Hardlopen tips en tricks..

Hardlopen tips en tricks..


Net als veel andere mensen is mijn goede voornemen van dit jaar afvallen, sportiever zijn en een betere conditie krijgen. Sinds vorige week ben ik begonnen met hardlopen. Mijn conditie was echt bagger, dit viel te merken wanneer ik moest rennen voor de bus die ik uiteindelijk, weer miste omdat ik na amper 100 meter bekaf was. Hier besloot ik dat er verandering in moet komen. Ik had wel een abonnement op de sportschool, ik was helaas te lui om daar heen te gaan. Ik heb het geluk dat mijn ouders een hardloopband hebben thuis. Ik heb inmiddels drie keer hardgelopen en het is zwaarder dan ik had gedacht. Ik heb een app gedownload die mij hierbij helpt om het op te bouwen. De naam van de app is "running for beginners". De eerste week is drie keer hardlopen, je begint dan met 1 minuut hardlopen en 2 minuten uitlopen, dit herhaal je vervolgens 10 keer en elke week wordt het iets moeilijker. Dit klinkt allemaal wel heel makkelijk maar het is moeilijker als je denkt, vooral als je helemaal geen conditie hebt. De kunst is om het vol te houden.

 Tips 

 1. Je hebt altijd wel kleding om in hard te lopen, die joggingbroek die je altijd aan hebt als je op de bank ligt? Dit wil prima om in hard te lopen, shirtje er op en sneakers er onder, en je bent klaar. 

2. Weer of geen weer, ren je in het bos onder de bomen, dan merk je de regen minder. Is het koud? Doe een sjaal om handschoenen aan en een muts op en je blijft warm, doe dan ook een legging onder je broek. 

3. Ga voor je gaat hardlopen niet op de bank beginnen aan een serie, grote kans dat je dan gaat uitstellen en het daarna te laat is. 

4. Verzin een motivatie, een goede motivatie helpt je om door te gaan. 

5. Download een guilty pleasure list van muziek waar je vrolijk van wordt en die je motiveren om door te gaan met Hardlopen, guilty pleasure muziek helpt vaak beter dan de muziek van de radio die over heartbreaks gaan en maken je hoofd ook gelijk leeg. 

6. Ga je hardlopen op een hardloopband? Bij een hardloopband heb je 90% van de tijd wel een houder voor je telefoon hangen, je kan je telefoon hier op zetten als je muziek luistert maar, natuurlijk ook wanneer je de nieuwe aflevering van de luizenmoeder wil kijken, of the good doctor. Natuurlijk kan je ook gewoon een luisterboek gaan luisteren. 

7. Het was afgelopen week erg koud. Met dit koude weer kan je het beste wel dik aan kleden maar, niet zo dik als je normaal zal doen als je naar de winkel loopt. Het zweet moet ook vrij kunnen komen. 

 

Heb jij meer tips en tricks? laat het hieronder in de reacties weten en help elkaar. 

 

Veel succes!!

Hardlopen

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Leuk hoe je het duidelijk maakt, ik ga er zeker aan denken als ik eraan begin
| 11:13 |
Dankje, succes met hardlopen.
| 11:22 |
Heel erg bedankt! Ik wil ook gaan beginnen, maar stel het de hele tijd uit, oeps.
| 10:33 |
Dat is al de eerste fout haha. Doe deze week eens gek en ga beginnen. Misschien kan je ook wel iemand meeslepen veel gezelliger.
| 10:39 |
Heel erg handig
| 12:57 |

Boeken & Taal
Crushing It!
Crushing It!
Boeken & Taal
Kut kanker!
Kut kanker!
Boeken & Taal
Ben jij ook op mij?
Ben jij ook op mij?
Boeken & Taal
Laat me niet vallen
Laat me niet vallen
Boeken & Taal
Open ogen
Open ogen
Boeken & Taal
Ma
Ma
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden