×

Yoors


Inloggen
×

YoorsIk was de andere vrouw (4)

Ik was "de andere vrouw" (4)


Voor wie nu pas inspringt, lees even wat er vooraf ging. De link staat onderaan.

Ik las haar berichtje.

Ik voelde de grond onder me wegzakken. Dat gevoel bestaat dus echt. Ik las het een paar keer, maar het stond er echt.

Ik besloot eerst na te denken en dan te handelen. Zocht naar manieren om me in te dekken. Hoeveel tijd had ik ? Wat wist ze al ? Hoe zou hij reageren ? Zou hij zijn eigen vel proberen te redden en mij er bij lappen ? De schuld in mijn schoenen schuiven ?

Na een uitgebreid overleg met mezelf, besloot ik dat ik eerst meer moest weten. Ik probeerde hem te bereiken op de manieren waarop we elkaar gewoonlijk bereikten. Ik formuleerde mijn boodschappen en vragen zodanig dat ze gelezen konden worden zonder dat hij of ik nog verder in de problemen geraakten. Hij reageerde niet. Hem opbellen durfde ik niet. Ik verwachtte dat zij zou opnemen. Dat ze zijn gsm zou uitpluizen. En zijn emails. Ik was de klos. Hoe voorzichtig was hij geweest ?

De hele dag probeerde ik hem te bereiken. Het lukte niet. Hij reageerde nergens op en belde mij ook niet op. Er kwamen enkel vragen bij, geen antwoorden. 

Dagen gingen voorbij. Ik durfde ook haar niet opbellen, maar verwachtte haar elk moment aan mijn voordeur. Mijn hart ging tekeer telkens de deurbel of de telefoon ging. Van slapen en eten kwam amper iets in huis. Mijn verdiende loon. Ik probeerde hem ook niet meer te bereiken. Hij zou vast een goede reden hebben om niet te reageren.

Uiteindelijk besloot ik haar een berichtje te sturen. Stel dat ze het niet wist, dan zou ze toch van een vriendin een reactie verwachten ? Ik had nog helemaal niet op haar bericht gereageerd. Dus stuurde ik : "Alles okee ?" Ze belde me meteen terug.

 In paniek staarde ik naar haar naam op het scherm.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!