×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Echte overwinning!

Echte overwinning!


Na 7 jaar lang een strijd te hebben gehad met mijzelf, heb ik vandaag wat gedaan, wat ik misschien een hele lange tijd geleden al had moeten doen. Ik ben vandaag naar de dokter geweest en die heeft me doorverwezen naar een psycholoog. Het gaat nu oprecht goed met mij, maar ik wil ook dat dat zo blijft. Maar doordat ik nog te onzeker ben over alles, en vooral mijzelf, ben ik bang dat ik hier weer in terug ga vallen. 

Dingen die bij de meeste mensen heel erg vanzelf sprekend zijn, doe ik met moeite. Bijvoorbeeld: in een T-shirt lopen, eten en drinken waar anderen bij zijn (op familie na) , (blijven) geloven in jezelf en nog veel meer. 

Ik heb hier moeite mee, en niet omdat ik mezelf dat heb aangepraat, maar door dat anderen mij dat hebben aangepraat. 

Ik ben niet perfect, niemand niet, hoef ik ook niet te zijn, ik zou gewoon eens zo graag mijzelf willen zijn. Door de jaren heen ben ik mezelf verloren, heb ik dingen gedaan waar ik spijt van heb, maar goed, mensen maken fouten en ik ben daar één van de duizenden voorbeelden van. 

In 2018 ben ik me zoveel dingen gaan realiseren, ik voel me beter en dat kun je ook aan mij zien. Ik ben gestopt met drugs, zowel hard als soft drugs, ben gestopt met alcohol drinken ( af en toe nog eens een biertje of wijntje ) , en ik ben gestopt met mezelf te beschadigen, en daar heb ik toch nog verdomd veel moeite mee. Maar gewoon proberen mezelf af te leiden, dan komt het wel goed! Ook 25,5 KG afgevallen. Dat geeft me ook wel een goed gevoel. 

Het kan alleen maar beter worden vanaf nu, maar dan moet ik er wel voor open staan. Over mijn grenzen heen gaan en moed verzamelen. 7 jaar lang heb ik gedacht dat het nooit meer goed zou komen, ik was liever dood als levend. En nu moet ik er niet meer aan denken om dood te gaan. Hoe die omschakeling ineens is gekomen, ik weet het niet maar ik ben er zo onwijs blij mee. Ik moet alleen nog leren dat als ik op mn bek ga, ik weer op sta en door ga, in plaats van op de grond bijven liggen. 

Ik heb nu hulp gezocht omdat ik wil leven, maar mijn onzekerheid houdt dat tegen. Vanzelfsprekende dingen, die lukken me niet, en dat gaat me ook niet lukken uit mezelf. Die angst zit er nou eenmaal en die moet er uit. Dat kan ik niet alleen. 

Waarom zoek je nu pas hulp? 

Omdat ik altijd dacht dat het toch niks zou worden, ik was veel te eigenwijs en ik dacht dat ik alles wel alleen aan kon. Maar dat is niet zo, dat kan niemand. Dat sloopt je. 

Ik wil ook leuke dingen doen, naar het strand, zwemmen en uit eten enzo. Maar mijn angsten houden dat tegen. Ik ga prima naar het strand, in lange kleding. En dan wordt ik alleen maar chagrijnig omdat het veel te warm is. Daarom wijs ik meestal direct al af als het aanbod komt om mee te gaan. Klassen uitjes en werk uitjes, dan ga je meestal uit eten, en dat durf ik gewoon niet. Dus ga ik ook niet mee, eindstand hoor je alle leuke verhalen van iedereen en baal je enorm dat je niet mee bent geweest. 

Als je ergens mee rond loopt, praat er dan over of zoek professionele hulp. Dat is zoveel beter als de hele tijd er mee rondlopen, dat vreet aan je en dat breekt je op den duur. Ik dacht ook dat ik het allemaal zelf wel kon, maar dat is zeker niet het geval. Hulp zoeken is niet een teken dat je zwak bent, hulp zoeken betekend juist dat je kracht hebt, dat je wilt dat alles beter wordt en dat je ervoor gaat. Ik voel me nu ook een probleemkind omdat ik naar de psycholoog moet maar bij andere mensen is willen leven ook heel vanzelfsprekend, maar dat is bij mij niet zo. Ik heb er nog moeite mee, ik weet ook niet of het ook makkelijker gaat worden, maar ik doe er wel mijn best voor, en de wil is er ( eindelijk!)signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
bmxsfxme
Heel erg goed!!
31-08-2018 18:45
31-08-2018 18:45 • Reageer
Sonja
Respect voor je kracht, blijf doorzetten want je komt er wel hoor!
26-04-2018 15:48
26-04-2018 15:48 • Reageer
FrutselenindeMarge
Een applaus omdat je onwil kon omkeren!
24-04-2018 19:21
24-04-2018 19:21 • Reageer