Likkebaardend, lekker lessend...


Pepsi had een hele leuke reclameslogan in de jaren 70. In de spotjes op de televisie kon je de slogan ook horen. Het liedje sloeg direct aan bij de jeugd, want iedereen wilde de tekst goed kunnen uitspreken en meezingen. Dat was nog een hele kunst, want er kwamen veel lange woorden in voor, die je allemaal in de juiste volgorde moest opnoemen. Als logopedist zijnde, vind ik dit natuurlijk een enorm leuke manier van reclame maken. Nu na zo’n 40 jaar ken ik de tekst nog steeds uit mijn hoofd. Of ik er ooit Pepsi door ben gaan drinken, betwijfel ik. 


Tekst

Hieronder kun je de tekst nog eens nalezen. 

Pepsi heeft nu weer een liedje in de reclame, genaamd For the love of it, dat sterk doet denken aan het rap-achtige liedje Likkebaardend, lekker lessend.. uit de jaren 70. Dat begint zo: Lip smackin, fizzy sippin..


Liedje

De meeste mensen die in de jaren 70 opgegroeid zijn kennen de reclame nog wel. Als je hem vergeten bent, misschien nog nooit gehoord hebt of nog eens terug wilt zien, klik dan op het filmpje hieronder. En vind je het leuk om meer reclames uit die tijd terug te zien, kijk dan het hele filmpje af. 


Altijd direct mijn posts kunnen zien, volg me dan op Yoors en Facebook!


Voor de duidelijkheid, ik word niet gesponsord door welk merk dan ook.