Muizen Blunder

Muizen Blunder


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Geïnspireerd door het blog over blunders van Ingrid en de daaropvolgende vrolijke blogs van anderen over dit onderwerp, wil ik ook eens een poging wagen.


Het was 1973 en ik zat nog maar net in de brugklas van de middelbare school. Ik moest een spreekbeurt houden. Nu is het tegenwoordig zo dat kinderen al op de lagere school regelmatig voor de klas een spreekbeurt moeten houden, maar in mijn tijd was dat niet zo. Het was mijn eerste spreekbeurt en ik vond het best wel spannend. Het idee dat iedereen naar je keek, ook de jongens waar je stiekem een beetje verliefd op was, zorgde ervoor dat het angstzweet me uitbrak. En wat moest je als onderwerp kiezen?

Gelukkig mocht je van de docent je spreekbeurt ook met iemand samen doen en dus besloten mijn vriendinnetje en ik dat te doen. Zo was het minder spannend en ook een onderwerp hadden we redelijk snel gevonden. We zouden de spreekbeurt over onze witte muizen houden. Nou was het niet te doen om je muizenbak achter op je fiets mee naar school te nemen, dus die zou haar moeder met de auto brengen en bij de conciërge afgeven. Ik heb nooit geweten hoe die man heeft gekeken toen hij ineens twee bakken met muizen in zijn kantoortje bezorgd kreeg. 

De hele dag waren we al wat zenuwachtig, maar eindelijk was het dan zover. Het ging eigenlijk best wel goed. We vertelden ieder onze stukjes tekst en de klas luisterde geïnteresseerd. We waren wel wat snel klaar, dus het leek me nog wel een goed idee om te laten zien hoe je nou zo'n bak verschoonde. Hoe ik erbij kwam weet ik nog steeds niet. Maar in ieder geval, ik legde een krantje op de tafel en kieperde de bak ondersteboven. Door de zenuwen helemaal vergeten om eerst de muizen eruit te halen. Je begrijpt wat een chaos het werd, die roken hun vrijheid en begonnen direct door de houtsnippers heen en weer te rennen. O jee, ik kon wel door de grond zakken. Iedereen begon zich ermee te bemoeien en sommige meisjes begonnen zelfs te gillen. Zonder aarzelen greep ik een muis bij zijn staart en hield hem omhoog, zodat de hele klas hem kon zien en zei: "kijk, zo hoor je een muis op te pakken". 

Achteraf konden we er vreselijk om lachen...


signup

Vind je het leuk om zelf eens een blog te schrijven of blogs van anderen te delen, meld je dan gratis aan, want Yoors maakt dit mogelijk.

Headerfoto: gratis wallpaperBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (11 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Oh heerlijk. Ik zie twee van die ukkies staan met gloeiende wangen ....... en dan ook nog de muizen op galop. Heerlijk !
| 20:13 |
Whaha... ja hilarish was het zeker. We moesten er gelukkig zelf het hardst om lachen 😂
| 20:42 |
Ja daar kan ik me wat bij voorstellen. Vond de leraar het ook grappig hihi
Die maken ook wat mee evengoed.
| 10:47 |
We kregen er in ieder geval nog een goed cijfer voor, dus waarschijnlijk kon hij het wel waarderen, haha 😉
| 10:07 |
Ik zou me als leraar ook slap gelachen hebben
| 12:33 |
hahaha ik denk dat ik die gillende was ...ben zelfs vanwege muizen verhuisd erg he
Mooie belevenis en fijn verwoord, toppie
| 18:11 |
Dank je wel :-)
| 18:14 |
Oei! Haha! Heerlijk geschreven!
| 23:03 |
Dank je :)
| 17:25 |
Wat een heerlijke blunder!
| 19:38 |
Dank je :)
| 20:06 |
O wat leuk deze, ik zie het voor me.
| 19:10 |
Dank je :)
| 20:06 |
Ik voel helemaal met je mee, ik zou het enorm heet krijgen ook haha
| 16:04 |
Dank je :)
| 20:05 |
Leuk dat je mee doet en dank voor het delen van mijn post :)
| 14:35 |
Graag gedaan, ach ik dacht ik probeer eens wat. En jullie zijn allemaal zo lief, dan durf je het sneller :-)
| 15:35 |
Leuk!!
| 17:09 |
Dus jouw spreekbeurt kreeg nog een staartje. Alle muizen weer kunnen vangen toen?
| 14:35 |
Ja uiteindelijk wel, maar het was een ravage ;-)
| 15:33 |
Hihi
| 17:09 |
Dit is een heerlijke "blunder"...
| 13:24 |
Dank je :)
| 13:41 |
Hoor je zo een muis op te pakken? Wel goed op in gespeeld
| 12:54 |
Daar verschillen de meningen over. Maar als je het goed doet, heeft de muis geen pijn. www.huisdiereninfo.nl/muizen
| 12:59 |
hahahaah, heerlijk, leuk om te lezen!
| 12:49 |
Dank je :)
| 12:59 |
Daar zou ik graag eens bij geweest zijn :-)
Hij is leuk!
| 12:34 |
Dank je :)
| 12:37 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen