×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Challenge inkomen genereren binnen 1 jaar, deel 1

Challenge inkomen genereren binnen 1 jaar, deel 1


Kan dat?

Hallo, 


Ik ben Hennie, welkom op mijn blog.

Om medische redenen zal ik in juni 2019 in de bijstand terecht komen.  

Ik ben doodsbang voor de bijstand, ik ben er zelfs zo mee bezig dat het m'n leven verpest. Het hangt als een zwaard van Damocles boven m'n hoofd, 1 fout en ik hang. Die ene fout ga ik gegarandeerd maken want ik ben nogal chaotisch en er gaan wel eens wat dingen mis. Ik heb er nu al slapeloze nachten van. 

2 weken geleden bedacht ik me dat ik het gewoon NIET ga doen, ik verdom het, ik wil niet in de bijstand. Die beslissing voelde goed, alsof er een last van m'n schouders viel, want ik besefte: "wat heb ik eigenlijk te verliezen"?  Ik mag me komend jaar over hele andere dingen druk maken, zoals : Hoe genereer ik genoeg geld om voor volgend jaar juli inkomensonafhankelijk te zijn? Hmz, goeie, daar heb ik nooit over nagedacht want ik werkte voorheen gewoon voor een werkgever, net als de meesten van ons. 

" Arbeid loont" is een gevleugeld spreekwoord, maar hoe kan het dan dat je in de jaren 90 een gezin kon onderhouden op 1 salaris terwijl je nu met 2 salarissen amper de eindjes aan elkaar kunt knopen?  Nederland is een van de meest welvarende landen ter wereld, toch wordt er week na week wel ergens een nieuwe voedselbank geopend. Bizar toch?

Anyway, ik zag een kans en ik heb hem gegrepen, niemand weet hoe het uit ga pakken en iedereen verklaart me voor gek of naïef. Ik  zag mogelijkheden en heb al m'n spaargeld erin gestopt. Zelfs m'n gespaarde zegelboekjes van de Jumbo en Albert Heijn! Zelfs m'n noodpotje met 2 euro muntstukjes, alles! Tot nu toe spaarde ik zoveel mogelijk op met het oog op de komende bijstand. Ik ben een controlefreak en ik wilde een buffer hebben. Maar wat maakt het eigenlijk uit of ik nu al m'n geld inleg? In de bijstand is het ook binnen een jaar op. 

Oke, ik leef misschien voor niks heel zuinig als het misgaat, maar wat dan nog? Dan heb ik toch mooi een jaar geleerd rond te komen met heel weinig geld, wat dan weer goed van pas komt in de bijstand! Ik heb me ingeschreven, ingelegd en geprobeerd zoveel mogelijk informatie op te zuigen. Na 2 weken kan ik zeggen dat ik inmiddels 10% van mijn inleg terugverdiend heb.

Tot volgende keer,

Liefs Henniehelp

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
GMVDMinimalism
Weer een verkapte FutureNet advertentie. Helaas. Ik hoop dat je snel een manier vindt om uit de geldzorgen te blijven. Heel erg veel succes!
14-08-2018 17:03
14-08-2018 17:03 • Reageer
Douryeh
Vrij wat Nederlanders met weinig geld vertrekken naar Spanje of, nog vaker, Portugal. 't Overwegen waard. Succes! @}}-
06-08-2018 17:39
06-08-2018 17:39 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Dag Hennie. Welkom op Yoors. Succes met je strijd om uit de bijstand te blijven. Yoorsen kan je helpen. Ik ga je in ieder geval volgen. 
30-07-2018 16:54
30-07-2018 16:54 • Reageer
Schorelaar
ik heb geen idee waar je nu je geld mee verdient, ik hoop dat het goed gaat (en anders is er toch altijd nog bijstand?)
28-07-2018 21:34
28-07-2018 21:34 • Reageer
Marjolein
maar: waarin heb je geinvesteerd? Dat blijft onduidelijk.
26-07-2018 08:58
26-07-2018 08:58 • 1 reactie • Reageer
djjoske
Dat vraag ik mij inderdaad ook af..?
10-09-2018 11:27
10-09-2018 11:27 • Reageer
Encaustichris
De grote vraag is natuurlijk: waarom heb je geïnvesteerd.....
22-07-2018 19:01
22-07-2018 19:01 • Reageer
Karin van der Straaten
Mooi streven, ben alleen nog wel benieuwd waarom het voor jou zo erg is  in die bijstand... ik zit erin.. door mijn gezondheid  erg hoge kosten en dus ja die voedselbank kledingbank zelfs. over een jaar g ik met pensioen en dan kan ik mijn schilderijen verkopen etc.  De uitkering, je mag 2 nachten per week  die logee ontvangen..meer niet en ja die regels. toch heb ik er  momenteel egen alst avn. Desondanks hen ik  in 2009 mijn atelier geopend.. met behoud uitkering  workshops gaan geven, was leuk/ tto mijn hart ineens goed zik werd en alles even stil  lag.ton  gaf  mij ook echt een kik om zelfstandig te zijn, ondanks mijn oud zeer www.atelierdequast.nl    
19-07-2018 20:23
19-07-2018 20:23 • 1 reactie • Reageer
Hennie
Wat fijn dat je volgend jaar jaar met pensioen mag! Wat zal dat een rust geven. Het zit zo: ik zit tot juni volgend jaar in de ziektewet vanwege PTSS. Door miscommunicatie met het UWV ben ik vorige uit de ziektewet geknikkerd en in de bijstand beland. Ik mocht mijn hele hebben en houden komen laten zien en moest allerlei verklaringen afleggen. Onder iedere brief stonden dreigementen. Als ik een brief zag van de gemeente begon ik al te trillen en te zweten, doodsbang dat ik iets fout gedaan had en gekort zou worden. Ik heb voor het eerst in 51 jaar een eigen plek waar ik me veilig voel. Als ik om wat voor reden dan ook gekort verlies ik mijn veilige haven want met 3x 30 % kan ik mijn huur nooit meer inlopen. Bovendien wens ik niet als een parasiet of crimineel behandeld te worden, die tactiek heb ik bij het UWV al mogen ervaren.  Ik zie mensen in mijn omgeving die letterlijk kapot gemaakt worden. Mijn beste (61jarige) vriendin wordt doorlopend achter haar broek gezeten, zij loopt inmiddels bij een psychiater. 2 anderen kennissen durven niet meer samen boodschappen te doen omdat zij achtervolgd zijn door een sociale rechercheur vanwege de verdenking "stiekem samenwonen".   Ik laat me niet meer terroriseren, intimideren of bespioneren door onze doorgeslagen overheid. Ik sta op voor mezelf, en dat zouden veel meer mensen moeten doen. (Sorry dat het zo'n lang verhaal geworden is, het zit me hoog dus ik ga m'n spanning naar beneden brengen met een relaxed muziekje) Liefs, Hennie
19-07-2018 22:24
19-07-2018 22:24 • 1 reactie • Reageer