×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Waarom ik liever zzper ben deel 2

Waarom ik liever zzper ben deel 2


Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook veel familiebedrijven die van generatie op generatie overgaan. Als ik kijk naar mijn eigen ouders had ik in theorie ook het bedrijf kunnen overnemen, maar in de praktijk heb ik daar te weinig ervaring voor. Aan de andere kant van de familie zijn ook veel ondernemers, maar die zitten in het buitenland. Dus ik moest toch wat anders verzinnen.

Na mijn ontslag omdat mijn contract niet werd verlengd en daarna een verhuizing, ben ik er eens goed over na gaan denken wat ik wilde met mijn carrière. Ik ben namelijk geen type om 24 uur per dag thuis duimen te draaien. Ook al weet ik dat het bestaan als huisvrouw of thuisblijfmoeder door alle beslommeringen best zwaar kan zijn.

Gelukkig hoef ik nu niet meer van iedere binnen gekomen rekening wakker te liggen. Ik denk nog wel goed na of ik een rekening meteen betaal, of dat ik hem later betaal. Maar meestal betaal ik hem meteen zodat ik er niet meer aan hef te denken. Dat geeft me een rustig gevoel van binnen. Ik houd ook alle financiën strikt in de gaten m.b.v. een app op mijn telefoon en een excel-bestandje op de pc.

Er zijn denk ik ook maar weinig mensen die zo er naar uitkijken om belastingaangifte te doen. Ik kan altijd heel veel reiskosten terugvorderen. Het wordt gelijk verrekend met mijn inkomstenbelasting e.d. Mijn man zei gisteren nog van ah joh, dan laat je die reiskosten toch lekker zitten!? Maar hij heeft geen flauw benul van de hoogte van het bedrag. Het is maar goed dat ik alles regel en niet hij hihi. Ik probeer hem wel op de hoogte te houden, maar volgens mij is het het ene oor in en het andere oor uit. Hebben jullie daarin ook zo'n strikte rolverdeling? 

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
wakeupkitty
Er valt bij mij niets te verdelen ik ben alleen. Voorheen deed ik.wel de boekhouding maar onze financieën waren wel gescheiden. De kinderen waren voor mijn rekening
10-03-2018 08:58
10-03-2018 08:58 • 1 reactie • Reageer
Tijgertje
Ik doe het bewust bij elkaar omdat het fiscaal voordeliger is.
10-03-2018 10:56
10-03-2018 10:56 • Reageer