×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Dag 1

Dag 1


Het was even puzzelen hoe het allemaal werkte maar ik heb het beetje door. Eigelijk heel mooi gemaakt zo en voor iedereen toegankelijk om een mooie pagina te maken.  


Nou zoals jullie misschien gelezen hebben in mijn intro zal mijn blog voornamelijk gaan over het stoppen met roken. In het verleden ben ik al vaker gestopt maar kwam nooit verder dan een klein half jaar, tot voor 2 jaar terug. Ik was toen helemaal klaar met het roken en had het met anderhalf maand vervroegd. Op de eerste vakantiedag gewoon gestopt en het ging super. En dat heb ik iets 21 maanden vol kunnen houden. In deze periode werd ik er ziek, ik bleek baarmoederhalskanker te hebben en in principe was er geen redden meer aan. Maar wonder boven wonder kwam ik er goed vanaf, paar operatie gehad en veel ellende maar uiteindelijk was de kanker verdwenen.  Het met het niet roken ging het prima, was zelfs blij dat ik mij toen niet ook nog met die verslaving bezig hoefde te houden.


Maarrrr, ja er komt altijd een maar. Op de dag dat ik gezond werd verklaard, belde 2 uur later mijn zus op dat zij nu kanker had, wat een slag was dat. Week later kwam mijn nicht die ook vertelde dat ze kanker had. Om lang verhaal kort te maken, in 2 maand tijd kreeg ik van 7 mensen die mij zeer na stonden te horen dat ze kanker hadden.  Het leek wel een griepvirus, echt waar. Bij de laatste die mij belde met het bericht ben ik na het tankstation gegaan en heb een pakje gekocht. Ik had al paar dagen zin in een sigaret en nu was het dan zover, want hoeveel verdriet kan je verwerken. Was dit dan een excuus om te roken, wel nee maar ik zag het toen niet zo, helaas.
Ik heb nog een halve dag gewacht en toen heb ik het pakje open gemaakt. En ja we weten het allemaal, steek er eentje op en je bent verslaafd, ook ik. De bedoeling was om dat pakje te roken en dan te kappen, maar helaas zo werkt dat niet. Al met al heb ik nu dan weer een half jaar gerookt. Ik wist al langer dat ik moest stoppen maar kwam er geestelijk niet aan toe, ik bleef het maar voor mij uit schuiven. 

En vorige week dan eindelijk met de Tabex begonnen (zal hier ook keer een blog over maken wat dit is, of google zelf alvast) .  Dit slik je eerst ongeveer een week tot 10 dagen voordat je stopt. Nou gisteren het laatste uit mijn pakje shag gerookt en vond toen wel best. Heb nog 1 pakje in de kast maar die laten we daar maar liggen, geen zin meer om die te roken.

En hoe ging het vandaag?  Nou best goed, zag er eigenlijk gisteravond wel tegen op maar viel me weer reuze mee, heb maar 2 trek momentjes gehad en ben toen eerst mijn tanden gaan poetsen (frisse mond helpt mij) en daarna maar wat aan het huishouden gedaan, was mooie afleiding.

Ik zeg op na dag 2. 

En sorry voor het lange verhaal :( 
Schorelaar
Welkom op Yoors, snuffel alvast maar rond om te kijken waar he over kunt bloggen. Of doe mee met al die handwerken mensen. Heb je ook geen hand over om te roken. Mijn schoonmoeder stopte toen ze 80 was, ze ging handwerken. Nooit meer een sigaret aangeraakt. 
16-04-2018 19:57
16-04-2018 19:57 • Reageer
Hans van Gemert
Een goede beslissing, heel veel succes!
15-04-2018 00:44
15-04-2018 00:44 • 1 reactie • Reageer
Stopper
Dank je wel
15-04-2018 11:08
15-04-2018 11:08 • Reageer
caro.sael Davinchy
Heel goed dat je stopt, veel succes!
14-04-2018 23:49
14-04-2018 23:49 • 1 reactie • Reageer
Stopper
Dank je wel. 
15-04-2018 11:08
15-04-2018 11:08 • Reageer
Bodycasting Twente
Dit gaat je nu ook weer lukken. Ben sinds Donderdag helemaal gestopt.. valt mij niet tegen 😄
14-04-2018 23:02
14-04-2018 23:02 • 1 reactie • Reageer
Stopper
Klasse, gaat ook goed komen let maar op
15-04-2018 11:08
15-04-2018 11:08 • Reageer