×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Mijn zoektocht

Mijn zoektocht


Na mijn burn-out welke ik in 2000 kreeg, is mijn wereld volledig op zijn kop gezet. Tot dan leefde ik samen met mijn ambitieuse vrouw in een soort van rat-race. Wie maakte de mooiste carrière, wie nam het meeste geld mee naar huis, drie dure auto's voor de deur en alweer een ander, nog groter, huis. Maar ineens was die burn-out daar, volledig vanuit het niets. Mijn vrouw begreep er niets van en verliet me dan ook snel. En ik, ik bleef achter met al mijn gevoelens van angst, onzekerheid en wanhoop. Een zware tijd volgde, maar ik ben dankbaar dat die burn-out is gekomen. Het was voor mij een drastische ommekeer.

Ik leerde mezelf kennen. Al dat materialistische dat paste eigenlijk helemaal niet bij mij. In mijn werk kreeg ik vaak ruzie met mijn baas en ik begreep nooit zo goed waar dat nou aan lag. Ik ging op zoek naar antwoorden en die kwamen dan ook. Nu, 18 jaar later, ben ik een volledig ander mens geworden. Mijn kernwoorden zijn geworden, ontmanagen, friskijken, duurzaamheid, samen, menselijkheid en spiritualiteit. Ik heb geleerd dat welzijn meer waard is dan welvaart. Dat geven meer energie geeft dan nemen. Dat openstaan voor anders denken en doen je wereld veel groter en rijker maakt. 

Vier jaar geleden besloot ik ook om qua werk een andere richting te kiezen en ben zodoende in aanraking gekomen met de Chinese geneeskunde en de cultuur. Het klikte meteen tussen ons. Ook de Taoïstische leer en het Boeddhisme spreekt me zeer aan. De gedachte dat wij allen komen uit het grote niets, iets worden en dan weer terugkeren naar het niets, geeft mij het gevoel dat dat dicht bij de waarheid ligt. Dat gevoel werd versterkt toen ik het boek las van de cardioloog Pim van Lommel. Hij schreef het boek 'Eindeloos bewustzijn', een groots opgezet Nederlands onderzoek naar bijna dood ervaringen. Zijn hypothese was: bewustzijn is niet in ons maar buiten ons en onze hersenen maken het mogelijk om bewustzijn te ervaren. Dat past heel goed bij de Chinese denkwijze en uiteindelijk ook bij die van mij.

Ik hoop binnenkort af te studeren als acupuncturist / tuina therapeut.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
enigma
Veel succes met deze studie(s) ! Lijkt me inderdaad een grote ommekeer, zoals bij zovelen.
23-05-2018 16:20
23-05-2018 16:20 • 1 reactie • Reageer
Ad Hartman
Dankjewel voor je reactie. 
23-05-2018 17:06
23-05-2018 17:06 • Reageer
Marjolein
zoveel mensen maken op deze manier de ommekeer! Interessant en je bent nu ook veel gelukkiger waarschijnlijk!
03-05-2018 16:42
03-05-2018 16:42 • 1 reactie • Reageer
Ad Hartman
Absoluut en minder stress.
03-05-2018 17:30
03-05-2018 17:30 • Reageer
Ad Hartman
Doe ik ook en dat werkt prima. Ben jij een Rotterdammert?
03-05-2018 15:08
03-05-2018 15:08 • Reageer
FrutselenindeMarge
Zo zeg kan je dat niet ook inzetten ivm.je eigen pijn?
03-05-2018 14:55
03-05-2018 14:55 • Reageer