×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Heb ik nou zo´n zieke geest? #Julen #Put #Spanje #WhatIf


Ten eerste wil ik duidelijk maken dat ik met heel mijn hart , voor zover ik dat heb, hoop dat het Spaanse put peutertje Julen levend uit zijn verschrikkelijke positie bevrijd wordt.


Voor een mij nog onduidelijke reden greep deze gebeurtenis mij gelijk aan. 

Een tweejarig ventje dat in een boorgat van een waterput verdwijnt, terwijl papa vuur maakte bij het buitenhuis om de Paella op te koken en mama dacht dat papa wel een oogje in het zeil zou houden, terwijl zij haar telefoon opnam. Althans zo luidt de verklaring van de ouders.En op dat ene onbewaakte ogenblik dat paps net even z´n hoofd buigt om het vuur aan te blazen, wandelt de vrolijke peuter uit het zicht. Hij loopt richting de plek waar enkele weken eerder ,zonder vergunning, een gat geboord is van zo´n 110 meter diep in de hoop op die diepte grondwater aan te treffen. 


De put had een diameter van 25 cm en was blijkbaar niet goed afgedekt. Naar goed Spaans gebruik wordt dit gedaan met een grote steen. 

 Die 25 cm bleek breed genoeg om de peuter op te slokken en op zo´n 100 meter of dieper vast te doen komen zitten.

Dit was de tweede tragedie voor het  gezin in korte tijd. Mei vorig jaar verloren ze hun toen 3 jaar oude zoontje aan een hartstilstand tijdens een stranduitje. 

Tot zover de feiten......

Maar waarom blijft het volgende door mijn hoofd spelen? #MySickMind


Wat als Julen nu niet in die put zit? 

Wat als er nu tijdens dit uitje iets gebeurt is met Julen, iets anders dan die put?

Wat als door deze gebeurtenis er ook twijfel zou  ontstaan over de natuurlijke  doodsoorzaak van Julens broer? 

Wat als de ouders in allerijl het verhaal van de put bij elkaar verzonnen hebben? 

Wat als honderden mensen dag en nacht in touw zijn geweest om er achter te komen dat er helemaal geen tweejarig jongetje in die put zit? 

Wat als die ouders er nooit op gerekend hadden dat deze gebeurtenis viraal zou gaan? 

Wat als de ouders, die met dit verhaal op de proppen zijn gekomen, nu niet meer terug kunnen?Waarom spoken deze vragen door mijn hoofd? Waarom heb ik vanaf het begin zo´n raar gevoel bij deze gebeurtenis.

                                                                    Julen waar je ook bent heel veel sterkte!

Update 26-01-2019

Vannacht om 01:30 bereikte de mijnwerkers na 13 dagen Julen, hij was niet meer in leven.  De autopsie moet de doodsoorzaak nog vaststellen. Hopelijk neemt deze de laatste twijfels weg bij mensen met een zieke geest of een op hol geslagen fantasie, zoals die van mij( mochten die twijfels er nog zijn).  

Van een lezer kreeg ik de vraag uit nieuwsgierigheid "Waarom denk je dit?" Zoals ik in het artikel al aangaf, ik weet het niet, ik vraag het mezelf ook af. Vanaf het eerste moment gingen dergelijke gedachten door mijn hoofd. Vreemde feiten als een reeds eerder overleden broertje, een put van slecht 25 cm diameter, het net even niet opletten omdat je met je telefoon/vuurtje bezig was. Ik weet het niet. Ik zag naar alle waarschijnlijkheid spoken, maar waarom?

Hopelijk heeft Julen niet lang hoeven lijden en was zijn broer bij hem, want een kind van twee in een koude donkere tunnel van 25cm breed zonder eten of drinken. Daar wil zelfs mijn zieke geest niet aan hoeven denken.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts