×

Yoors


Inloggen
×

Yoorscamera_alt
Afbeelding toevoegen
Thuiswerken met een planning in KanbanFlow

Thuiswerken met een planning in KanbanFlow


Ik vermelde het al eerder in mijn blogs over thuiswerken, voor succesvol thuiswerken heb je een goede planning nodig. Eerst gebruikte ik altijd een simpele agenda, maar ik heb nu de perfecte manier gevonden. Op internet kwam ik een programma tegen, “KanbanFlow” in dit programma kan je taken aan maken, en deze onderverdelen in diverse categorieën. Ook prettig aan dit programma, je kan een timer instellen die na een ingestelde tijd afgaat, waardoor je precies weet wanneer het even tijd is voor een pauze. KanbanFlow bied alles wat je nodig hebt om productief te blijven thuiswerken, en ik ga jullie aan de hand van foto’s en tekst uitleggen hoe eenvoudig KanbanFlow werkt. En het is nog gratis ook, zonder storende advertenties!


Ik stoorde me steeds meer aan mijn papieren agenda, als ik een foutje maakte, moest ik weer met typ ex aan de slag om dit te veranderen, geef mij maar een digitale mogelijkheid, zodat ik die altijd bij me heb. Tijdens mijn zoektocht naar een digitale manier van plannen, kwam ik het gratis programma KanbanFlow tegen, een gebruiksvriendelijk programma, vanaf het moment dat je het opstart. Ik werk er nu 3 weken mee, en het bevalt me prima. Ik heb overzicht, verzuim geen taken, en krijg een melding wanneer er een tijdsblok voorbij is.

 Thuiswerken met een planning in KanbanFlow, wat zijn de voordelen

Laat ik meteen maar met de voordelen beginnen, ik ben enthousiast en hopelijk jullie aan het einde van deze blog ook. Voor de duidelijkheid, ik verdien niets aan het promoten van KanbanFlow, ik ben niets anders dan een tevreden gebruiker.

Thuiswerken met KanbanFlow geeft de gebruiker een gratis online mogelijkheid voor het maken van een planning, waarbij de taken onderverdeeld kunnen worden in diverse categorieën. Dit biedt de gebruiker een goed overzicht van zijn wekelijkse, dagelijkse, en moment taken. De taken kan je eenvoudig verplaatsen met één muisklik, en je kan ze afzonderlijk van elkaar een kleur geven. De kleurenfunctie kan je bijvoorbeeld gebruiken, om diverse opdrachtgevers uit elkaar te houden, of juist, zoals ik het gebruik: elke dag een andere kleur.

Ook erg prettig, je kan een tijd instellen per taak, hoelang je eraan wilt werken. Is de tijd om, dan krijg je een melding, waardoor je als thuiswerker weet wanneer het tijd is om te stoppen, en even afstand te nemen.

 Thuiswerken met een planning in KanbanFlow, zijn er nadelen

Ik heb in drie weken tijd nog maar een klein nadeel ontdekt, maar dit heb ik zelf al opgelost. Het nadeel wat ik ervaarde: je kan niet automatisch een datum bij een taak zetten. Maar door de datum dat je het uit wilt voeren voor het onderwerp te plaatsen, is dit eenvoudig op te lossen.

 Thuiswerken, hoe start je met KanbanFlow

Starten met een planning maken voor thuiswerken in KanbanFlow gaat zeer eenvoudig. Je gaat op internet naar: www.kanbanflow.com en klikt voor het eerste gebruik op de groene “Sign up” knop. Je voert de gevraagde gegevens in, en binnen vijf minuten kan je aan de slag met het maken van je eerste planning. Je krijgt een voorbeeld planning te zien, deze kan je hernoemen en aanpassen aan je eigen planning van thuiswerken. Of je maakt een nieuwe planning aan via de knop “Board” en kies dan voor “Create board”

Als je een bord aangemaakt hebt, ga je de taken die je in een week moet afhandelen in je KanbanFlow planning zetten. Klik bij één van de kolommen op het + teken en voeg de opdracht toe, geef de taak een kleur, eventueel een extra beschrijving en druk op save. Staat de taak in de verkeerde kolom dan kan je deze eenvoudig verplaatsen door de taak aan te klikken, en op “move” te drukken. Door op de taak te klikken kan je ook wijzigingen aanbrengen, en zelfs de taak verwijderen.

De eerstvolgende keer dat je daarna terug wilt naar KanbanFlow hoef je alleen maar in te loggen. Dit kan ook via je smartphone, waardoor je altijd je planning bij je draagt. 


Het inlogscherm wat je krijgt te zien als je naar: www.kanbanflow.com gaat


De voorbeeeldplanning die als eerste krijgt te zien, na je aanmelding


Hoe je een nieuwe planning aanmaakt

Dit scherm krijg je te zien als je een taak aanklikt. Je kan hier de taak aanpassen, de timer instellen, de taak verplaatsen naar een andere planning of categorie, verwijderen, en ook extra leden toevoegen

Thuiswerken met een planning in  KanbanFlow, hoe stel je de tijd in

Voor productief thuiswerken, werk je het beste met tijdsblokken. Zelf kies ik ervoor om maximaal 1,5 uur achter elkaar aan een blog te werken. Daarna neem ik even afstand van het scherm, om daarna op me gemak door te werken.

In KanbanFlow krijgt de gebruiker de mogelijkheid om een tijd aan een taak vast te zetten, en automatisch een melding te krijgen als de tijd erop zit. Op deze manier hoef je zelf niet de tijd in de gaten te houden. Het instellen van de tijd doe je door:

  • Klik op een taak
  • Kies voor de optie “timer”
  • Start pormodoro, nu start links onderin je scherm de tijd automatisch, maar de eerste keer moet je op “Stop drukken” zodat je de tijd in kan stellen die je aan een taak wilt besteden
  • Druk op settings links onderin het scherm, er verschijnt een pop up midden in het beeld. Bij work time zet je de tijd die je wilt besteden aan thuiswerken op dat moment. Dan ga je bij dezelfde pop up naar sounds, en kies bij alarm sound welk geluid je wilt horen als het tijdsblok erop zit
  • Daarna druk je op het kruisje en “start” je de tijd, het thuiswerken kan gaan beginnen

Ook kan je ervoor kiezen om een stopwatch aan te zetten, zodat je kan zien hoelang je over een opdracht doet.


Het scherm wat je krijgt te zien als je een timer in wilt stellen


Hier kan je de timer instellen aan je eigen idee van thuiswerken


Wat voor meldingsgeluid wil je ontvangen aan het eind van het tijdsblok

Dit is hoe een planning er ongeveer uit kan zien. Dit is een voorbeeld planning die ik jullie wil laten zien

© Sabrina 28-11-2018

 

Sinds 31-10-2018 ben ik blogger op yoo.rs en ben ik hier dagelijks te vinden. Mijn blog interesses zijn zeer divers, ik blog onder andere over: Thuiswerken, knutselactiviteiten,  het zeeaquarium, koolhydraatarme recepten, gedichten en ik neem graag deel aan een verhalen challenge.  Lijken mijn blogs je interessant, vergeet dan vooral de volg knop niet aan te klikken!

Wil je reageren op mijn blog, of kom je zelf ook bloggen op yoo.rs? Maak dan eenvoudig en snel een account aan via onderstaande link en start vandaag nog met betrouwbaar thuiswerken

Inloggen/Aanmelden