×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Bovennatuurlijke dwergje?

Bovennatuurlijke dwergje?


Het volgende beschreven is geen fictie. Maar voor de volledigheid moet ik erbij vermelden, dat in de tijd toen het volgende beschreven gebeurde, ik vaak onder invloed van alcohol en wiet was. Skeptici kunnen me uitlachen en zeggen dat ik droomde maar ik weet beter.


Ruim vier jaar geleden, woonde ik nog bij mijn ouders, had ik mijn vrouw nog niet ontmoet en was ik nog diep geworteld in het straatleven. Een periode met vetes door mijn uitbundig gedrag, op straat hangen en vaste klant bij lokale cafeetjes.

Het was mijn eerste week bij mijn eerste baantje. Waar ik naderhand nog twee jaar gewerkt heb. Ik draaide ploegendiensten, dus ik dacht op tijd te gaan slapen, vooral omdat het nog mijn eerste week was en wilde niet te laat komen. Een poging mij leven te beteren, zou bijna in de soep lopen.


Wakker geworden uit mijn slaap en wierp een blik op de bureaustoel naast mijn bed. Ik had die avond nog op de laptop wat artikelen in bed gelezen en had de stoel als tafel gebruikt. Ik merkte op dat er iemand naar me zat te kijken. Het was donker maar ik zag hem zo duidelijk alsof hij in een spotlight zat. Een klein donker mannetje met een geniepig grijnzende blik op mijn stoel. Hij zal niet groter dan een lilliputter geweest zijn. Ik bedacht me geen moment en begon te gillen in de hoop dat mijn ouders mij zouden horen. Tijdens het gillen begon ik te schoppen tegen de stoel waar het mannetje zat, zo hard dat de ijzeren stoel begon te stuiteren, wat een harde geluid maakte en mijn ouders wakker maakte. Door de schrik en het schoppen tegen de stoel ben ik het mannetje uit het oog verloren. Terwijl ik ingekrompen op mijn bed zat hoorde ik mijn vader van beneden roepen; "gaat alles goed?" "Is er iets gevallen?" Nog overladen van adrenaline antwoordde ik iets over een slechte droom. Nadat de spanning gezakt was, heb ik nog soort van kunnen slapen. Een paar uur later stond ik op om naar werk te gaan. Door het schoppen tegen de stoel, had ik zo een pijn in mijn voet dat ik niet of nauwelijks kon lopen. Maar het was mijn eerste week en ik moest voor mijn gevoel doorgaan. Ziek melden was geen optie.

Die week heb ik veel aan die nacht gedacht en ik was ervan overtuigd dat ik die nacht bezocht was door een entiteit. Sterker nog, het leek alsof hij daar zat met een reden. Was het iets wat ik al die tijd bij me heb gedragen of juist iets wat iemand op me af gestuurd heeft? Ik had geen antwoorden. Ik sprak er met mijn ouders over en zij adviseerde mij ten eerste om niet te gaan werken met mijn opgezwolle voet. Waarbij ik antwoordde dat ik niet zo makkelijk te stoppen ben, mijn angst om mijn werk te verliezen was groot. Ze vertrouwde mij in mijn oordeel dat er iets bovennatuurlijks bij mijn bed heeft gezeten. Zij kennen mij als een nuchtere jongen en niet iemand die gillend of schoppend wakker wordt uit een droom.

Uiteindelijk heb ik twee jaar daar gewerkt en ongeveer aan het einde van mijn tweede jaar ontmoette ik mijn toekomstige vrouw. Waarschijnlijk had ik mijn vrouw nooit ontmoet als ik daar niet gewerkt had, want we werkten in dezelfde stad. Na een turbulente periode met nog steeds veel wiet en alcohol in combinatie met het straatleven. Stond daar tegenover de hartstocht die mijn vrouw en ik dichter tot elkaar dreven. Nog geen jaar later werd ze zwanger, stopte ik met de biertjes en jointjes en was ik geen onderdeel meer van het nutteloze straatleven.

Waarom ik dit erbij vertel? Na het ongewenste bezoek, is mijn leven een langzaam stijgende lijn geworden. Alle negatieve invloeden verdwenen. Ik ben nu drie tot vier jaar verder en ik heb het geestige dwergje nooit meer gezien. Terug kijkend zal het een afscheid geweest zijn van een negatieve energie die ik sinds mijn pubertijd waarschijnlijk al bij me gedragen heb. En tot de dag van vandaag ben ik overtuigd van wat ik gezien heb, dat het geen droom was.
Sonja
Er is meer tussen hemel en aarde dan wij weten en soms mogen we zien, blij dat hij voor jouw een negatieve periode heeft afgesloten en je op de weg van geluk heeft gebracht!
14-11-2018 07:50
14-11-2018 07:50 • Reageer
Soberana
Het is mogelijk dat alcohol en wiet een rol hebben gespeeld. Wiet wordt niet voor niets 'geestverruimend' genoemd: je kunt dingen waarnemen die je normaliter niet ziet/hoort etc. Zelf heb ik maar 1x samen met mijn man, in onze studententijd een joint gerookt en 1x spacecake gegeten. Geen van beide had op ons het veronderstelde effect. Het is ook nog mogelijk dat het dwergje jouw eigen 'Japie Krekel' was: je geweten/ verantwoordelijkheidsbesef dat zich vanuit je onderbewustzijn manifesteerde. Of mogelijk een soort hallucinatie. Bij de uitvaart van mijn moeder meende ik, bij het sluiten van haar kist, ook duidelijk haar stem te horen met de waarschuwing 'pas op je hand, mijn kind!' waardoor ik nog bijtijds kon voorkomen dat mijn vingers bekneld raakten. De dwerg heeft iig de stijgende lijn van jouw leven in gang gezet en dat is het belangrijkste!👍❤️
07-10-2018 15:03
07-10-2018 15:03 • Reageer