×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Verjaardagsbezoek, een naakt aanzoek en schoonmoederkloek

Verjaardagsbezoek, een naakt aanzoek en schoonmoederkloek


Achttien november was mijn verjaardag. Ik werd maar liefst tweeënvijftig herfsten jong. Ik ben trots op mijn leeftijd want ik ken er echt teveel die het bij lange na niet gehaald hebben. Van binnen voel ik me nog steeds dertig of veertig, of zelfs negenenveertig. Ik neem aan dat dat zo blijft en dat is prima. Jong van geest in een klein beetje krakkemikkig lijf, niets mis mee!

De cadeautjes waren geweldig! Een reuzegrote pot Calvé pindakaas, weckpotten met rubber ringen en klemmetjes, rubber flessendopjes voor de weck, een flesje sesamolie, potjes jam, een theedoek, een potje met colloïdaal zilverwater voor als ik bv een ontsteking krijg en nog iets dat ik even niet weet. Allemaal van een vriendin die het hele land doorgereisd was om met mij haar verjaardag te vieren. Lief!

Van een vriendin een dorp verderop kreeg ik de borden waar ik zo naar verlangde. Doodgewone platte borden en zelfs ontbijtbordjes! Van beiden vijf stuks en ik ben er echt verguld mee. Op de een of andere manier vind ik overal alleen diepe borden maar aangezien ik niet elke dag soep of rommelpot eet is een plat bord soms gewoon nodig. De diepe borden die we hebben hebben zo hun eigen truukjes om mij te laten weten niet geschikt te zijn voor de Hollandse pot.

Vul ik zo'n bord met aardappels met jus, groenten en vlees dan beland er steevast een lading aardappelen met jus en groente op schoot of tafel als ik een stukje vlees wil snijden. Die hel is nu dus afgelopen. Dat scheelt ook weer wasgoed. Niet dat wasgoed nu nog een ernstig drama is want... We hebben een volautomatische wasmachine! En sinds vandaag zelfs een wasdroger. En ook de kleine afwasmachine is aangesloten. Een ongekende luxe!

Zo luxe hier zelfs dat mijn lief nog nooit een wasdroger gezien had en zich er niets bij voor kon stellen. Vandaag heeft hij er verwonderd naar gekeken want de droger heeft een glazen deurtje dus je kan zien dat het rond tuimelt. Hij zij dat het gewoon een wasmachine was en keek me verbaasd aan tot ik hem het droge warme wasgoed liet voelen. Er kwam een klein lachje door. Je hebt vandaag dát allemaal gewassen en gedroogd? Je hebt hard gewerkt, baby..." Tuurlijk, laat ik maar weer gaan zitten met een peuk in mijn hoofd om even uit te rusten van alle noeste arbeid... Ik ben de beroerdste niet.

Twee dagen na mijn verjaardag kwam mijn schoonmoesje binnengestrompeld. Ze loopt nog steeds moeilijk met haar afgezette grote teen en wijsteen. Ik heb geen idee hoe je de tenen noemt dus met wijsteen bedoel ik de teen die naast de grote teen (=duimteen) zit. Nog steeds lekt er wondvocht uit en moet ze een paar keer per dag een schoon gaasje en absorberende pad er op leggen en een vers verbandje erom wikkelen. Nu heb ik haar al eens bezig gezien oude stinkende verbandjes uit te wassen voor hergebruik. Ik zeg er maar niks van, ze is nog eigenwijzer dan ik...

Maar goed, ze kwam dus langs en gaf me een kaart waarin een briefje zat. Of ik dat even wilde vertalen. Het was een verjaardagskaart voor mij van de Engelse dame in het dorp. Die had mijn schoonmoesje voorbij zien strompelen en in haar keurigste Engels gevraagd of ze dat aan mij wilde geven. Ik was blij met mijn ene verjaardagskaart, sprong op mijn stoel om de kaart op de kast te zetten maar mijn schoonmoesje riep "nem! Nem!" Ze wilde de kaart weer mee naar huis nemen. Ik snapte er niks van en stapte wat confuus van de stoel af met de kaart.

Wat wilde zij nou met die kaart? Had ze het karton nodig? Vond ze het plaatje zo leuk? Ik had geen idee tot vriendlief bulderde dat de kaart voor mijn verjaardag was en niet voor haar naamdag eerder deze maand! Ah ok... Ze had dus het wonderlijke idee dat de Engelse dame niet alleen wist wat haar voornaam was maar ook wanneer het haar naamdag was geweest. Als je niet uit een land komt waar naamdagen gevierd worden heb je gewoon echt geen idee. Maar goed, dat wist mijn schoonmoesje weer niet natuurlijk...

Vandaag kreeg ik zelfs de opengescheurde enveloppe waar de kaart ooit ingezeten had met daarin een pen als cadeau voor mij. Op de enveloppe staat "to Daan" en zij had natuurlijk nooit kunnen bedenken dat Daan en Dani een en dezelfde persoon was, namelijk ik. Het is allemaal wat wonderlijk af en toe maar dat houdt de humor er in. Toch? Nu heb ik alleen geen idee of die pen een cadeautje was van de Engelse dame of de schoonmoesje die erin gestopt heeft als goedmakertje voor haar blundertje.

En toen was het opeens gisteren. 21 November 2018. Mijn vriend en ik zitten genoeglijk te keuvelen over ditjes en datjes. Hij vertelt dat een man uit het dorp wel elf vrouwen gehad heeft. Ik vraag verbaasd of hij met allemaal echt getrouwd geweest was maar dat bleek nou ook weer niet het geval. Wel met een aantal maar dan niet met allemaal tegelijk. En met sommigen had hij wel een relatie gehad maar was er niet mee getrouwd geweest. Er werd me duidelijk uitgelegd dat Hongarije niet toestaat dat je tegelijkertijd met meerdere vrouwen getrouwd bent zoals bij Moslims meer gebruikelijk is.

Daarna begint hij een heel verhaal op te hangen. Ik verstond er niet veel van, keek waarschijnlijk verbaasd of moeilijk want hij begon iedere keer overnieuw en keek daarbij met zijn grote blauwe lieve ogen diep in mijn groene ogen. Hij maakte een gebaar "ring om ringvinger schuiven"e n wees van zijn eigen blote borst naar de mijne.

Ik begin een nudist te worden. Het was 28 graden in de kamer en we hadden net.. Eh... Je weet wel. Samen heerlijk gezondigd. Aangezien mijn onderbroek, maatje poppenlakentje en niet erg sexy, waarschijnlijk achter de bank beland was had ik maar even de zijne aangetrokken. Een strakke blauwe boxershort met daarop twee tijgerkoppen, en die zit geweldig dus misschien hou ik 'm gewoon. Anyway, nu heb je een idee hoe we eruit zagen op het grote moment...

Hij wees dus al gebarend van zichzelf naar mij en ik schudde verbaasd mijn hoofd. Bedoelde hij nou echt dat hij met mij wilde trouwen?? Ik snapte er niks van... Laptop opgestart om de vertaler om hulp te vragen en dan maar hopen dat er iets zinnigs uitkomt. De vertaler gaf aan dat hij inderdaad met mij wilde trouwen en ergens in mijn achterhoofd riep een klein stemmetje "het is vast een grapje!".

Ik wijs dus naar de grond voor mijn voeten en zeg "terd!" wat zoveel betekend als "knie" want om te kunnen roepen "zou je dan niet eens netjes een aanzoek op een knie doen?" moet je echt redelijk Hongaars kunnen spreken en dat kan ik nog niet. Maar hij begreep het, kwam naakt en met klikkende knietjes overeind en viel tot mijn stomme verbazing echt netjes op één knie voor me en pakte mijn hand.

Dat stemmetje werd maar niet stil en ik dacht echt dat hij een grapje maakte. Maar waarom keek hij dan zo serieus..? Hij begon weer te ratelen in rap Hongaars, mompelde zoete woordjes die ik dan weer wel verstond en keek me vol liefde aan terwijl hij mijn hand streelde. Ik keek verbaasd toe, meende hij het nou echt?

Ik vroeg of het geen grapje was en hij bezwoer met dat het echt geen grapje was. De vertaler zei dat hij echt graag et me wilde trouwen omdat hij zoveel van me houdt. "Ja of nee, baby?" En hij keek me zo verwachtingsvol aan dat ik begon te begrijpen dat hij serieus was. Ergens in mijn achterhoofd viel een stukje van mijn brein flauw van verbazing.

Ik ben tweeënvijftig en heb trouwen altijd weten te vermijden. Trouwen is voor mij iets serieus en ik heb altijd gezegd at ik maar éénmaal trouw en niet wil scheiden. Nou had ik altijd redelijk foute vriendjes en de paar die mij gevraagd hebben met hen te trouwen kon ik zonder ook maar een seconde te twijfelen direct afwijzen. De rest had zoveel bindingsangst dat je ze van driehoog uit het raam kon jagen door over trouwen te beginnen. Ik wilde niet met notoire alcoholisten, drugsgebruikers, hoerenlopers, sexverslaafden, perverselingen, vrouwenmeppers, agressievelingen of drugsdealers getrouwd zijn.

En mijn lieve Gábor is niets van dat alles. Hij is een halve kop kleiner dan ik ben maar dat stoort me niet. Hij heeft bijna geen tanden maar daarvan zie ik nu de voordelen wel in (in bed). Hij drink matig met heel af en toe een een alcoholdagje waarmee hij alleen bewijst een echte Hongaar te zijn zoals mijn Hongaarse omgeving mij dan lachend duidelijk maakt. Er zit geen agressief botje in de man, hij is zorgzaam, gezellig, netjes, grappig, vrolijk als hij niet doodmoe is en hij is heel trouw. Oh ja, en hij is een geweldige minnaar. Ook niet onbelangrijk, dacht ik zo.

Dat schoot allemaal door mijn hoofd terwijl hij op mijn antwoord wachtte en ik riep "igen!" toen ik een beetje bekomen was. Da's Hongaars voor "ja" en mijn blote lief kwam spiernaakt overeind, deed een lollig rondedansje, riep dat hij zo gelukkig was en kuste me terwijl hij me ongeveer doodknuffelde. Het voelt goed!

Het wordt dus mijn eerste huwelijk. Zijn derde. Ik heb nog geen idee wat ik allemaal moet gaan regelen... We moeten nog een datum gaan prikken en ik denk dat ik Juni of Juli voor ga stellen. Lekker warm en zonnig! Ik denk dat ik onder mijn eventuele bruisjurk de tijgeronderbroek ga dragen die me zoveel geluk gaf. Dat is meteen "something old, something new, something borrowed and something blue". En natuurlijk staat het me ook nog eens geweldig en zit het veel lekkerder dan sexy lingerie die alleen in mijn spek snijdt en tussen mijn billen kruipt.

Dus mocht je een foto te zien krijgen van onze grote dag dan weten alleen de lezers van deze blog wat ik voor feestelijk ondergoed aan heb. Je zal er maar nieuwsgierig naar zijn....


expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties