Toch nog even Zwarte Piet!


Ik had mij voorgenomen niet in de discussie van Zwarte Piet mee te gaan! Maar toch wil ik er wel iets over kwijt. Roetveegpieten, dan zou je als familielid nooit meer Piet kunnen spelen, omdat je dan herkenbaar bent. Ook niet als Blanke Piet. En wat als we Blanke Pieten hebben. Komen onze getinte vrienden dan over een paar jaar niet, we worden #gediscrimineerd , wij willen ook Piet kunnen spelen! Ik weet ook dat het uit de overweging van slavernij komt, maar dat is nu toch niet meer aan de orde... In deze tijd speelt dit toch niet meer? En de Pieten hebben het leuk met de sinterklaas, worden niet vast gehouden, niet onder gewaardeerd. En wie weet heb ik ook wel een donkere baas waar ik voor werk, ben ik dan ook zijn slaaf??? Ik heb een ongelooflijke leuke tijd gehad met sinterklaas, toen ik nog geloofde en ook toen ik niet meer geloofde en zelf Zwarte Piet mocht zijn... Een hele eer en erg leuk om te doen.

Ik vind dat de kids, moeten genieten van deze leuke, spannende tijd....Ener later leuk op terug kijken!!