×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Race seizoen is weer begonnen!!

Race seizoen is weer begonnen!!


Eindelijk was het dan zover, het begin van het race seizoen. 24 maart mochten we de caravan weer op onze vaste plek neerzetten op de officialcamping dus we zijn vrijdags al vertrokken richting het oosten. Eerst de caravan ophalen van zijn stalling en toen door naar een vriendin van het circuit daar hebben we overnacht en de volgende ochtend vroeg zijn we richting het circuit vertrokken. De heren gingen de caravan opzetten en ik had meteen mijn eerste dienst van dit jaar met de auto's. Aangezien ik toch nog geen zware dingen mag doen kwam dit goed uit om te kijken of mijn lichaam al zo'n dag aan kan. 

Ergens halverwege de week was ik al gebeld of ik hoofd pitsteward wilde zijn, in korte lijnen houdt dat in dat je aanspreek punt ben binnen de groep en naar racecontrol. Je deelt de groep in en lijd alles in goede banen. Deze dag hoefde ik niet veel te doen want het was meer een commerciële testdag. Wat wel heel leuk was om te leren (want ja dat doe ik nog steeds), was dat ik voor het eerst mocht starten. Dat houdt de startlampen bedienen. Dus eigenlijk is het heel simpel, maar zoals veel mensen mijn kennen vindt ik alles wat nieuw is spannend, en vooral als ze je dan ook nog vertellen dat er iets mis kan gaan. Het geval was namelijk dat het knopje van de lampen wel eens door schoot en dat dan de lampen van aan naar uit en gelijk weer aan springen met als gevolg dat je dan wel eens een ravage met de start kan krijgen. Dus ik met bibberende handjes aan de knop in de hoop dat deze niet door zou schieten en dat is gelukt! Geen ravage en toestanden deze keer haha en ik weer iets wijzer.

Door het lange staan was ik op het einde van de dag wel op van de pijn in me heup want mijn lichaam is werkelijk niks meer gewend na 4 maanden niks doen. Gelukkig toen ik terug kwam op de camping was zo goed als alles klaar en kon ik lekker gaan zitten en om half tien ben ik lekker gaan slapen.

Afgelopen zaterdag hadden we dan eindelijk de eerste motor trainingen en deze dag was zeer geslaagd, mijn heup werkte mee, heb helemaal nergens last van gehad en het was gewoon heerlijk om de motoren weer te horen. Er zijn geen bijzondere dingen gebeurd, gewoon een heerlijke dag. Het was ook aspirantendag, alle nieuwe toekomstige officials kwamen voor hun eerste ontmoeting op het circuit. Een groep van ongeveer 80 mensen die allemaal op het circuit willen gaan werken. Ook onze zoon heeft zich aangemeld en die gaat veel weekenden mee draaien dit seizoen. Ik ben daar echt super trots op en ik hoop dat hij net zo veel plezier er in krijgt als ik. Mijn vriend gaat ook werken op het circuit als pitbox controleur. Of te wel als iedereen klaar is met rijden moet hij controleren of ze de pitboxen allemaal schoon achter laten en de sleutels dan weer inleveren bij hem. 

Wij zijn voorlopig het hele seizoen weer lekker actief met zijn allen en hebben er volop zin in. Aankomend weekend hebben we weer auto's op het menu met zaterdag de ACNN en zondag Viva Italia.

Tot volgende week allemaal :-)

help
signup

Wil je ook gaan bloggen meld je hieronder dan aan!
KimsBlog
Eindelijk weer begonnen ;-). Hier met het gehele gezin fanatieke kijkers. Heel veel plezier dit seizoen ;-)
04-04-2018 13:10
04-04-2018 13:10 • Reageer
caro.sael Davinchy
Zo super spannend allemaal :)
04-04-2018 09:36
04-04-2018 09:36 • Reageer
Ratelaar
yes. gelukkig wel.
04-04-2018 08:04
04-04-2018 08:04 • Reageer