×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Hoe ik 25 kg ben afgevallen. 2/3

Hoe ik 25 kg ben afgevallen. 2/3


Nu, dit is het vervolg op deel 1/3. Ja natuurlijk toch! Maar moet het toch even vermelden voor de mensen die deze eerst gaan lezen, jullie missen een deeltje! Onder aan dit artikel staat de link.

Nu in het eerste deel vocht ik tegen mijn grootste probleem, frisdrank. Conclusie: een suikerverslaving kun je het
beste aannemen als een echte verslaving. Iets dat de stemmetjes in je hoofd aanwakkert, die zeggen van wat maakt het uit neem een paar glaasjes. Tot je achteraf doorhebt dat je terug een hele fles op gesloebert hebt...

Wat heb ik gedaan dat ik hier vanaf geraakte? Wel doordat ik dit als een echte verslaving ging behandelen, en dit dus als 'cold turkey' ging aanvechten, heb ik inderdaad hier even heel sterk moeten zijn. Cold turkey betekend van de een op andere moment niets meer en geen enkele keer toegeven, tot de suikerverslaving uitgewerkt is. Dit heeft een 3 weken geduurd, Daarna was ik er vanaf. En doordat ik positief keek naar water, in de zin van als je mag drinken wat je wil desnoods een hele fles, ben ik nu wel een echte water verslaafde! Kleine tip: als je het wel wilt doen maar het smaakloze water geeft je rillingen? Doe er schijfjes citroen in zonder schil of thee zakjes met vruchten smaak. Koud gaat dit ook verbazend goed.

Nu op  naar de volgende uitdaging.

Sport.

Dit is sport met een punt achter, dit kun je gewoon niet omzeilen en dit besef had ik ook. Maar ik was nergens goed in... Ik deed het absoluut niet graag... Dus hoe ben ik dan toch begonnen? 
Wel beetje per keer, echt het minimum zonder de druk op men schouders te voelen van je moet dit&dat nu doen!
Want dit, zoals bij de meeste mensen, werkt omgekeerd bij me. Dit besef en zelfkennis is iets wat voor ieder zelf toepasbaar is natuurlijk. Dus ik ben toch begonnen, met de sit-ups. 

Zonder spieren verbrand je geen vetten, dit vond ik logisch en daarbij moest je het huis niet uit, dus dubbel bonus! Ik begon met 15 sit-ups, elke dag. 
Nu zou je denken heel makkelijk ja, maar niets is minder waar hoor. Weer kwam er een ander typetje stem opzetten in mijn hoofd, na dag 7 denk ik. Zou het zoveel kwaad kunnen één maal overslaan? Ik heb nu al 7 dagen volgehouden en het voelt weer uitzichtloos, want er is geen gram af? 

Niet toegeven!
Dit is mijn gouden tip doorheen mijn artikel eigenlijk, alles wat met afvallen te maken heeft is karakter voor nodig.
Systematisch ben ik van 15 sit-ups per dag naar 35 gegaan. Door naar 50 en van 50 naar 75 in Reps ( herhalingen dus X aantal doen, 2 min rust, weer X aantal doen). 

Telkens elke dag tot die 75 Reps, daar ben ik wegens beginnende sport blessuren om de dag moeten verder werken. Elk getal in aantal sit-ups hier genoemd, deed ik een week of 3 elke dag. Voor ik doorging naar de volgende. Niet omdat ik niet meer kon, maar omdat je vooral moet opbouwen en blijven volhouden. 

Ik maakte er iets leuks van voor mezelf, muziek in mijn oren en gaan. Tijd voor jezelf maken dus. 


Extra lichte oefeningen voor achter de 75 Reps te doen.

  1. Touwtje springen, 5 minuten lijkt niet veel maar je zal het voelen hoor!
  2. 5 x pompen, is hier uitleg bij nodig?
  3. 2 x 1 minuut plank.


Deze bijkomende oefeningen die ik doe nu ondertussen, zijn louter aanvulling en worden afwisselend toegepast naar mijn zin erin. 

Deze fase 'de sport fase' , voelt heel teleurstellend aan... Je zal het weken moeilijk hebben en beetje knorrig staan. Maar als je kunt doorduwen smelten de kilo's, na een lichte stijging (spieropbouw), er vanaf. 
En na verloop van tijd wordt het ook echt fijn dit allemaal te doen, de bewegingen gaan deugd gaan doen i.p.v pijn en stram. En het geluksgevoel na het sporten is zo onbeschrijfelijk.  

Note: Alles wat ik hier deed was water drinken en de uitgelegde oefeningen, nog geen aangepaste eet dieet dus eet hier nog wat je wil van hoofdmaaltijden! Maar met mate natuurlijk, want je zal toenemende honger voelen.

Liefs, HollyCrafts&Designs.

Wil je meer lezen van mij? Meld je dan aan via hier, en lees maar blog ook zelf! want je bent het waard ;)
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties