Mijn 60+ keuzedag van de NS, goed gebruikt?


Ik denk altijd heel goed na voor ik een van mijn 60+ keuzedagen inzet. Voor een paar euro kan ik dan namelijk de hele dag met de trein reizen, waar ik ook maar naar toe zou willen. 

Om de een of andere reden verlamt het moeten maken van een keuze voor die dag mij zo, dat ik mijn voorlaatste keuzedag uiteindelijk heb laten verlopen. Ik wil namelijk de keuzedagen zo goed mogelijk inzetten, zodat ik er zoveel mogelijk profijt uit haal. Je bent Hollander of niet, toch?

 

Dus iedere keer wanneer ik buiten de spits met de trein ga, maak ik de afweging ga ik nu mijn keuzedag gebruiken, of bewaar ik hem tot ik een nog langere treinrit ga maken. 

En ja, toen kwam het zo ver dat ik die keuzedag helemaal niet meer kon gebruiken omdat ik geen tijd had om er een dagje op uit te gaan.

Keuze gemaakt!

Dat zou mij dit keer niet gebeuren en ik besloot afgelopen zaterdag om met mijn keuzedag in ieder geval naar den Haag te reizen, maar met een of meer tussenstops die al dan niet op de route lagen. 

Ik moest naar den Haag om mijn logeerhond op te halen, dus daar moest ik de dag eindigen. Of beter gezegd, daar moest de middag eindigen, want er werd voor mij gekookt in den Haag, dus wilde ik er voor etenstijd zijn.


 

Eerste stop Gouda

Ik was al eens eerder in Gouda geweest, maar dat was al weer lang geleden. Het leek mij een mooi begin van mijn treindagje. 


Daarna zou ik dan zien hoeveel tijd en zin er over was. Maar het liep even wat anders.....

Geen tas

Ok, het is goed dat we geen plastic tasjes meer krijgen wanneer we iets kopen in een winkel. Maar dit keer brak mij dat toch echt op. 

Want, wat gebeurde er, ik liep in Gouda en zag een mooi paar wandelschoenen. En omdat mijn schoenmaat 41/42 best lastig te vinden is, was ik heel blij dat ik schoenen vond die groot genoeg waren voor mij. Dus gekocht!

Maar dat betekende wel dat ik nu met een grote doos door Gouda liep te sjouwen. Ik had er wel een soort van opplak handvat op gekregen, maar dat liep toch niet echt lekker. Dus.....

 

stapte ik weer op de trein richting Houten. Met mijn reuze grote schoenendoos naast me.

Thuis gekomen moest ik ze natuurlijk direct aantrekken. Maar dat paste weer niet bij de kleding die ik aanhad. Na een kleine verkleedpartij was ik weer klaar om te vertrekken.

 

Rechtstreek naar den Haag dan maar

Inmiddels was de middag al grotendeels voorbij en gooide ik mijn plan om allerlei tussenstops te doen maar in de prullenbak, en reisde ik rechtstreeks naar den Haag.

 

Logeerhond Max kon er wel om lachen zoals je ziet. 

Uren later, na een heerlijke maaltijd, stapten we samen in de trein op weg naar Houten.  Zie je mijn nieuwe schoenen?

 

Video

Ik heb die dag ook nog wat gefilmd, het resultaat daarvan kun je hieronder bekijken. 

 

En de volgende keuzedag?

Voorlopig hoef ik daar nog niet over na te denken, want die verloopt pas begin september en dat is nog zoooooo ver weg. 

 
 
signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!

Comment and receive 25 YP 25
Good bueeenas
#iamnewhere Hi, I have a while around here I'm Antonio Sucre, I missed José to be a procerer.. I'm 65 years old, I'm here at the invitation of friends, at this age there are many and few things that let me do. And I say they leave me because among the children saying not to work and the grandchildren who don't let me work hard I have time to write around here. I like nature, and some nice birds live in the concrete jungle and here come some to visit me every morning. I enjoy reading to others and laughing at their stories, I like the blue color, a delicious pasta, a beer and a good company... the order of factors do not alter the product. My wife says I'm crummy and I don't really like to take the opposite.. Here I will be to read and read me or see my photos, so far this community for me is part of a place where I get distracted, I do not expect to win many yorsites, maybe I do not look to publish so much but it is a pleasure to read them, I will fill my soul seeing new cultures, flavors and take a trip through their stories.
Hello, nice to meet you my name is Anne
Hello! my name is Anne Villalobos and I am new to Yoos. I study Advertising and Public Relations, I love baking, art, music and enjoying life. I am a very kind and creative person who seeks to fulfill your goals and dreams. Yoors seems to me to be a very dynamic, creative and innovative platform and I am very excited to share content with the entire yoors community. I hope you like the content that I will be offering you soon. ¡Hola! mi nombre es Anne Villalobos y soy nueva en Yoos. Estudio Publicidad y Relaciones publicas, me ecnanta la reposteria, el arte, la musica y disfrutar de la vida. Soy una persona muy amable y creativa que busca cumplir sus metas y sueños. Yoors me parece una plataforma muy dinamica, creativa e innovadora y estoy muy emocionada por compartir contenido junto a toda la comunidad de yoors espero les guste mucho el contenido que proximamente les estare ofreciendo. #imnewhere