×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Wat een (honden)leven

Wat een (honden)leven


Ik heb erg kleptomanische neigingen: Zeepjes in een hotel, (alles dat klein is eigenlijk...), de zakjes suiker, doosjes, koekjes en eigenlijk alles dat je bij de koffie krijgt: "Mag ik er een extra voor de kinderen?" Vraag ik gerust zonder enige schaamte. 

Yeah right, voor de kinderen... Pennen zijn ook favoriet. Mocht je die kwijt zijn... 🙄.  Op één of andere manier wordt er nooit kattig op die vraag gereageerd gelukkig. 

Niet omdat ik het slecht heb, allesbehalve. Nee, omdat ik het een sport vind. Een kleine afwijking zeg maar. En ach, ik rook niet 😆  Zo hebben we een kat die ook niet rookt uiteraard, maar wel omgekeerde kleptomanische neigingen heeft en me voorziet van lieve kleine cadeautjes . 

Alles dat maar naar eten neigt, voor hem dan, verdwijnt in huis als ik niet oplet: Vogeltjes, muisjes, zelfs een mol.  Heel lief dat hij zo aan me denkt, dat hij steeds cadeautjes mee neemt, maar ik vind het heel goor en vooral superzielig. De onschuld zelve ligt vervolgens de hele dag in een lekker nestje te slapen en komt regelmatig even kroelen bij ons.  Geen betere therapie dan de kat die spinnend op je schoot komt liggen. Voor de rest zijn we gewoon zijn provider: Zijn stash ligt in de kelder in de vorm van kattensnoepjes waar hij lichtelijk verslaafd aan is. 

Zo loopt hij regelmatig naar buiten en meteen weer naar binnen, omdat hij weet dat hij snoepjes krijgt als hij binnen komt.  Slim he? Of hij zit me te hypnotiseren tot ik in actie kom om ze te geven. Want dát kunnen ze he, hypnotiseren. Dwárs door je heen kijken. 😳  

 Op dit moment ben ik aan het rondkijken voor een geschikte hond als aanvulling op ons gezin en maatje voor de kat. We missen Max, onze vorige hond, nog steeds, maar ook de gezelligheid van thuis komen en blij begroet te worden. Niets zo onvoorwaardelijk als de liefde van een dier. 

 Ik twijfelde en twijfelde, want het is ook wel praktisch zonder hond. Geen oppas nodig, je kan weg zonder erbij na te denken bv. Nu ik regelmatiger werk heb, zou het echter wel kunnen en ook voor de kinderen is het geweldig. Die hebben plechtig beloofd hem elke dag uit te laten en ik geloof ze op hun woord. (haha, nee, inderdaad. Zó naïef ben ik niet)  Wie kan me advies geven? 

Ik wil geen puppy, maar ook geen oude hond. Liefst hypoallergeen, zoals een labra- of goldendoodle, maar die kosten heel erg veel in aanschaf. Ik zag dat een bouvier ook hypoallergeen is, maar die hond past niet bij ons. 

Zucht... Een hond stop je niet zomaar in je handtas, dus die kan ik niet zomaar ergens meesmokkelen 😏😁 Nee hoor, ik heb grenzen haha.  Bedankt voor het meedenken Groetjes, Miryam  

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties