×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Koper from hell en hoe dit tot een blog leidde

Koper from hell en hoe dit tot een blog leidde


Ik geef toe dat ik de laatste dagen even diep in en uit adem. Feit is dat ik veel ervaring heb met PayPal als koper, maar minder als verkoper. Nu heb ik dus mijn eerste klant en ik denk dat ik plots een beetje grijzer geworden ben en iets wijzer uit deze situatie gekomen ben.

Dus een vriendin van mij verkocht een item via een Facebook groep aan een Engelse dame. Die was op de eerste plaats dolbij dat ze het artikel ontvangen had, maar die vreugde sloeg meteen om. Het artikel was beschadigd en dat was ook in de beschrijving vermeld. Het was ook aan een prijs die onder de normale waarde lag verkocht wegens dit defect.

Over welk item het is, ga ik om privacy redenen niet verder vertellen.

Dus de koopster was opeens malcontent met haar aankoop, die ze via mijn PayPal account betaald had en waarvan ik de betaling aan mijn vriendin had doorgestuurd. Ik en mijn vriendin waren akkoord dat als ze echt niet zo blij was met het item, dat ze het mocht terug sturen en dat we haar wel gingen terug betalen.

Nu eiste drie vrouw opeens dat we haar het volledige bedrag van haar aankoop plus de verzendkosten gingen terug sturen. Daarbovenop eiste nog eens dat we de het bedrag voor het terugsturen van de aankoop mee gingen er bovenop betalen, voor ze er nog maar aan dacht hem terug te sturen.

Toen ging er bij mij een belletje rinkelen. Wacht, PayPal betaalt toch de verzendkosten van een retourzending terug. En als ik bv een broek koop bij een bedrijf als Bonprix, moet ik dat toch op eigen kosten terugsturen?

Nu ging het me toch iets te ver. En wat als ik die vrouw nu terug betaalde en ze stuurde het object niet terug?

Als koper had ik wel eens een claim tegen een verkoper from hell ingediend en gewonnen, maar nu merk ik pas hoe sterk de koper wel niet staat.

De verkoopster ging niet akkoord om enkel een retour aan te vragen via PayPal, ze moest ook nog eens een geschil starten. Oké, ik lag er even niet van wakker, tot ik zelf een verkoper wou betalen en merkte dat dit niet meer lukte, omdat haar betaling geblokkeerd op mijn rekening stond.

Normaal betaal ik dus met PayPal en halen die het geld van mijn bankrekening per domicilie. Dit kon dus niet meer, dus moest ik om mijn verkoper te betalen het geld per Bancontact op mijn rekening schrijven.

Enfin, dat was dan in orde. Uiteindelijk besliste PayPal na een claim dat het object moest terug gezonden worden en dat deed die vrouw dan wel. Nu krijg ik dat object aan. Ik had er al foto's die ze me van ontvangst gestuurd had bijgedaan. Dan zie ik opeens dat er nog meer schade aan het voorwerp was.

Dus kan ik weer extra foto's toevoegen en nu maar wachten op het oordeel van PayPal. Ik wil dit even meedelen, gezien ik PayPal altijd als iets positief zag als koper, maar het als verkoper nu toch even anders bekijk.

Hieronder een artikel dat misschien goed is om te lezen, voor je zelf overweegt een betaling via PayPal te ontvangen:

https://spiritueelkritisch.blogspot.be/2018/05/wat-particuliere-verkoper-moeten-weten.html

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties