsenMijn ervaring met thuiswerken in de auto

Ik vertelde jullie het al, ik schrijf deze blog in de auto, terwijl we onderweg zijn naar een verjaardag.  Als stabiele ondergrond gebruik ik de koffer, waar mijn laptop normaal gesproken inzit. Mijn laptop staat stevig op mijn knieën, en ik ervaar geen hinder van de hobbels, of bochten in de weg. Het grootste gedeelte dat ik aan het bloggen was bevonden wij onszelf op de snelweg.

Waar ik het meeste hinder van ervaarde, was de laag staande zon die in het scherm van mijn laptop, of in mijn ogen scheen. En de grootste voordelen waren voor mij:

 • De tijd ging sneller
 • Ik post de blog minder impulsief online
 • Ik heb het blog op een later tijdstip nog eens goed door gelezen, en heb hierdoor dubbele informatie, en typfouten kunnen verwijderen

Ik ben vaak geneigd om mijn blog meteen online te plaatsen, nadat ik deze getypt heb. Natuurlijk lees ik deze altijd nog even een paar keer door, maar met tussenpozen van een paar uur, heeft me dit meer inzicht gegeven, en heb ik meer wijzigingen gedaan, dan ik normaal gesproken doe. 

Conclusie, werkt bloggen in de auto?

Bloggen in de auto is een goede manier om de tijd sneller te laten gaan, maar voor productief thuiswerken zou ik bloggen in de auto niet aanraden! Ik heb de voordelen ervaren, maar het kost mij meer tijd dan dat ik normaal een blog schrijf, voorzie van afbeeldingen, en online plaats. Ik blog voortaan gewoon weer vanaf mijn bureau, met een stabiele wifi verbinding, zodat ik meteen onderzoek kan doen, en afbeeldingen die passen bij mijn blog kan toevoegen.

Wel heb ik met deze test geleerd, dat ik niet direct mijn blog moet nalezen, en aan moet passen. Voortaan schrijf ik een blog, sla ik deze op, en kijk ik deze naar een paar uur na. Dit zorgt er wel voor dat bloggen meer intensief wordt, en ik een nog betere planning moet maken. Maar dat is het waard!

© Sabrina 19-11-2018

 

Sinds 31-10-2018 ben ik blogger op yoo.rs en ben ik hier dagelijks te vinden. Mijn blog interesses zijn zeer divers, ik blog onder andere over: Thuiswerken, knutselactiviteiten,  het zeeaquarium, koolhydraatarme recepten, gedichten en ik neem graag deel aan een verhalen challenge.  Lijken mijn blogs je interessant, vergeet dan vooral de volg knop niet aan te klikken!

Wil je reageren op mijn blog, of kom je zelf ook bloggen op yoo.rs? Maak dan eenvoudig en snel een account aan via onderstaande link en start vandaag nog met betrouwbaar thuiswerken

Inloggen/Aanmelden