Je lichaam na de zwangerschap


Van zodra je zwanger bent, begint je lichaam te veranderen. Het maakt zich klaar voor die kleine bewoner in jou. Het bereid zich voor op de bevalling. En na de bevalling, begint je lichaam zich te herstellen. 

Niet zoals in de boekjes.

Waar vele net geworden moeders zich in vergissen is in het lichaam. Je lichaam heeft tijd nodig om na de bevalling zich te herstellen. Ze zeggen ook wel, 9 maanden zwanger, 9 maanden ontzwangeren. Geef je lichaam de tijd, en verwacht niet dat je na de bevalling weer een bikini model bent. Je ziet ze veel in de boekjes verschijnen. Sterren die na de bevalling weer slank zijn, hebben misschien gewoon geluk. 

Het voorbeeld: Kijk maar naar het engelse koningshuis. Toen Kate bevallen was, was ze slank en stond ze te stralen. Toen Megan bevallen was, heeft ze enkele dagen gewacht, en kwam ze tevoorschijn met nog een zwanger buikje. Niet iedereen kan geluk hebben.

Mijn lichaam.

Tijdens mijn zwangerschap ben ik 10 kilo bijgekomen. Maanden lang heb ik geluk gehad geen enkele striem te krijgen. De laatste maand zijn ze er wel bijgekomen. Jammer genoeg, maar ik neem ze er graag bij. 

Een dag na de bevalling was ik die 10 kilo al weer kwijt. Geluk zou je denken, alleen heb ik nog last van te veel vel. Nu 4 maand later is dit nog steeds zo. Ik werk eraan om dit kwijt te geraken, maar zoals ik eerder al zei, ik geef mijn lichaam de tijd hiervoor. 

Natuurlijk zijn de striemen op mijn buik erg zichtbaar. En ze zullen wel verminderen na verloop van tijd. Maar volledig verdwijnen zullen ze niet. Toch bekijk ik dit van de mooie kant. De striemen laten mij zien wat ik gedaan heb. Dat ik een leven op deze wereld heb gezet. Dat mijn lichaam 9 maanden lang een thuis was voor mijn kind. Daarom noem ik ze ook geen striemen, ik noem ze mijn tijgervel. Het klinkt ook veel mooier dan striemen, en het geeft mij ook een beter gevoel.

Je hoeft je niet slecht te voelen over je lichaam. Je schonk een leven, en dat is het mooiste wat er is. Het is de natuur. Je lichaam is het canvas, waarom jij een verhaal geschilderd hebt. Bekijk het van de mooie kant.