×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Ode aan de motorrijders

Ode aan de motorrijders


Deze keer bij het kampvuur geen kinderen, alleen volwassen mannen. Stoere mannen met motorkleding aan, blik bier in hun hand en sterke verhalen achter de hand. 

Te koud om buiten te zitten, maar met wat goede blokken hout op het vlammetje was de temperatuur toch aangenaam te noemen. 


De motor-mannen kwamen met z'n vijfjes. In de verte hoorde ik ze al aankomen; de leren broeken maakten een geluid die ik zo goed ken van vroeger, de tijd dat Cees en ik ook reden. 


Ze zagen een bankje staan, die ze over de grint tegels naar zich toe trokken. Het maakte een hels kabaal, even was ik bang dat de grobbertjes er wakker door zouden worden. Gelukkig waren ze moe genoeg om erdoor te slapen en zo kon een onverwacht gezellig avondje beginnen. 


Motor-mannen, échte motor-mannen. Ik heb mijn hart ooit aan een motor-man verloren; het enorme vrijheidsgevoel dat bij het motorrijden hoort, herkent alleen een motorrijder. Het schept meteen een band; het feit dat je de pk's trotseren kan, dat je de vrijheid òòk kent. 


De motor-man die als eerste zitten ging eigende zich de bank toe door een luide scheet te laten. Ach ja, als mama van vijf kleintjes kijk ik van die lichaamseigen geluiden niet meer op. Toch werd er een standje uitgedeeld; dat doe je toch niet, er zit een vrouw bij.

Ik lachte mee, voor mij was die scheet een teken dat ik erbij hoorde. 


We spraken over het rijden, over de rit zie ze af hadden gelegd, de rit die ze nog af gaan leggen. Een gezellig praatje pot. De merken motor kwamen voorbij; alle mannen rijden op BMW, niet mijn favoriete merk, maar goed, dat mocht de pret niet drukken. Het gaat tenslotte niet om merken, maar om het motorrijden op zich. 


Het werd later, het werd donker. De man op het bankje liet nog maar eens een scheet horen, niemand keek er nu van op. Mooi zo, beter in de wijde wereld dan in een nauw gat. Je kan het maar kwijt zijn. 


We spraken over Nederland, over het buitenland, over mijn gezin en wat ik graag doe; schrijven. De vraag kon natuurlijk niet uitblijven; 'waar schrijf je dan over?' 

Nou, over mijn vijf, over alles wat we meemaken. De scheet-motor-man voelde de bui al hangen...; 'oh jee, dan schrijf je zeker ook over ons?' 

'Nou, daar zou je best eens gelijk in kunnen hebben!', antwoorde ik. Gelach klonk luid, er werden namen genoemd om te vermelden in het stuk.


Het werd later en het werd tijd om te gaan slapen, voor mij dan. Ik liet de motor-mannen achter me, liet mezelf tot vijf keer toe een goede nacht wensen, als ik nú niet geweldig slapen zal...!! 


Dit is een ode aan alle leuke motor-mannen die ik ontmoeten mocht. Jan, Piet en Rob in het bijzonder.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
kwessing
Mooi geschreven en heerlijk om te lezen 😍
18-06-2018 22:00
18-06-2018 22:00 • Reageer
Eric's ervaringen
Mooie ode, ben zelf motorrijder en ken het gevoel van vrijheid en gezelligheid.
03-06-2018 10:20
03-06-2018 10:20 • Reageer
Schorelaar
Leuk zo'n avond, en een leuk verhaal. 
21-05-2018 21:26
21-05-2018 21:26 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Leuk! Het zijn mensen, zoals jij en ik. Ik heb ook een paar odes geschreven. Aan beroepen.
11-05-2018 23:22
11-05-2018 23:22 • Reageer
Hans van Gemert
Het klinkt als vrijheid, mooi
11-05-2018 09:38
11-05-2018 09:38 • Reageer