Vegan haren wassen

Vegan haren wassen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik hou niet van meuk! In mijn eten niet, in mijn drinken niet, in mijn schoonmaakmiddelen wil ik het niet én ik blief het niet in mijn shampoo.

Het leek de laatste tijd wel alsof ik mijn haar steeds sneller weer moest wassen, het voelde rap vettig aan. Tijd voor verandering! 


Ik heb een shampoo-blok, een vegan shampoo-blok. Het werkt heel simpel; je wrijft het over je natte haar en met het schuim dat ontstaat was je je haar. 


Naast het fijne 'meuk-vrije' is er nog een voordeel; het shampoo-blok gaat net zo lang mee (of zelfs langer) dan twee flessen shampoo. Het scheelt dus ook nog eens afval! 


In dit huishouden géén flessen shampoo meer, maar biologische / vegan Lamazuna! Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
En hoe voelt je haar dan na het wassen aan?
Ik was mijn haar met Aleppo zeep (poets er ook mijn tanden mee), maar dan voelt het aan als stro en spoel ik het na met verdunde appelazijn. Ook gebruik ik af en toe de low-poo van Yves Rocher.

Het is inderdaad zo, dat juist de producten waarmee de natuur het minst worden belast, duurder zijn... 
| 17:48 |
Ik gebruik die van lush nu! echt super fijn ook 
| 09:31 |
Bedankt voor de info.
Het kan nog eenvoudiger (en goedkoper): ik gebruik baking soda opgelost in gekookt en afgekoeld water - dat werkt ook prima, al jaren! Even inmasseren op alleen de vette delen en dan uitspoelen. Zelfs de kapper vindt dat mijn haar er goed uitziet :-)
| 13:38 |
Waar koop je dit spul en is het ook geschikt voor droog haar? Of voor kinderhaar? (mijn zoontje knijpt namelijk met liefde de flessen leeg.)
| 09:52 |
Op zich ben ik enthousiast, maar wou net als Soberana meer weten.
Dus ben gaan Googelen. Kennelijk kost dit blok 13 euro. Daar heb ik 3 of 4 flessen voor..... die kunnen bij het plastic, dus worden gerecycled. Ja, ik ben voor minder plastic maar waarom moet alles wat goed is toch zo duur zijn :(
| 07:06 |
(De flessen kunnen ook hergebruikt worden of iets anders van gemaakt worden. Dat ter zijde.)
| 07:07 |
In België mowt je betalen voor het afval. Een vuilniszak laten afvoeren kost 1,75 - een paar flessen in je vuilnis en je zak zit zo vol. Iets creatiefs doen met flessen kan uiteraard, maar dat houdt ook eens op. 

We proberen na te denken over het belasten van de aarde; ieder beetje maakt een verschil. Als wij geen plastic kopen scheelt dat toch mooi een stukje. (Statiegeld zit alleen op bierflesjes in België, niet op petflessen.) 😘
| 07:35 |
Klopt..
| 08:00 |
Ik betaal (België) 9 euro per blok, wanneer ik er twee koop betaal ik 8 euro per stuk. Dan nog is het duurder dan een flesje shampoo... 

Ik heb dat gevoel regelmatig; waarom moet bv biologische voeding zo schreeuwend duur zijn? Voorbeeld; een gewone zak wortelen 0.89 en biologisch 2 euro. Vaak is de prijs 2.5 keer zo hoog, soms nòg duurder... En waarom? Biologisch zou eigenlijk de norm moeten zijn - een zo'n min mogelijke belasting voor de aarde én het lichaam. 
| 07:49 |
Juist. Misschien daalt de prijs als er meer vraag naar is #wishfulthinking

In Nl betaal je ook veel voor het restafval (en GFT) of je nu iets of niets aan de straat zet.
Viabelastingen
| 08:02 |
Versta je onder 'meuk' alleen chemicalien of vallen daar ook bestanddelen onder, die afkomstig zijn van dieren?
Waaruit bestaat jouw shampoo precies?
| 01:26 |
Over de exacte bestandsdelen kan ik niks vinden, maar wel dat het een Frans merk is met de doelstelling "nul afval"! Het zou 100% natuurlijke, ecologische en veganistische cosmetica zijn en alle producten, waaronder shampoo en tandpasta, worden met de hand gemaakt.
| 07:05 |
Ingrediënten :Sodium cocoyl isethioniate, kaolin, decyl glucoside*, cocos nucifera oil*, stearic acid, illite, glycerin*, abies alba leaf oil*, limonene (eterische olie)
* biologisch gecertifieerd
| 07:43 |
Tnx voor de info. Ik heb jaren lang savon d'Aleppo gebruikt: ook biologisch (op basis van olijfolie en laurier), eveneens in blokvorm en zowel geschikt voor huid als haren. Sinds het bombardement van Aleppo is de fabricage daar uiteraard gestopt.
Inmiddels wordt het geproduceerd in Frankrijk, maar ik betwijfel of de samenstelling hetzelfde is.
Bovendien had ik inmiddels een voor mij prima alternatief ontdekt: uit Santo Domingo, heel wat dichterbij en dus gemakkelijker verkrijgbaar. Op basis van slakkenslijm: laten jouw kinderen dat maar niet horen!😄
| 16:03 |
Oei ik zeg altijd als je het op durf te eten of drinken dan kun je het ook op je huid smeren want dan komt het ook in je lichaam maar wat ik hierboven voor namen zie.......... mmm dat eet ik niet hoor. Was mijn haar al jaren met alleen water. Prima en ik heb prachtig lang haar.
| 14:28 |
De duurzame cosmetica van Lamazuna is biologisch, eerlijk en veganistisch.

Lamazuna heeft als doel om verpakkingsmateriaal aanzienlijk te verminderen en hoogwaardige, natuurlijke schoonheidsproducten te produceren. Lamazuna producten worden met de hand gemaakt, met gecertificeerde biologische ingrediënten waar mogelijk en onder eerlijke arbeidsomstandigheden. Daarnaast wordt twee procent van de winst gedoneerd aan een milieuproject in Peru, dat de bebossing van de Amazone bevordert.

------ 

In België betaal je per vuilniszak. Hoe minder afval, hoe goedkoper je leven kan. Daarnaast is het produceren van plastic een aardige belasting voor de aarde, als wij minder gebruiken, scheelt dat toch mooi een beetje! 😘
| 07:39 |
Dank voor de info.
| 08:02 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen