Online kleuren op nummer


Deze week plaatste Chalija een prachtige foto van een kleurplaat die ze ingekleurd had. Ze had daarvoor de app Premium Coloring Book gebruikt. Een tijdje geleden zag ik ook al zo’n mooie kleurplaat van haar.

Ze had me nieuwsgierig gemaakt en daarom besloot ik de app onmiddellijk uit de appstore te downloaden en het kleuren uit te proberen. Ik had nog nooit zoiets gedaan en ik vond het al snel erg leuk om te doen. Het werkt heel simpel. In de afbeelding staan nummers die corresponderen met verschillende kleuren. En zo zie je tijdens het inkleuren de kleurplaat steeds mooier worden. Het fijne van zo bezig zijn is dat je er helemaal in opgaat. Fijn is ook dat je het kleuren altijd even tussendoor kunt doen als je een momentje vrij hebt, want je kleurplaat wordt automatisch opgeslagen. Er zijn heel veel verschillende soorten kleurplaten. Tijdens het kleuren kun je luisteren naar een heerlijk rustgevend muziekje waar je helemaal zen van wordt. 

Hier zie je een paar kleurplaten die ik ingekleurd heb. 

Als je van een bepaalde kleur alle vakjes gevonden hebt komt er een vinkje. Natuurlijk valt het niet mee om de laatste vakjes te vinden en dat is dus ook een echte uitdaging. Je kunt het vergelijken met de laatste woorden vinden in een woordzoeker. Eigenlijk ben ik meer fan van een Sudoku of een cryptogram dan van een woordzoeker. De Kerstpuzzel van Dr. Denker vind ik bijvoorbeeld geweldig. Maar voor tussendoor is een woordzoeker of een kleurplaat ook een heerlijke bezigheid. Je hoeft er niet bij na te denken en dat is soms ook wel eens fijn.


Sinds mijn vader overleden is maakt mijn moeder van 83 jaar regelmatig een woordzoeker in een tijdschrift. Dat vindt ze leuk om te doen. Ze is daar dan heel fanatiek mee bezig. Ze heeft ook een iPad en af en toe speel ik wel eens een spelletje Wordfeud met haar op afstand. Deze app ga ik ook voor haar downloaden, want ik weet zeker dat ze het heel leuk zal vinden. 

Chalija, bedankt voor de tip!

Hieronder nog enkele kleurplaten die door Chalija ingekleurd zijn.