×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Beslissen, pfffff

Beslissen, pfffff


Wat zal ik zeggen? Ik begin te doorzien dat ik wel heel erg weinig eigen mening of identiteit heb. Voorbeeldje.
Het zou toch leuk zijn als de piano beneden stond en die plant kan best weg. Als ik nou dat sidetafeltje uit de gang pak in plaats van die er nou staat dan is het minder rommelig en die is iets kleiner. Ja, maar dat tafeltje is wit. Kijken wat voor verf ik nog heb. Terra. En wit. Samen moet dat licht terra worden, toch? Nee, samen wordt dat knalroze, of ja, met een beetje fantasie oud roze. Best een mooie kleur eigenlijk. Leuk, tafeltje verven, tv erop, oké, dat kan. Maar ik kan ook de hele boel omdraaien. Even uitproberen. Bank aan de andere kant. Tafeltje met tv komt onder een boogje in de muur te staan, net iets te hoog, jammer. Maar de kleuren zijn prachtig. Vind ik althans. Waarschijnlijk vindt verder niemand dat. Maar ik ben blij. Dan komt er een vriendin. Een tv moet eigenlijk op ooghoogte, dat kijkt fijner. “Ja, dat is ook zo” denk ik dan (alsof ik ooit in mijn leven een tv op ooghoogte heb gehad..)
Tv-meubel dan toch maar? Oké, dat kan ook. Welke dan? Er is er eentje in de aanbieding van hetzelfde waar ik al tafels van heb, van dat rechte vierkante moderne steriele beige spul. Zal ik? Of die andere leuke die ik gezien heb, maar dan heb ik nog een andere kleur hout erbij. En er staan er ook een paar op marktplaats. Eentje heeft dichte deuren, ook leuk als je niet de hele dag tegen dat onding aan hoeft te kijken. Even de maten opvragen.
Hoezo geen beslissingen kunnen nemen… ik app een paar mensen de foto’s door en de eerste wint het. Dan is alles in stijl en geeft rust. Ja, dat is ook zo, laat ik hem maar bestellen. 
Ik zet het kreng nog in elkaar ook, zelfs de deurtjes lukken. Prachtig. Vindt iedereen. Maar ik ben niet meer blij. Wtf is er met mij gebeurd? Hoezo zit ik in een vierkant steriel bij elkaar passend huis??? Accenten met rood zou leuk zijn, ja, ik kan die bloempot nog roze verven als ik dat zo mooi vind, of die andere kast…
Maar wat, wat als, wat als ik nou eens eigenlijk gewoon van ronde tafels hou en van meubels in alle kleuren van de regenboog die lekker niet bij elkaar passen. Oh, dit is het toontje van het ongedisciplineerde kind, haha, ja, weet je, dat ben ik ook, en ik heb niet zoveel zin meer om dat allemaal te “fixen” in een stramien wat zo schijnt te horen. 
En wat als ik nou zit te beseffen dat ik geen flauw idee heb wat ik nou eigenlijk zelf wil. En wat als ik weer te impulsief doe en dingen bestel die ik niet wil. En wat als ik nou alles weer verkoop en dan naar de kringloop ga en daar weer iets anders terugkoop en in allerlei verschillende kleurtjes verf en dat dan ook niet mooi blijkt te zijn. En wat als al dit gewauwel volgens mijn therapeuten een bescherming is om niet over de echte punten na te hoeven denken? En wat als mijn hoofd de rest van mijn leven zo’n warhoofd blijft…Karin van der Straaten
geweldig, volg jezelf. mocht t tegenvallen pak je zo weer n andere verfbus toch! meubeltjes zijn dan handiger tweedehands..kun je makkelijker wisselen, maar aj ..je hebt t natuurlijk al lekker voor elkaar ik hier? de grote muur aubergine...rode gordijnen kamerbreed nota bene..een aubergine en een rode bank en alles oud. grote tekenladekast in de husikamer...muren met schappen waar een doek op kan en je zo voor kunst gaan staan schilderen..op de kamerdeur hangt ook altijd wel een stuk papier en brodje verf ofzo ernaast..kleurrijk hoor hahah
05-05-2017 23:25
05-05-2017 23:25 • 1 reactie • Reageer
365tintenmesjogge
o, geweldig, haha. Ik heb ook rode gordijnen overigens, en een paarse voordeur:))
05-05-2017 23:56
05-05-2017 23:56 • 1 reactie • Reageer
_PetitCorbeau_
Ook deze is heel herkenbaar!
04-05-2017 09:40
04-05-2017 09:40 • 1 reactie • Reageer
365tintenmesjogge
:))
05-05-2017 22:20
05-05-2017 22:20 • Reageer
Empiek
zo is de chaos in mijn hoofd nog nooit zo duidelijk uitgelegd :)
03-05-2017 21:57
03-05-2017 21:57 • 2 reacties • Reageer
365tintenmesjogge
Haha, volgens mij voor veel mensen best herkenbaar
05-05-2017 22:21
05-05-2017 22:21 • Reageer
365tintenmesjogge
Tja, en we zijn absoluut niet de enigen!
03-05-2017 22:39
03-05-2017 22:39 • Reageer