×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Hoe ik mijn begrotingsgat kleiner heb gemaakt

Hoe ik mijn begrotingsgat kleiner heb gemaakt


Velen van jullie zitten misschien op Yoors als bijbaantje, anderen als hoofdverdienste. Ik zie het meer als een betaalde hobby. Aangezien ik weet dat er een aantal van jullie een begrotingstekort hebben, deel ik mijn oplossing met jullie.

Ik heb namelijk ook een periode gehad waarin ik weinig inkomsten had. We waren net verhuisd en mijn contract werd niet verlengd. Wat baalde ik daarvan! Na een tijdje solliciteren en zelden een reactie, heb ik het anders aangepakt. Ik ben ondernemer geworden. Wel met weinig risico, omdat mijn man een vaste baan heeft. Hij verdient alleen te weinig om van 1 salaris rond te komen. We misten circa 100 euro per maand. Maar op jaarbasis en met extra kosten voor een nieuw huis kan dit aardig oplopen! Zo zal iedereen een periode hebben waarin het financieel minder gaat.

Om het stukje maand dat ik over had wat in te korten, weer onder de mensen te komen en een buffertje  op te kunnen bouwen ben ik gaan kijken naar een fulltime baan. Die kon ik niet vinden tijdens de crisistijd, zelfs niet via het uitzendbureau. Ik was het eerlijk gezegd ook zat om iedere keer een contract te krijgen voor bijvoorbeeld een jaar. Ik wilde meer zekerheid voor zover dat kon.

Daarom ben ik begonnen met mijn huidige baan als parttime baantje. Ik had ook lichamelijke klachten, dus dat maakte het er niet makkelijker op. Maar ik dacht, ik kan het natuurlijk altijd proberen. Als het niet werkt, stop ik er gewoon mee. Zo ben ik het elke keer gaan uitbreiden. Ik ben begonnen met een klant van 2 uur per week. Niet dat het heel veel opschoot, maar door die 2 uur per week verdiende ik wel net wat meer waardoor we tenminste verder konden gaan met klussen. De vacatures stroomden op een gegeven moment langzaam binnen en ik reageerde steeds meer. Wat was ik blij als ik weer 2 of 3 uur per week er bij had! Inmiddels werk ik precies het aantal uur dat ik wil, en kan ik nog mijn eigen  tijd indelen ook.

Toen ik ermee begon hadden we ook nog een hondje dat af en toe uitgelaten moest worden. In het begin deed ik alles nog met het ov of lopend. Toen ik genoeg had gespaard voor een fiets, heb ik een degelijke fiets gekocht. 

Daarna heb ik verder gespaard voor mijn rijbewijs. Toen ik die heb behaald sparde ik verder voor een auto. Inmiddels spaar ik voor het volgen van een opleiding om te gaan doen wat ik leuk vind. 

Maar wat ik kan, kunnen jullie ook. Mits je gezondheid het toe laat natuurlijk! Je kunt namelijk wel heel veel bezuinigen, maar op een gegeven moment heb je het nulpunt bereikt. Dan doe je eigenlijk al alles wat je kunt. Iedereen wil op een gegeven moment graag kunnen sparen voor iets.

Ik kan genoeg spaardoelen bedenken; misschien een buffertje (alle kleine beetjes helpen!),

kleding en schoenen voor jezelf en je gezin, een dagje of weekendje weg, verjaardags- of Sinterklaas/Kerst- cadeautjes, onderhoud aan je auto/huis/fiets/brommer, een keer uit eten, trouwplannen..

Alles is mogelijk. Het vergt wel wat planning denk ik als je ook kinderen hebt. En misschien heb je al genoeg aan een bijbaantje waarmee je een kleine 100 of 200 euro per maand verdient. Dat is 1200-2400 euro op jaarbasis.

Een adres tijdens schooltijd, of een adres vlakbij de school van je kinderen.. 

Het enige is dat je wel in een redelijke fysieke gezondheid moet verkeren. Als je 100% bent afgekeurd wordt het denk ik wel moeilijk. Dus als je het wat lijkt om wat bij te verdienen en je maar geen baan kunt vinden, misschien is het een tijdelijke oplossing? Dan heb  je wel de rust om te zoeken naar de baan die je echt graag wilt. Het is altijd makkelijker om te zoeken naar werk als je al een baan hebt. Je hoeft niet op je C.V. te zetten dat het maar een paar uur per week is:)

Zelfs als je momenteel een uitkering hebt zou je misschien iets van 50 euro bij kunnen verdienen. Maar dat moet je uiteraard navragen bij de uitkeringsinstantie! Ik ben immers geen deskundige.

Ik heb trouwens het bedrag opgezocht wat je als ondernemer (zzp-er in dit geval) belastingvrij kunt verdienen. Dat is 7280 euro, voor meer informatie kan je de belastingtelefoon bellen. Ik heb het even omgerekend, maar dat is bijna 600 euro per maand. 

Ik hoop dat ik jullie hiermee op weg heb geholpen. Als een persoon er wat aan heeft is mijn doel al bereikt;)

Bijkomend voordeel vind ik dat je per week betaald wordt. Voor mij was dat heel handig met het boodschappen doen. Die paar tientjes extra per week scheelden in de praktijk veel. Het enige waar je rekening mee moet houden  is dat je misschien nog zfw en inkomstenbelasting moet betalen. Maar dat kan nooit veel zijn. Ik werk fulltime en voor mij is het in verhouding ook niet veel. Ik zet er voor de zekerheid iedere maand 133 euro voor apart. Ik ga binnenkort de aangifte invullen en dan weet ik of dat enigzins in de richting zit.


Ik wordt trouwens niet gesponserd vanuit een werkgever om dit te schrijven ofz. Het was puur naar aanleiding van het idee dat de crisis niet voor iedereen voorbij is. Als je interesse hebt, hoor ik het graag.

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
wakeupkitty
Goede blog. Je bent dus zelfstandige en doet wat?
05-03-2018 08:13
05-03-2018 08:13 • 1 reactie • Reageer
Tijgertje
Schoonmaken.
05-03-2018 08:16
05-03-2018 08:16 • Reageer
Minnie92
Goede tip en best makkelijk te realiseren.
04-03-2018 20:18
04-03-2018 20:18 • 1 reactie • Reageer
Tijgertje
Ik heb het overigens over uitsluitend wit werk.
04-03-2018 20:21
04-03-2018 20:21 • 1 reactie • Reageer