Minimalisme#minimawatte!?!?


Dit zal voor de 'echte' minimalist onder jullie waarschijnlijk als horror in de oren klinken. Eerlijk gezegd, voor ik op Yoors kwam had ik nog nooit over minimalisme gehoord. Misschien ooit wel maar het is in elk geval nooit blijven hangen.

Ik ben wel met zuinig zijn en budgetteren bezig maar het kwam niet in mij op om dit te googelen of te pinteresten. Ik heb gezond verstand en ik vind dat belangrijk maar wie zou daar nu over schrijven!?

Haha, wat een openbaring. Zoveel mensen die je tips en tricks geven over al die zaken. Natuurlijk Els, in deze tijd wordt alles gedeeld!?

Enfin, ik heb me ingelezen in onder andere 'minimalisme'. Dat boeide me het meeste. Het strookt met zuinig leven en budgetteren. Het gaat wel verder natuurlijk, veel verder en dat heeft me ook geholpen. Ik kreeg moed om er in te vliegen, ik heb elke dag een kast opgeruimd, veel geminimaliseerd. Vuilbak, containerpark en tweedehands sites heb ik wekelijks een bezoekje gebracht. Ik wilde ook niet dat de berging of gang gingen uitpuilen. Ineens korte metten ermee. Het geeft een fijn gevoel. Het was de spuigaten aan het uitlopen.

We zijn afgelopen jaar een nieuw samengesteld gezin geworden en ook al heb ik zes kids en mijn ventje maar twee. Zij hebben zoveel spullen dat ik denk ik, zonder te overdrijven je moet me geloven, wel vier huishoudens zou kunnen voorzien van huisraad. ONGELOOFLIJK!!!! Ik ben geen minimalist maar ook niet iemand die veel spullen bijhoud. Ik kan gemakkelijk afstand doen van de meeste dingen, mijn persoonlijke regel: wat je het afgelopen jaar niet hebt gebruikt zal je het komende jaar ook niet gebruiken. Je hebt alle seizoenen gehad. Twijfel ik dan toch, dan is het maximum twee jaar en dan doe ik het weg. Wel, mijn allerliefste ventje is een maximalist volgens mijn oudste dochter, ik heb er hard om gelachen toen ze dat zei. Ze heeft gelijk hoor, hij kan echt niets weggooien. Ik zal dus ook nooit een echte minimalist worden omdat ik met een maximalist ben getrouwd. Dat hoeft ook niet voor mij, ik houd van wat spulletjes op de kast of de vensterbank. Ik heb een bende kids en die hebben altijd wel iets nodig voor een of ander project. Het zou gek zijn om steeds nieuwe spullen te kopen, dan komt mijn gierigheid naar boven.

Mijn ventje leert bij, hij zegt regelmatig: "misschien kan ik daar iemand mee blij maken" ik heb hem geantwoord: "door af en toe iets weg te doen maak je mij blij." Dit heeft geholpen, hij doet enorm zijn best. Ik begrijp ook dat dit tijd nodig heeft. Ik heb ons een jaartje gegeven om orde op zaken te stellen, nog een half jaar te gaan dus, euh nee Els we zijn al februari!? Ach ja, een richtlijn we nemen de grote vakantie er nog bij om te leren minimaliseren.

Bedankt aan de minimalisten in Yoorsland, ik heb veel bijgeleerd en heb goede moed gekregen. Ik verheug me op nieuwe blogs.

Groetjes