×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Een stapje verder


Het miezert al de hele dag. Dat geeft gelegenheid een stapje verder te gaan.. 

Lekker dicht bij de kachel blijven. Beetje lezen en schrijven, met wat koffie doet dat me goed.

Los van alle problematieken die ik vaak benoem, voel ik dat ik wat dieper mezelf mag laten zien..doe ik dat dan te weinig? Mensen weten toch wel hoe ik in elkaar zit en wat ik vind? Maar weten ze ook mijn diepste gevoelens? 

Laatst hoorde ik weer eens terug dat het met mij altijd goed lijkt te gaan..Mijn masker werkt dus nog steeds 👌🏻

Maar wie weet nu werkelijk wat ik diep van binnen nog altijd met me meedraag? Ik denk maar weinig mensen. 

Aan de andere kant denk ik, moet dat dan? Waarom moet je dat vertellen? Waarom zou iemand dat willen weten? Misschien herkent iemand zich er wel in.. zo niet, ben ik de eerste..haha

En dat is eigenlijk misschien al de kern van alles..mijn 2 kanten. Vroeger noemde ik dat tweeslachtigheid, maar dat is iets anders haha. Ik ben een tweeling van sterrenbeeld, maar ik heb ook daadwerkelijk 2 kanten. Niet zo negatief als men denkt..ik ben niet schizofreen ofzo.  Maar het gaat me wel steeds meer in de weg zitten. 

Overdenking.. Ontwikkel je meerdere kanten niet gewoonweg door emoties en situaties in het leven. Wie leeft er volgens zijn diepste kern en overtuiging? Ik zou het graag doen. Maar wat is die kern dan en is het geen valse? Ik zou er graag eens met mensen over brainstormen. Maar ik ken weinig tot geen mensen die dat willen..ze hebben het of te druk of kijken liever de andere kant op. Vaak richting televisie.

Ik heb een poosje columns geschreven -tegenwoordig heten dat blogs- over hoe ik de wereld zie oa. Maar ook hoe het is om anders te zijn. Van de ene op de andere dag ben ik daar zomaar mee gestopt. Vraag me niet waarom. Waarschijnlijk door de herhalende gedachten te hebben wat andere mensen er van zouden kunnen vinden.. Of was ik uitgepraat. Werd ik overladen door aardse problemen..Ik cijfer mezelf graag weg voor alles en iedereen. Als een ander het maar goed heeft. Simpel. Misschien zien ze dan wie ik ben.

Ik heb al eens eerder durven schrijven dat ik bijna wel zeker weet niet van deze aarde te komen. Dat klinkt misschien vreemd of gek, dat mag jij vinden. Maar ik verstop mezelf niet langer. Ik kan hier gewoon niet aarden, oftewel leven. Snap geen bal van deze planeet en zijn bewoners. Alles lijkt achterstevoren te gaan.. Als ik A denk, is het B of C en andersom.. zo zijn er 26 letters in dit alfabet. Kun je nagaan..

Ik heb al zóveel en zó vaak geprobeerd om dingen en mensen te begrijpen, maar keer op keer val ik opnieuw in een vreemde nieuwe ontwikkeling..Soms vraag ik me af of ik dom ben.. want dat kan natuurlijk ook.. of eigenwijs.. of gewoon anders.

Wat ik ook vaak hoor is dat ik teveel nadenk..oké.. En dat is..verkeerd? Dat bedoel ik dus met het feit dat ik mensen niet begrijp.

Het grappige en tegengestelde daarvan is dan weer, dat ik graag psycholoog had wil worden. Het menselijk brein vind ik super interessant. Misschien dat ik mensen dan ga begrijpen.

Weer andere mensen roepen dat ik advocaat of politicus moet worden..? Ehm..het brengt me nogal in de war. Ik voel wel wat ze bedoelen..Ik kom graag op, voor de mens in deze maatschappij. Of je nu mijn partner, familie of onbekende bent. Ik tolereer geen onrecht. Ik zoek en vind net zolang tot ik een uitweg heb gevonden. Dat heb ik van mijn vader..geen enkele deur was dicht voor hem. Bedankt pa. 

En natuurlijk maak ik daar niet altijd vrienden mee, of kijken mensen me opnieuw vreemd aan. Dat mag hoor..ik hou je graag voor ogen hoe het wel kan en hóórt. Er komt een tijd dat je mij herinnert, zeg ik zonder ego haha

Al met al zit het nogal in de weg. Waarom kan ik niet gewoon simpel door het leven gaan? Werken, eten, slapen, tv-kijken.. Lijkt me heerlijk wanneer je leven zo simpel in elkaar steekt..

helpexpand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts