Ik wil eruit!!


Bij verschillende bloggers heeft u vandaag kunnen lezen over angst. Zwemmen en onweer oa. Ook ik heb een angst. Op latere leeftijd gekregen. En deze is best hinderlijk. Jaren geleden, ging ik met klasgenootjes (zorgschool) op bezoek bij een ziek klasgenootje. Zij woonde in de flat.. 8 hoog. Geen probleem, we stappen de lift in en gaan naar boven...maar de 8e etage haalden wij niet. de lift stond stil, hing tussen twee etages, want het ronde ruitje van de deur was niet te zien. Een van de mensen die in de lift stond, raakte helemaal in Paniek, begon te hyperventileren, te schreeuwen, help, ik stik, ik wil eruit. Haal me hieruit, ik ga dood Help.. Daar ben ik zo enorm van geschrokken, dat ik helemaal in een shock sloeg, ik had er nooit bij nagedacht dat je dood kon gaan in een lift, er komt toch wel lucht door heen. Uiteindelijk kregen we haar stil, maar ze kon elk moment flauwvallen, tenminste zo zag ze eruit. 20 minuten hebben we tussen de twee etages gehangen voordat de brandweer ons eruit kreeg. Na die tijd, ben ik nooit meer in een lift geweest, ik durfde niet meer! De gedachte dat hij zou stoppen, deed mij al in paniek raken. Ik ga altijd met de trap. Mijn vader lag in het Spaarneziekenhuis in Haarlem 12 hoog... ik nam de trap. Nu ik ouder word, is het soms wel een probleem, ik doe er lekker lang over. Mijn angst is uitgebreid naar tunnels. Dat vind ik zeker geen pretje om doorheen te rijden, en als we ze kunnen omzeilen, doen we dat dan ook! Ik kijk bij voorbaat of we niet als verrassing een hele lange tunnel krijgen, 2 km is de max, die red ik net. Ik had ook problemen met bussen en treinen, maar daar ben ik vanaf.. Maar ik zou ook nooit gaan vliegen, en niet omdat ik bang ben dat hij neerstort. Nee, het is het opgeslotene en ik kan niet op de knop drukken, bij de volgend halte wil ik eruit. Dus gaan wij met de auto op vakantie, met de kans dat je door tunnels moet. Ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht om er iets aan te doen. Ik moet er eigenlijk niet aan denken om in een lift te stappen, deze angst is te groot, dus geen Help mij mijn claustrofobie oplossen klubje!