×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Ingekort Wajong

Ingekort Wajong


Arbeidsvermogen

Veel mensen hebben de brief inmiddels gehad, of moet het nog krijgen. De brief waar de meeste bij denken.. wat gaat er nu gebeuren? Vorig jaar heb ik een brief van de UWV gehad dat ik moest komen voor een gesprek. Dit gesprek ging over arbeidsvermogen. Ik heb vanaf me 18e een wajong uitkering omdat ik niet heb kunnen werken wegens psychische problemen. Deze problemen zijn onder controle en kan gewoon weer functioneren in de maatschappij. Maar... er is een maar.......... Ik heb school niet af kunnen maken omdat ik 8 jaar in een zorginstelling woon met eigen huis en af en toe begeleiding! 

Het is als volgt: kunt u uw eigen brood smeren? Kunt u uw eigen hond uitlaten? Kunt u uw eigen huishouden doen? Aan de hand van deze 3 vragen werd er gezegd dat ik arbeidsvermogen heb! ten eerste ik heb nog nooit zulke vragen in mijn leven gehoord om iets te kunnen constateren dat ik gewoon kan werken!


Ik moest een baan zoeken.

Hoe kon ik in vredesnaam binnen een week een baan vinden terwijl voor de meeste banen papieren (diploma's) gevraagd word? Hoe kan het dat mensen die beoordeeld worden op arbeidsvermogen ineens begin januari 2018 5% ingekort worden op hun inkomen? ik vroeg aan de beste meneer waarom worden we dan ingekort? dat is wat de politiek besloten heeft daar kunnen we niks aan veranderen!!!

Uwv dacht leuk te zijn, uwv dacht dat werk zomaar van de vloer op te rapen is en je zo aan de bak kunt! 

Gemotiveerd

Tuurlijk wil ik werken geen probleem. Ik ben zeker gemotiveerd om te werken en het is al iets wat ik al jaren wil alleen toen nog niet toe in staat was om te doen. Ik ben eens wezen snuffelen op verschillende forums en ik kwam hartverscheurende berichten tegen. Mensen die ook ECHT niet meer kunnen werken worden gewoon beoordeeld dat ze arbeidsvermogen hebben! HOE DAN??!!  Toch vind ik het verbazingwekkend hoe er in Nederland hierop gereageerd word! de meeste hebben zoiets van jij verdient geen uitkering. Ik snap dat er misbruik van gemaakt word, maar er zijn mensen die ook ECHT wel willen werken alleen het ECHT niet meer kunnen. Maar dat interesseert sommige mensen niet want door de 3 simpele vragen te beantwoorden heb JIJ arbeidsvermogen. 


Straf, 

Mensen met de oude Wajong worden niet ingekort of ze nou wel of niet werken. Maar de mensen met de nieuwe Wajong 2010 wel?  We dachten dit is echt een straf gewoon, dus als ik niet werk word ik 5 % ingekort, maar als ik wel werk dan ook gewoon die 5%? Ken jij mensen die hier ook last van hebben? of heb je het zelf ook meegemaakt? laat het weten in de reactie.

Hier een link naar de UWV site waar meer info staat.

https://perspectief.uwv.nl/artikelen/verlaging-van-de-wajong-op-1-januari-2018


Respect

Dit is een blog waar veel mensen zullen gaan discussiëren , en ik denk dat er veel mensen zullen zijn die een mening klaar hebben staan over dit. Ik vraag daarom ook om met respect hierop te reageren. Dit zijn mijn ervaringen met de UWV en ik kan vragen gaan beantwoorden als mensen vragen over mijn ervaring hebben. De info die op de site staan kan anders zijn hoe ik geschreven heb erover. Maar de gesprekken zijn toch echt anders gegaan dan ik verwacht had bij de UWV. Als je er eenmaal zit... lijken de meeste dingen een leugen.

Liefs ! xx

help
signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
mma_enjoylife
Erieka, precies dat voel ik dus ook! Ik zit ook in een werkfittraject, zodat ik werkfit word gemaakt om te werken.  Ik loop nu 3 maanden bij Terstal kleding winkel bij mij in het dorp, het is erg leuk! Maar dat ik voor geen loon, als ik dat wil doen moet ik een opleiding gaan doen (detail handel) als ik dat ga doen ben ik in 1x mijn uitkering kwijt...!
09-05-2018 22:06
09-05-2018 22:06 • Reageer
Erieka
Zelf werk ik ook met Wajong 2010 en ook ik ben met 5% gekort. Het voelt als een straf.
09-05-2018 21:57
09-05-2018 21:57 • Reageer