Ik was de andere vrouw.

Ik was "de andere vrouw".


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Wie hier pas inpikt, leest beter even wat er vooraf ging. De link staat onderaan.

Hij stelde mij dus voor om bevriend te worden met zijn vrouw.

Slecht idee, vond ik. Heel slecht idee zelfs.
Ik wou die werelden gescheiden houden.
Mijn wereld.      Zijn wereld.     Onze wereld.    
Zo ging het perfect. Waarom een goed draaiende formule veranderen ? Daar komen alleen maar vodden van.

Maar hij bleef de voordelen opsommen.
We zouden elkaar meer zien. Als ik met hem gezien werd, kon ik zeggen dat ik hem toevallig tegenkwam omdat ik naar haar toe ging. We konden misschien ooit samen op weekend of op reis gaan. Er zou een deel van zijn wereld onze wereld worden.
Hoewel geen haar op mijn hoofd eraan dacht om hem in mijn wereld binnen te halen, had hij wel het zaadje geplant om meer in zijn wereld mee te draaien en geen buitenstaander meer te zijn die af en toe eens langs kwam.

Het zaadje werd een plant, de plant werd een boom, tot het idee in no time ging overheersen. Ik fantaseerde er op los. Zag ons al samen met de kinderen uitstapjes doen. Wat natuurlijk belachelijk was, want het was juist de sleur van het alledaagse dat ik probeerde te ontlopen.

Het ging eigenlijk heel gemakkelijk. Ik wist waar zij die avond heen ging, zorgde dat ik er ook was en sprak haar aan. Hij was er niet eens bij. Dat vond hij beter en ik ook. Het klikte meteen. Wat wil je ook ? Ik kende haar en haar leefwereld door en door. Ik hoorde al jaren verhalen over haar dagelijkse leven, stelde de juiste vragen en gaf de juiste opmerkingen. Ze vond me fantastisch. Ik vond mezelf een bitch. Ze vond me begripvol. Ik kreeg een schuldgevoel.

En wat hij had gewild, gebeurde als vanzelf. We werden vriendinnen. Soms zaten we samen te lunchen en kwam hij erbij zitten voor de koffie, waarbij we onder de tafel stiekem contact hadden. Het ging allemaal verbazend gemakkelijk.
Ik leerde een nieuwe kant van hem kennen. Haar kant. En die was niet zo mooi eigenlijk. Hij bleek thuis een totaal andere man. Erg jaloers, manipulerend, het haantje.
Zij was niet de vrouw die hij in mijn hoofd geplant had. Ze was geen kreng. Ze was vrolijk en levendig. Niet de half depressieve slons die hij soms afschilderde.

Maar toen stuurde ze me een berichtje. Haar wereld lag aan diggelen. Haar man ging vreemd. En tegen de volgende dag zou ze weten met wie.


signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!



Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Jeetje, het lijkt wel spannend. Maar had zij het nog niet zo snel geweten, hoe erg schuldig zou je u niet snel voelen? Uiteraard gaat ze snel haar hart bij je luchten. 
| 23:26 |
Je schrijft heel knap, ik volg je.
| 10:57 |
Dank je.
| 08:18 |
Neem gerust ook een kijkje bij mij :-)
| 08:52 |
Ik zou in alle staten zijn.
| 14:42 |
Wel, dat was ik ook.
| 09:57 |
wat een dubbelleven! Ben benieuwd hoe het verder gaat.
| 11:35 |
Staat nu online.
| 09:57 |
Dat wordt zeer pijnlijk!
| 09:16 |
Het ging te goed.
| 09:57 |
Oei.... dat wordt een slapeloze nacht ...
| 09:11 |
Meerdere.
| 09:58 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen