Nee, ik wil niet meer

Nee, ik wil niet meer


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling
In goede en slechte tijden, in ziekte en gezondheid, in rijkdom of armoede, zoiets was het. Mensen beloven dat aan elkaar. Maar er komt meestal weinig van terecht. Durf het eens “uit” te maken en je kunt doodvallen, alle beloftes ten spijt. 
Ik wil het hier hebben over het verschil in vriendschap en zogenaamde liefde. Ik heb namelijk gemerkt dat ik levenslange vriendschappen heb met al die voorwaarden, altijd, for better and for worse. Misschien omdat er nooit voorwaarden aan gesteld werden. 
En als de vriendschap (met benefits) het andere geslacht betreft (in hetero gevallen) verandert er iets. Ik heb me altijd afgevraagd waarom. Ik kan een vriendin twee dagen niet zien, of twee weken, of twee jaar, en we pakken de draad weer op waar we waren gebleven. 
Zo niet met een potentieel “vriendje”. Dan begint het. Appjes, mailtjes met teksten als “goedemorgen schat, ik ben net wakker, ik ga nou koffie drinken, heb je lekker geslapen, ik ga nou boodschappen doen, hoe was je gesprek, wat ben je aan het doen, ik kook spaghetti vandaag, wat ga jij eten? regent het bij jou ook zo? Blablablablabla”.
“ja, ik ook wakker, slecht geslapen, en jij? ik ook ff koffie en dan naar de garage. o, lekker, spaghetti, ik eet rijst vandaag, nee, hier schijnt de zon….”
Het is toch om te huilen. Wie zit daarop te wachten. Waarom veranderen we bij een liefdesrelatie in een kind van 3 die bang is dat papa of mama wegloopt? 
Ja, het is leuk dat er iemand belangstelling heeft voor alle dagelijkse dingen en geïnteresseerd is in wat je doet vandaag. En nee, het is niet leuk en ik krijg er vreselijke claustrofobie van en ik vind het niet interessant en ik verrek het om nog aan iets of iemand verantwoording af te leggen.
Nee, ik heb geen zin om te reageren. Wat boeit het jou hoe ik geslapen heb, als het goed is is het goed en als het slecht is kun jij daar ook niks aan doen. En ja, ik ga zelf beginnen als ik te lang niks van de ander hoor. 
En alle scenario’s van bindingsangst, verlatingsangst, verwachtingspatronen, overspoeld of genegeerd worden, jaloers zijn, blablabla beginnen weer. 
Weet je, het verschil is denk ik dat je in een vriendschap elkaar accepteert zoals je bent, ondanks of dankzij je verleden en je gekkigheden. En “liefde” ontaardt vaak heel snel in bezitsdrang. Als jij van mij houdt hou ik van jou. Als jij mij niet in de steek laat blijf ik ook bij jou. Als jij de afwas doet zet ik de vuilnisbakken buiten. Als jij kookt haal ik de kinderen op. Dat. Dat is geen liefde. No way. Dat is alles geregeld willen hebben en veiligheid zoeken. Echte liefde is elkaar het beste gunnen, al dan niet met jou samen. Echte liefde is het beste in elkaar naar boven halen en stimuleren. 
Kortom, echte liefde vind ik bij vriendinnen geloof ik, haha. Zomaar weer wat mijmeringen.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik krijg de kriebels als ik dit lees. Na 35 jaar samen zou het heeel vreemd zijn als het zou gebeuren. Ik zie wel dat de jeugd dit gedrag gemakkelijk doet
| 21:33 |
Liefde zoals liefde hoort te zijn en simpelweg ook IS
Voor minder nooit gaan.. vriendschappen zijn ook heel intens en waardevol als t werkelijke zijn
| 20:43 |
Klopt. Tijd voor voor minder gaan heb ik ook gehad:))
| 12:46 |
daardoor ken je het verschil ja
| 14:57 |
Hahaha, nog één die in deze fase zit! Vrijheid blijheid! Ik vind een relatie ook snel benauwend, dat alles moeten delen met elkaar. Lang leve de LAT relatie, maar ik ben momenteel al een jaar alleen en voorlopig ook niet op zoek. Een paar leuke vriendschappen ofzo zou prima zijn, om dingen samen te doen, te delen, praten, maar dat vaste... nee!
| 12:21 |
Ja, LAT zou voor mij ook enige mogelijkheid zijn:)
| 15:49 |
Als het zo zou gaan dan zou ik me ook bedenken en er voor passen. Gelukkig gaat het in mijn relatie anders ... we zijn zeker geen bedrijf, we laten elkaar in de waarde en we laten elkaar vrij om onze eigen dingen te doen. Mijn partner stimuleert me juist om vooral te doen wat IK leuk vindt, en omgekeerd stimuleer ik hem ook om te doen wat HIJ leuk vindt. En natuurlijk doen we ook onze dingen samen, maar we zitten niet aan elkaar vastgeplakt. We zijn 2 mensen binnen 1 relatie :-)
| 13:31 |
Prachtig! Zo kan het dus ook, gelukkig...
| 15:49 |
Aardse liefde is je altijd aanpassen aan andere
Geestelijk liefde is de diepgang, maar die diep gang zijn we kwijt
Weten wij nog wat echt liefde is? Nee dus, onvoorwaardelijk voor elkaar gaan? nee
Echte liefde het beste in elkaar boven halen? nee ook niet, je krijgt altijd een vorm strijd
en aanpassen aan de ander of andersom
Liefde voor jezelf geeft liefde voor de ander, hou van jezelf onvoorwaardelijk dan kan je dat ook met een ander,
moeilijk ja bijna niet te doen
mooi omschreven want dit is wat het is bij de meeste mensen
| 10:08 |
En als er wel die diepgang is, blijkt het op aards niveau niet te werken soms...
Dank:)
| 15:50 |
Ja dat zou mij ook benauwen.
Heb nu alweer jaren een lat relatie.
Kunnen we kiezen wanneer we bij elkaar zijn.
En we whatsappen alleen als we echt iets willen zeggen.
| 09:42 |
Mooi:)
| 15:50 |
Mooi geschreven, zit gelijk te denken hoe het bij mij gaat. Nu moet ik zeggen dat je relatie veranderd als er kinderen zijn. Omdat er dan zoveel geregeld moet worden dat het wel een bedrijf wordt. Ik denk dat wanneer je met elkaar kan lachen en praten en dingen samen doet die je allebei leuk vindt het wel goed komt. Een relatie is een werkwoord het is soms keihard werken.
| 09:11 |
Ja, de relatie waarmee ik kinderen kreeg was het bedrijf idd, en de lang leve de lol relaties daarna benauwen me ook blijkbaar.
| 15:51 |
Heel mooi beschreven!
| 07:20 |
Dank!
| 15:51 |
Geen idee waarom dat zo verandert, ik herken het heel erg. Zet me aan het denken. Dank daarvoor!
| 02:40 |
:))
| 15:52 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen