Ik vind afvallen verrekte moeilijk!


Vroeger als baby had ik overal plooien, omdat ik toen al een dikkerdje was. Ik ben goed opgegroeid en ben verder slank geweest. In 2001 woog ik rond de 82 kilo. Toen stopte ik met roken.. Langzaam aan werd ik zwaarder en zwaarder. Nu ik 60 ben weeg ik 121 kilo, schoon aan de haak.. Ik heb van alles geprobeerd, maar ws ben ik niet te gemotiveerd genoeg, ik houd het niet vol.. Nu begin ik er toch wel last van te krijgen. Toen ik in het verpleeghuis werkte, was ik constant in beweging, en merkte je het niet zo. Maar sinds ik mijn eigen bedrijf heb en veel administratief moet doen, merk ik toch dat ik strammer word.. Ik heb me vorig jaar opgegeven om te sporten, maar ik heb de fut er niet voor. Wij eten heel gezond in principe, maar eten vaak buiten de deur, en nemen wel eens een dropje, snoepje of chocolaatje. Iemand tips? Ervaring?