Hoe ik mijn begrotingsgat kleiner heb gemaakt deel 2

Hoe ik mijn begrotingsgat kleiner heb gemaakt deel 2


settings
 • Instellingen
 • Positie

  Automatische scrolling

Inmiddels weten jullie wat voor werk ik doe. De reden dat ik dit in een blog heb gezet is om degene die dat willen (en kunnen) aan een in eerste instantie parttime baan te helpen. Je kunt het makkelijk combineren met andere hobby's, kinderen en huisdieren. En zelfs met je eigen huishouden, het hangt er vanaf hoe je het indeelt qua tijd. Het is ook heel laagdrempelig. Iedereen kan het in principe! Bij de ene site zijn er nu 16 vacatures in mijn regio, en bij de andere 3.

Maar omdat niet iedereen zin heeft om te gaan schoonmaken, heb ik ook andere suggesties.

Je kunt bijvoorbeeld als je gek bent op kinderen een eigen gastouderbureau beginnen, als je hiervoor een opleiding/cursus volgt. Hoef je ook geen andere kinderopvang voor je eigen kinderen te regelen.

 1. Begin een hondenuitlaatservice als je graag in de buitenlucht komt en gek bent op honden.
 2. Misschien kan je wel heel goed een instrument bespelen, waardoor je parttime muziekleraar/lerares kunt worden.
 3. Of je bent stiekem een hele goede kok. Bij thuisafgehaald.nl kun je gerechten die je al voor je eigen gezin maakt, erop zetten.
 4. Ben je gek op taarten bakken? Ga taarten bakken op bestelling!
 5. Start een eigen B&B als je bijvoorbeeld een groot huis hebt en heel gastvrij bent.
 6. Of kijk of je een kamer kunt verhuren aan een net persoon. Je geeft wel een deel van je privacy op, maar krijgt wel een relatief klein vast inkomen. Dan kan je daarnaast nog een klein inkomen verdienen:)
 7. Kijk of je bij kunt klussen als fietsenmaker. Vaak kun je eenvoudige klusjes als banden plakken op je nemen.
 8. Word tuinman/tuinvrouw als je gek bent op tuinieren.
 9. Of ben je super creatief? Ga bijvoorbeeld je eigen lampen serie ontwerpen. Hoe unieker hij is, des te leuker.
 10. Ditzelfde geld voor dingen zoals kaarten maken, kussens borduren, truien breien, tafelkleden haken.. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is mogelijk. Als er dan een rommelmarkt is, kun je mooi je creaties verkopen. En op sites als marktplaats en speurders etc. natuurlijk.
 11. Bij speciale gelegenheden kun je misschien wel gedichten schrijven op bestelling. Er was iemand op de radio die dat bij Sinterklaas deed, dus waarom niet voor bruiloften etc.?
 12. Ben je een kei in pilates of aerobic o.i.d.? Wordt pilatesleraar/pilateslerares! Dit kun je met veel sporten doen denk ik.
 13. Ben je bijvoorbeeld een goede consuminderaar? Ga af en toe een workshop geven!
 14. Spreek met vrienden/vriendinnen, familie en kennissen af om een kledingbeurs te houden. Hierbij kun je natuurlijk helpen met het verstellen, uitleggen van kleding, knopen erop naaien etc.
 15. Als je hele mooie foto's maakt voor je hobby, kun je ook workshops geven.
 16. Ben je gek op ouderen/mindervaliden/gehandicapten? Ga bij een bejaardentehuis of andere instelling helpen bij het boodschappen doen. Ik denk dat er genoeg ouderen zijn die het hartstikke gezellig vinden. Dit kun je overigens ook wit doen via de organisatie waarbij ik word ingehuurd.
 17. Ben je altijd in de weer met de naaimachine? Geef naailessen/workshops!
 18. Ben je heel erg goed in budgetteren en alles er omheen? Wordt vrijwilliger bij bijvoorbeeld Humanitas. Als je dan genoeg ervaring hebt, kan je daar een leuke parttime baan van maken.
 19. Begin een was- en strijkservice. Er zijn altijd mensen die er een hekel aan hebben. Lekker ondertussen tv kijken of een muziekje erbij..
 20. Zo zijn er vast nog wel meer dingen te bedenken. Hebben jullie nog aanvullingen?

Ik hoop dat ik jullie een beetje op weg heb geholpen. Misschien zit er wel een leuke parttime job tussen voor iemand. Bijna altijd moet je het bij je belastingaangifte invullen bij verdiensten uit overig werk.
Waarschijnlijk kun je er niet van leven, maar is het wel een mooie aanvulling. En het is ook leuk als je iets doet wat je leuk vindt. Zie het als een betaalde hobby:)

