Hoeveel kost het om een boek uit te geven?


Ik ben hier even minder actief geweest, omdat ik aan verschillende manuscripten werkte. Mijn fictie ging even voor op mijn blog.

Was dit een goede keuze? Achteraf betwijfel ik dat. Ik heb gemengde gevoelens bij Yoors en dat steek ik niet onder stoelen of banken, maar ik blijf er liever weg dan me druk te maken.

Met schrijven is dat net hetzelfde. Mijn grote droom was ooit om een boek gepubliceerd te krijgen. Dat deed ik via platvorms als Sweek, mijnbestseller.nl en Brave New Books, maar ik wilde echt iets gepubliceerd zien.

Dit was voor mij een koude kermis waar ik van terug ben gekomen. Ja, ik kan een uitgeefcontract krijgen bij een uitgeverij, maar ben dan zelf meer dan 1000 euro kwijt aan kosten. Dat is geld dat ik NIET heb.

Sinds die dag is mijn schrijversplezier helemaal weg. Ja, ik herlees mijn manuscripten. Ik herschijf ze ... Maar ik ben dus NIET goed genoeg dat een uitgever in mij gelooft. Ik ben dus een jaar kwijt geraakt aan NIETS.

Mijn schrijfsels brachten vroeger op Yoors nog meer op, maar toen verloor ik mijn account door meningsverschillen met andere leden en het nieuwe systeem heeft me overtuigd om dit platvorm niet als mijn blog te gebruiken. Ik heb mijn blog ondertussen elders. Het brengt niet op, maar ik kan mijn mening kwijt, zonder bang te zijn of mijn posts er nog staan van het ene moment op het andere.

Dat wil ik dus zeggen: ik schrijf niet meer. Ik blog niet meer. Daarom ben ik hier dus minder actief. Ik heb het geld niet om een goed boek uit te geven en heb ook geen zin meer om me door een mening te laten boycotten.

Mijn mening heeft zich ondertussen gevormd en is juist door mijn aanvaringen hier op Yoors juist extremer geworden dan ooit tevoren. Daarom ben ik hier dus minder actief. Mijn motto is "Waarom schrijven, als je in actie kan komen?"

Ondertussen doe ik dat dus ook. Ik ben geen allemansvriend en zal dat ook nooit zijn. Ik heb respect voor ieder zijn mening, maar gezien dat niet wederzijds is, zal ik hier dus nog HEEL weinig actief zijn.