×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Shampoobar: testverslag

Shampoobar: testverslag


Een tijdje geleden kreeg ik van eco webshop Kudzu de kans om een shampoobar van Lamazuna te testen - een solide haarzeep zeg maar. Aangezien de shampoobar 100% natuurlijk, vegan en zo goed als verpakkingsvrij is, was proefkonijn kunnen spelen zelfs een eer. Ondertussen ben ik - als enige gebruiker ervan in dit huishouden - 4 wasbeurten verder en is het tijd voor een tussentijdse balans.

* look and feel (and smell)
Alleen al de aanblik van dat schattige doosje deed me glimlachen: klein, kleurrijk, compact en met een subtiele geur die een heerlijke inhoud verraadt. De shampoobar bestaat in verschillende variaties geuren en noodwendigheden (voor normaal, droog of vet haar). Ikzelf koos voor een versie met sinaas, kaneel en steranijs voor normaal haar. Subtiel vergulde glitters (ook van natuurlijke oorsprong) op de bar zetten de kostbaarheid van het kleinnood extra in de verf. 

* gebruik
Volgens de gebruiksaanwijzing op het doosje volstaat het om de bar over natte haren te wrijven tot er schuim ontstaat. Dat bleek bij mijn lange haar nogal omslachtig. Ik wrijf de bar dus over mijn handen en masseer het zeepachtige schuim dat op die manier vrijkomt in mijn haar. Ook met deze werkwijze blijkt lang haar wel een nadeel, want het duurt vrij lang vooraleer ik voldoende schuim bij mekaar gewreven heb om mijn hele haardos ingezeept te krijgen. Langs de andere kant is de bar na 4 wasbeurten weinig in volume geslonken. Hij blijkt dus wel zo solide als hij belooft te zijn. Net zoals gewone zeep onder de douche, is de shampoobar na gebruik ook nat en glad. Je zorgt dus best voor een zeepbakje (buiten de douche) om de bar op te laten drogen. Lamazuna voorziet een herbruikbaar en aangepast opbergpotje (apart verkrijgbaar) waarop je de bar kan laten uitlekken en drogen en nadien in kan opbergen.

* gevoel
Het moet gezegd: ik denk echt dat de shampoobar mijn haar deugd doet. Het ruikt heerlijk en is voller en steviger. Wie vertrouwd is met henna als haarkleurmiddel herkent wellicht de gelijkaardige 'coating' die over je haar wordt gelegd - niet qua kleur uiteraard (de shampoobar laat helemaal geen kleursporen na!) - maar als een soort extra stevig jasje rond je haren. 

* prijs/kwaliteit
Volgens Lamazuna gaat 1 shampoobar (richtprijs 12,50 euro) even lang mee als 2 flessen vloeibare shampoo. Na 4 wasbeurten kan ik mij daar niet finaal over uitspreken, maar met lang haar vrees ik of die belofte gehaald zal worden (hoewel ik totaal ook geen grootverbruiker van vloeibare shampoo ben).Ik geloof wel sterk in de puurheid van het product en dat op zich maakt het voor mij zijn prijs wel waard.

Een aanrader? Zeker - vooral als je kort haar hebt.In een wereld waarin alles snel moet gaan, verlies je in volle ochtendspits met lange haren wel wat tijd. Maar niets weerhoudt je om de shampoobar te reserveren voor zalig, rustige verwenmomentjes, want die moeten en mogen er gelukkig ook zijn ;-). 

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Nathurel
Dankje voor de input. Voor lang haar nam de shampoobar mij teveel tijd in beslag. Ondertussen ben ik overgeschakeld op Aleppo-zeep en appelazijn. Dat werkt voorlopig prima. https://yoo.rs/3ae34d9ea89141e8f8ab321f57208ab4/blog/natuurlijke-shampoo-en-conditioner-1526540202.html?Ysid=100871
18-05-2018 12:31
18-05-2018 12:31 • Reageer
sanderr
Mijn ervaring met shampoobars (Lush heeft ze ook) is dat je er erg lang mee kunt doen, zeker een half jaar voor kort haar.  Ik maak wat sop in mijn handen en smeer het dan in mijn haar. Het is trouwens ook handig voor als je op vakantie gaat, want het lekt niet en het telt niet  als vloeistof (als je met 't vliegtuig gaat).
18-05-2018 09:17
18-05-2018 09:17 • Reageer