Fantasiewereld of niet?


Wanneer is mijn denkwereld een fantasie. Of is het echt? Zijn daar aanwijsbare feiten voor nodig of is het een Herinnering?

Is het een stille wens misschien, die zich langzaam maar zeker steeds meer naar de voorgrond weet de duwen? Mijn verlangen wordt steeds groter. Daardoor word ik met de dag stiller..Bestaat mijn wereld wel en waarom zie ik die nog steeds niet (terug)? Vanwege mijn situatie ben ik op weg naar mijn psycholoog. Een alleraardigste man. Ik voel me depressief en onbegrepen. Ik ben terug gekropen in Mijn wereld. Een ander noemt het mijn schulp.. Ik probeer voorzichtig aan de man uit te leggen wat er gebeurd met mij en hoe ik Mijn wereld zie.

Mijn wereld is helder en glinstert, stralend van zonlicht.De warmte tintelt op mijn huid.
Het bevat de mooiste en zachtste kleuren die je maar bedenken kunt, allemaal glinsterend getint.
Intense stilte vangt me op..een klein vogeltje zingt voor mij ..ik voel me Thuis. Ik voel me vrij..
Alleen maar pure Liefde en ongedwongenheid.
Komt de stelling Vrijheid, blijheid hier vandaan? Geen angst of jaloezie, maar genietend van elke moment, van elkaar..
Mannen, vrouwen, kinderen en dieren, alles leeft en zorgt voor elkaar.

De man haalt mij met zijn vragen terug naar de werkelijkheid. Wat doe ik in deze kille omgeving?
Waar is Mijn wereld gebleven? Waar is mijn vogeltje? Waar zijn alle kleuren.? Wat is die herrie?  De man vertaald Mijn wereld als een fantasie..Een vluchtroute. Ik moet maar aanvaarden dat de wereld waarin ik leef, nu eenmaal zo is en dat ik er maar het beste van moet maken.. Jammer, hij begrijpt me niet...helaas

Een nieuwetijdskind, een indigo, een HSP-er..ja, ja en nog eens ja.. Ik herken mezelf overal in. Mijn komen deze termen ook uit Mijn wereld of bestaan ze alleen maar hier op aarde, omdat we niet begrepen worden? Een andersdenkende..ja dat ben ik ook. Deze woorden zijn een opeenstapeling van één en hetzelfde.. Ik ben anders, ik voel mezelf anders. En ik krijg steeds meer moeite, me aan te moeten passen in deze maatschappij. Waarom en voor wie? Als kind was ik al een buitenbeen. Sloot ik mezelf af voor de andere kinderen. Ik wilde er niks mee te maken hebben. Mijn wereld was veel mooier. Wat deed ik hier?

Nu jaren later, zie ik dat er nog niet veel is veranderd. Ik tob nog steeds met een innig verlangen..terug naar de stilte. Terug naar het vogeltje dat voor mij zingt.
Ik voel me nog steeds onbegrepen. Heb moeite me aan te passen. Mijn maskers hebben jaren hun werk gedaan. In relaties en in mijn beroep.
Iedereen ontving mijn liefde..in de hoop..een stukje Liefde terug te krijgen. De Liefde vanuit Mijn wereld..
Tot ik ging beseffen dat maar weinig mensen diezelfde wereld kennen. ..onbegrijpelijk. Kom ik dan toch van een andere planeet? Een andere Wereld?

De bewoners van deze planeet zijn hard en voelen als ijskoud. De liefde die zij benoemen is geen Liefde..dat is angst. Met alle gevolgen van dien. Deze bewoners zijn bang..bang voor de Liefde, bang voor mij? Waar spreken deze mensen over? Over macht en geld, geld is macht en andersom.
Uiten geen blijk van Liefde of waardering naar elkaar..maar alleen hebzucht en egoisme in iedere vorm. Waar is de Liefde gebleven?

Langzaam terugkomend naar de werkelijkheid zeg ik de man gedag en stap op mijn fiets. De zon schijnt. Het geeft me haar prachtigste schitteringen op het water. Zachtjes streelt de wind door mijn haren en hoor..Het vogeltje is er weer! Ik kijk omhoog naar de strakblauwe lucht en voel dé vrijheid. Wat een ruimte, wat een wijdte, volop energieen om mij heen. Ik voel me geborgen en begrepen.

Opnieuw word ik verwarmd door zonnestralen en Liefde. Ik ontspan en ik geniet. Mijn leven is mooi op deze manier.Fantasie of niet..Mijn wereld is de beste therapie die er bestaat.

help