×

Yoors


Inloggen
×

YoorsWe hebben een hond én water!

We hebben een hond én water!


Maak kennis met Titok.

Dat is Hongaars voor geheim. Op een dag liepen we na een bezoekje aan een naburig dorp naar huis en kwam ons plots een klein hondje tegemoet. Wat angstig maar nederig kwispelend met het koppie braaf heel laag. Ik zei "hallo kleine jongen!" en toen besloot het ventje blijkbaar dat ik de nieuwe baas moest worden. Hij liep mee en stapte zonder aarzelen de tuin in. We deden het hek dicht en sindsdien hebben we een hondje. Een hondje met een baardje, flapvoeten en een deels zwartig staartje. Er zit vast iets teckelachtigs in. Ik schat het beestje op een maand of 5 en doet erg zijn best mijn commando's te begrijpen als is hij er nog wat jong voor om goed te trainen. Maar zit snapt hij al best en iets lekkers pakt hij nu ook rustiger aan ipv het uit mijn hand te rukken met liefst een stukje vinger extra. Hij was eerst heel rustig maar dat was blijkbaar de uitputting en honger. Ik begreep achteraf dat hij al dagen over straat zwierf. Waarschijnlijk dus gewoon (nou ja, hier is dat gewoon blijkbaar...) de straat opgejaagd als laatste van een nest ofzo. En een honger dat het beestje had! Dat gaat nu een stuk beter. Ik geef hem zijn brokjes nog wel in etappes want hij schrokt zo dat hij zich bijna verslikt. Puppybrokjes, ja ja! Zonder kauwen schrokt hij alles naar binnen. Zo is het dus ook makkelijk hem een snipper ham te geven met een beetje knoflookpoeder erop en dan dubbelklappen. Want dat gekrab zal niet voor niets zijn al heb ik nog geen vlo gezien. Wel al twee teken bij hem verwijderd. De grootste zat boven zijn oog en die liet zich lastig pakken doordat Titok vreselijk begon te wriemelen en draaien. Uiteindelijk gelukt door schrijlings over hem te gaan zetten en hem vast te klemmen met mijn benen. Met een tekentangetje. Titok slaapt voorlopig binnen omdat wij het te koud vinden om hem buiten in een bijgebouw te laten. Het is nog maar een baby tenslotte. Wel slaapt hij dan alleen in een onverwarmde kamer. Zijn hobbies zijn: knagen aan meubilair zoals tafelranden en hoeken van vloerkleden, sokken verstoppen, schoenen verslepen, vieze onderbroeken naar het hek slepen om aan de hele wereld te laten zien, eten, achter stokjes aan, springen, op schoot klimmen, broekspijpen happen, op vingers kluiven en gaten graven in de tuin op jacht naar mollen en muizen.


Soms ben ik een naar mens...


Lieve Gábor is een kampioen in stating the obvious.  Alles wat ik ook heus wel zie wil hij toch even benoemd hebben, grappig maar soms wat storend, bij een film bijvoorbeeld. En hij heeft net als Titok, veel aandacht nodig. Om te gillen! En dan bedoel ik dat ik er soms echt van ga gillen. Stel je voor dat je aan het afwassen bent en er komt steeds lief iemand naar je toe om je een sigaret aan te bieden die al brand ook. Dat ik heel lief maar erg onpraktisch! Ik train er nu dus twee om mij niet steeds te roepen. Momenteel is lief bezig de zomerkeuken van een ton aan oud ijzer te ontdoen, dat gaat naar een ander bijgebouw waar het niet in de weg ligt. De zomerkeuken gaat de gewone keuken worden en daarvoor gaan we een muur uithakken zodat er een doorgangetje is. Dat gaat dan gebeuren vanuit onze slaapkamer maar misschien wordt dat dan de eetkamer. We weten het nog niet en zien wel welke kamer wat gaat worden. Dat de keuken daar komt is een zegen. Er is een gasaansluiting, een schoorsteen met gat voor houtkacheltje en... Hou je vast..... Er zijn wel TWEE stopcontacten!! Natuurlijk wel op dezelfde eenzame groep als de rest van het huis, maar toch... :D En terwijl hij vrolijk buiten ijzer aan het verplaatsen was (nee, geen popi sportschool jargon) was ik binnen bezig. Opeens hoor ik een dringend "Dani, gyere!" (Dani, kom!) dus ik denk dat er wat aan de hand is, mors een scheut water dat voor een plant bedoelt was en stiefel rap naar buiten. Daar staat een stralende Gábor te dansen. Hij wijst naar de radio (mijn solaropwindprepding) en roept bij "Phil Collins! Es jó!" (is goed!)  Ik hef mijn handen ten hemel en kreun "Miért???" (Waaróm??)  En stiefel weer naar binnen alwaar ik al snel wraak neem. Ik brul "Gábor, gyere!" en daar komt hij aan met een serieus hoofd want er zal vast iets aan de hand zijn, nietwaar? Hij vraagt wat er is en ik zeg "kijk, tabletten!" en wijs met een blij gezicht naar een strip pijnstillers op het tafeltje. Zijn gezicht veranderd werkelijk in een vraagteken. Hij snapt er niks van... Ik leg uit dat hij steeds roept voor niks belangrijks terwijl ik óók bezig ben. Hij snapt het nog steeds niet, hij zegt dat hij van me houdt en het gezellig vind. Ja, dat is allemaal geweldig maar ik kan niet steeds komen om te kijken naar een walnoot, een gek beestje, een wolkje voor de zon, een vogel die mooi tsjilpt of een muziekje op de radio dat ik binnen ook prima hoor... Knuffel eroverheen en een kus en allebei weer aan de slag. Nou ja, ik speel vals. Ik zit met mijn kop thee even lekker binnen te facebooken. Ik moet tenslotte al op zoek naar een aanrecht, ofzo... Met spoelbak. En een wasmachine en een douchecabine en een boiler natuurlijk... :D

En nu is het alweer lunchtijd zie ik. Ik ga dus maar even twee kommen kippensoep met heel veel kip er in, opwarmen. Misschien maak ik er zelfs wel even snel Thaise kippensoep van met kokosmelk en citroengras en wat chilivlokken. Buiten klink nog steeds het gerinkel van vele stukken metaal die verplaatst worden. En wie zich afvraagt waar al dat oude ijzer en staal goed voor is: Ook hier kun je oud ijzer tegen een prijsje inleveren en is die hele berg roest dus een spaarcentje!

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!