×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
dagboek van een gestoord mens...

dagboek van een gestoord mens...


Stukje dagboek uit de tijd dat ik op een wachtlijst stond voor therapie. Want wat namelijk ook erg is is de opmerkingen van mensen: “Jij therapie? Maar dat heb jij helemaal niet nodig! Je moet “gewoon” … en dan volgt een opsomming van goede raden (weten wat je wil, een doel stellen, doen wat je leuk vindt, genieten van je leven, dat soort dingen). Dus bij deze deel ik even het volgende:


Ik weet nu twee maanden dat ik "gek" ben. Mijn eerste reactie was vluchten naar een verwegland in de middle of nowhere, als ik niks meer hoef kan ik er wel mee dealen toch? Doe ik tenslotte al mijn hele leven...

Dat vliegertje gaat niet op, ik vlucht. In de trein naar huis, heb ik tijd genoeg om te overdenken wat ik nu wil gaan doen. Tijd genoeg om onder ogen te zien dat het echt niet zo kan. Dat ik de ene inschattingsfout na de andere schijn te maken de laatste jaren, dat zelfs mijn intuïtie niet meer lijkt te werken, dat ik steeds minder en minder durf en dan opeens hele heldhaftige actie onderneem. O ja, dat is omdat ik impulsief ben. En iemand de hemel inprijzen en vervolgens afkraken is ook een symptoom. En ik snap nog steeds niet dat ze twijfelden over die woede-aanvallen, moeten ze mijn leerlingen eens vragen, haha.

Jaja. Haha. Grapjes. Mijn intelligentie en humor waren compenserende factoren, joepie. Maar eigenlijk is het lachen me wel heel erg snel aan het vergaan. Ik ben bang. Steeds banger eigenlijk, elke dag een beetje meer. En soms weer even niet natuurlijk, het blijven stemmingswisselingen tenslotte. Uiterlijk ziet niemand iets, zoals ik altijd tegen mezelf zeg: “Zie nou wel, je kunt het wel, niemand heeft in de gaten dat je het eigenlijk niet kunt, dat je eigenlijk helemaal niks van dit fucking kutleven snapt”.
Ik heb genoeg van de maskers. Ik heb genoeg van doen alsof ik het allemaal wel kan. Ik heb genoeg van de constante leegte en nooit genoeg hebben en altijd iets anders of iets meers willen wat op deze wereld niet te vinden is, haha.
Pfff. En ik maar denken dat ik zielsopdrachten had en karma en zo, fuck it, gewoon een hopeloze poging om ergens bij te horen, extreem pleasingsgedrag.
10-15 procent van de mensen schijnt een stoornis te hebben, dus zo gek is dat niet. In een zogenaamd gelukkig land zit meer dan 1 miljoen mensen aan de antidepressiva, en gelukkig dat we zijn, joh. 
Ach, ik leef nog. Voor iemand met vaag suïcidale gedachten is dat best goed nieuws toch?
Kijk, waardeloos voelde ik me toch al altijd, een kei in mezelf naar beneden halen is me vaker verteld… en ik weet het en ik snap het en ik kan het niet omdraaien. O ja, soms wel, dan voel ik me opeens geniaal en geweldig. Kortom, het evenwicht ontbreekt ook daar nogal eens...
Dat voelt niet stabiel. Dat is niet stabiel. Daar word je gek van. O nee, dat ís je gekte. 
Schrijven, schrijven, schrijven. Mijn kop op een rijtje krijgen. Hoe meer ik erover lees, hoe erger het lijkt te worden, misschien dat nog even niet teveel doen. 
Zo moe van het in de lucht houden, zo blij als dat straks niet meer hoeft, zo’n paniek als ik bang ben dat ik nog langer moet. Zo bang voor allemaal lege dagen. Zo tegenstrijdig. Zo verschrikkelijk als je altijd alles net zo hard ja als nee voelt, met evenveel overtuiging, als je nooit eens kunt beslissen, alle planningen  onder voorbehoud maakt, onbetrouwbaar voelt, bent, voor anderen, voor jezelf ook. Dat is eng. Dat is fucking eng…
Healing Herd
Ik zit te huilen bij jouw blogpost. Het is net of dit over mij gaat. Dacht exact hetzelfde vandaag. Het lijkt wel of ik alles fout zeg, zie en doe.
03-05-2017 16:44
03-05-2017 16:44 • 1 reactie • Reageer
365tintenmesjogge
Nee, je doet vast niet alles fout! Waarschijnlijk doe je zelfs 99 % goed. De enige fout is dan dat je denkt dat alles fout is... Ben zacht voor jezelf. En huilen ruimt lekker op, neem je tijd denk ik zo. liefs
03-05-2017 16:59
03-05-2017 16:59 • Reageer
Candy
Ik hoop dat het snel weer beter met je gaat
16-04-2017 09:14
16-04-2017 09:14 • Reageer
LivingThaGoodLife
Adem in , adem uit, alles komt goed. Je zoekt hulp, dat is goed toch? Je bent er nog, nog beter! Ik had me ook net aangemeld voor ik naar het buitenland vertrok bij het ggz, maar sinds ik hier woon schrijf ik alles van me af. En dat helpt mij enorm. En zoveel mensen hebben issues met dingen, of krijgen een stempel, nou en, je bent wie je bent, met of zonder een stempel :) Alles komt goed! Echt :)
16-04-2017 00:30
16-04-2017 00:30 • 1 reactie • Reageer
365tintenmesjogge
Dank! En ja, dat gevoel heb ik inmiddels ook, dat het goed komt. Sterker nog, het is al een stuk beter gelukkig:))
16-04-2017 08:41
16-04-2017 08:41 • 1 reactie • Reageer