×

Yoors


Inloggen
×

YoorsAngsten verwerken.

Angsten verwerken.


Vandaag ben ik weer bij de psycholoog geweest. Ik loop daar omdat ik heel veel angsten heb, angsten voor “ doodnormale “ dingen, volgens anderen. 


Vandaag heb ik wederom weer wat aan het gesprek gehad, en ik ben naar huis gegaan met een oefening, en die wou ik graag met jullie delen. 


Telkens als je op het punt staat een nieuwe angst te overwinnen, of als dat zomaar ineens gebeurd, schrijf dat op in een schriftje. Het kan heel motiverend en kalmerend werken, want je zult echt zien dat je angst afneemt tijdens de gebeurtenis. 


Direct toen ik thuis kwam, ben ik er aan begonnen, ik heb een paar recente angst momenten opgeschreven. 


Ik heb de gebeurtenis opgeschreven. 

De spanning van te voren. 

De spanning tijdens of achteraf.

En de gedachtes die ik er bij had.

En eventuele (positieve) opmerkingen kan je nog opschrijven. 


Je kan hierdoor zien dat je angst groter is aan het begin, dan aan het eind. En dat kan je meenemen in een volgend angstmoment. 


Maar ook als je je even wat minder of zelfs waardeloos voelt, kun je even in dit schriftje kijken hoe ver je eigenlijk al bent gekomen en dat je echt trots mag zijn op jezelf. 


Verder ga ik hier ook nog motiverende quotes inzetten. Dit schriftje is voor mij ook helpend omdat ik onwijs veel van schrijven hou, maar natuurlijk ook van mijn eigen voortgang, en zo kan ik me ook gaan beseffen dat het allemaal best meevalt. Achteraf natuurlijk. Ik ben er mee bezig om mijn angsten een beetje onder controle te krijgen, en ik weet zeker dat dat me ook wel gaat lukken zo! 


Ik hoop dat jullie wat aan deze blog hebben gehad, ik zal een afbeelding toevoegen van mijn eerste bladzijde, dan hebben jullie een beetje een beeld van wat ik bedoel. 


Met volle angst vooruit!