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heel veel leuke tips
| 19:38 |
Dankjewel. Maar kan je er ook wat mee?
| 20:12 |
Ja misschien ga ik later nog wel in het rusthuis helpen
| 20:57 |
Dat soort dingen geven in ieder geval veel voldoening. Je verdient er niet veel mee, maar wel wat. Als je het nu niet nodig hebt, kan je een deel mooi voor je pensioen ofz gebruiken.
| 21:05 |
Goh wat een lijst leuke ideeën. Vroeger heb ik ook veel schoongemaakt en ook als vrijwilliger met ouderen in rolstoel gaan wandelen ed om de partner te ontlasten. Ook tuinwerk gedaan maar dit gaat helaas niet meer. Vroeg mij af of er nog wel zoveel vraag is naar een schoonmaakster ed
| 18:09 |
Met ouderen lijkt me nog ontspannend ook. Naar schoonmaak is vooral veel vraag doordat veel mensen die allebei fulltime of een fulltime en een bv 3 of 4 dagen werkt. Meestal met kinderen, maar sommigen hebben er ook gewoon geen zin in. In mijn regio staan er nu 16 vacatures open. Er komen bijna dagelijks nieuwe binnen!
| 20:15 |
De ouderen waren leuk met 1 uitzondering van een man. Die werd heel vervelend toen zijn vrouw overleden was. In het ziekenhuis heb ik ook bijgewerkt. Wat een ronduit smerige manier van schoonmaken hebben ze daar. Best goed te horen dat er nog zoveel vraag is.
| 20:39 |
Haha dat is toevallig. Ik heb daar zowel in de schoonmaak als in de apotheek gewerkt. Op mijn afdeling moest juist alles heel steriel zijn. Misschien heb ik daar mijn
| 20:42 |
Jazeker. Jammer dat hij dan chagrijnig is. Ik heb daar schoongemaakt en in de ziekenhuisapotheek gewerkt. Misschien heb ik daar mijn smetvrees en ocd neigingen wel van geerfd. Er is meer werk dan je denkt. Je moet alleen even zoeken:)
| 20:45 |
Sorry de site liep vast. Misschien heb ik daar mijn smetvrees en ocd wel van gekregen.
| 21:06 |
Dat heb ik ook een tijdje gedaan. Kon ik toch mijn hondje uitlaten en op hem passen;)
Niet op grote schaal hoor, maar meer als bijverdienste/hobby.
| 17:49 |
3 en 4 worden hier op grote schaal gedaan; wij hebben een 'informele economie' die itt tot de formele, groeit en bloeit.
| 17:44 |
De reactie hoorde hier te staan, sorry! Dat heb ik ook een tijdje gedaan. Kon ik toch mijn hondje uitlaten en op hem passen;)
Niet op grote schaal hoor, maar meer als bijverdienste/hobby.
| 17:49 |
Ik denk dat net als in Zuid-Europa bij jullie de informele markt veel groter is dan bij ons. Heb je nog meer van dat soort voorbeelden?
| 20:16 |
Ik koop bijna alles binnen de informele economie:
brood bij een 'ongeregistreerde' bakker met een houtgestookte steenoven achterop zijn erf, vis&schaaldieren van de boot van de buurman, koekjes& taarten van een thuisbakster, 1x per week een maaltijd van een thuiscateraar, etc.
Mijn hulp in de huishouding rijdt iedere ochtend een auto vol werknemers van de raffinaderij naar hun werk, daarna een auto vol
kinderen naar hun diverse scholen, om vervolgens naar haar 1e 'werkhuis' te rijden.
| 23:47 |
Grappig dat je dat soort dingen bij jullie zoveel hebt. Hier is iedereen heel braaf. We hebben zelfs een kliklijn sinds een aantal jaar.
| 00:47 |
Tuintjes op orde houden is ook leuk en verdient lekker.
| 17:02 |
Even voor de lezers: hoeveel uur ben je daar gemiddeld per maand aan kwijt? En wat houd je dan gemiddeld over? Misschien is dat een goede motivatie (als je dat tenminste kwijt wilt).
| 17:05 |
Ik woon in het buitenland en voor dat ik ziek werd kon ik zoveel uren maken als ik wilde, veel oudere mensen hier die voor een relatief laag bedrag iemand zijn handen vuil lieten maken, maar ik vond het leuk.
| 17:09 |
Als je werk doet wat je leuk vind, dat is toch geweldig. Jammer dat je dat niet meer kunt doen.
| 17:15 |
Tegenwoordig doe ik wat websites onderhouden, huizen controleren en planten en dieren (kippen) water geven tijdens afwezigheid van de eigenaren, ook leuk en gemakkelijk in te plannen. En je komt nog eens ergens anders en kan dan gratis van tuinen en andere uitzichten genieten. :-)
| 17:17 |
Dat zijn ook leuke tips voor andere leden. Al weet ik niet hoeveel mensen dat hier in Nederland zouden willen laten doen. Maar wie niet waagt, wie niet wint he..:)
| 17:23 |
Wel lekker buiten. Vooral in de zomer in het zonnetje..:)
| 17:08 |
Vooral niet in de zomer hier, dan vaak rond de 35 graden, maar dan groeit er ook niets meer. Maar dan weer planten water geven, fluitend rond staan te kijken :-)
| 17:11 |
Ik ben zelf iemand die erg van warmte houd. En van de kou wat minder. Dan krijg ik juist last van mijn handen etc. Maar ik kan me voorstellen dat 35 graden wat teveel van het goede is.
| 17:16 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen