×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
De uitnodiging

De uitnodiging


Dit gedicht heeft mij, toen ik het las, erg geraakt. Ik wil het dan ook graag met jullie delen.

Het interesseert me niet wat je doet voor de kost; 

Ik wil weten waar je naar hunkert en of je ervan durft te dromen het verlangen van je hart te vervullen. Het interesseert me niet hoe oud je bent, ik wil weten of je het risico neemt voor gek te staan voor liefde, voor je dromen, voor het avontuur van levend zijn. Het interesseert me niet wat je allemaal dwarszit, ik wil weten of je contact hebt gemaakt met de kern van je eigen verdriet. Of je bent geopend door de teleurstellingen van het leven; of je bent verschrompeld, je hebt afgesloten, uit angst voor de pijn. 

Ik wil weten of je pijn kunt verdragen; van mij en van jezelf, zonder weg te stoppen, vast te bijten. Ik wil weten of je plezier kunt verdragen van mij en van jezelf, of je kunt dansen met overgave, extase toe kunt laten tot in de toppen van je vingers en je tenen, zonder te manen tot voorzichtigheid, tot realisme, of ons te herinneren aan menselijke beperkingen. 

Het interesseert me niet of het verhaal dat je vertelt waar is, ik wil weten of je een ander kunt teleurstellen om eerlijk te zijn naar jezelf; of je verdenking van verraad kunt verdragen, zonder verraad te plegen aan je ziel. Ik wil weten of je trouw kunt zijn, en dus te vertrouwen. 

Ik wil weten of je schoonheid kunt zien, ook als niet iedere dag even mooi is; en of je jouw leven kunt herleiden tot haar bron. Ik wil weten of je met falen kunt leven, het jouwe en het mijne, en nog aan de rand van het meer kunt staan, en JA kunt schreeuwen tegen de zilveren gloed van de volle maan. 

Het interesseert me niet waar je woont of hoeveel geld je bezit. Ik wil weten of je na een nacht vol verdriet en vertwijfeling, moe en gekneusd tot op het bot, kunt opstaan en doet wat gedaan moet worden voor de kinderen. Het interesseert me niet wie je bent of waar je vandaan komt; Ik wil weten of je naast me zult staan als het er echt op aan komt en niet terug zult deinzen. 

Het interesseert me niet wáár of wàt of met wìe je gestudeerd hebt; ik wil weten wat er van je overblijft als al het andere wegvalt. Ik wil weten of je alleen kunt zijn met jezelf; en of je werkelijk waardeert wat je gezelschap houdt in lege momenten. 

Gedicht van Oriah Mountain Dreamer (Indiaanse stamoudste) 

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
The Original Enrique
Dit is heel mooi en diep! Deze post deel en bewaar ik! Dank je wel!
20-05-2018 19:36
20-05-2018 19:36 • 1 reactie • Reageer
Ad Hartman
Dankjewel.
20-05-2018 20:39
20-05-2018 20:39 • 1 reactie • Reageer
Dewaputra
Hoe dan ook, retorische vragen die tot nadenken stemmen.
20-05-2018 14:58
20-05-2018 14:58 • Reageer
Soberana
Ik wilde weten waarom 'Oriah Mountain Dreamer' zich voordoet als chief van een Indiaans volk in Canada, terwijl zij een Amerikaans schrijfster is. Jij zult het wel weten, maar dat geldt niet voor alle yoorsies: http://me-pedia.org/wiki/Oriah_Mountain_Dreamer http://oriahsinvitation.blogspot.com/
18-05-2018 15:08
18-05-2018 15:08 • 1 reactie • Reageer
Ad Hartman
Wist ik niet. Dit gedicht kwam ooit op mijn pad en maakte veel indruk op mij. Ik heb nooit verder gekeken en wist dan ook niet dat het door een vrouw geschreven was. Dankje voor het delen.
18-05-2018 15:25
18-05-2018 15:25 • Reageer
Marjolein
wow... veel mensen zullen volmondig zeggen dat ze dat kunnen, maar dat is vooral de hoop dat ze het kunnen. Ik kan veel dingen niet zo makkelijk, maar maak er nu wel een grote verschuiving in mee, weg met die glazen bol, die kooi om me heen, ik wil me bevrijden van mijn eigen beperkingen! 
18-05-2018 14:38
18-05-2018 14:38 • 1 reactie • Reageer
Ad Hartman
Dank voor je reactie. Mooi proces om mee te maken Marjolein.
18-05-2018 14:46
18-05-2018 14:46 • 1 reactie • Reageer