×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Spokenjagen. Deel 2.

Spokenjagen. Deel 2.


Spokenjagen. Deel 2. Worms.

 

Heb ondertussen een boel mee mogen maken op entiteiten gebied en een van de mooiste en liefste ervaring wil ik graag met jullie delen. Mijn man en ik houden van oude plaatsen en zo besloten we eens naar Duitsland te gaan, naar Worms naar een prachtige eeuwenoude kathedraal. Deze kathedraal is heel bijzonder van rood zandsteen gemaakt. Zoals onze gewoonte is zijn we daar rond gaan dolen en langzamerhand naar de catacomben afgedaald. Daar staan in een kleine ruimte een stel grote zandstenen sarcofagen bij elkaar. We moesten een klein trapje af en hoe ze die grote stenen kisten ooit in die kleine ruimte hebben gekregen? Er stonden er een stel tegenover elkaar en je kon er net langs lopen.

Op een gegeven moment, terwijl ik op een bordje kon lezen wie er allemaal begraven waren, hoorde ik geluid, muziek! Iemand speelde op een luit. Met mijn gewone ogen kon ik hem niet zien, maar mijn derde oog liet me een minstreel zien van ongeveer dertig. Hij zat op een krukje en speelde liedjes voor het jongste meisje die daar begraven was. Het behoorde aan Mathilde de jongste dochter van keizer Conrad de 2e, gestorven in het jaar 1034. De minstreel had het koud en verveelde zich dood, maar hem was de order gegeven om door te spelen voor zijn dochter door haar vader. Zodat zij zich niet eenzaam zou voelen in haar kist. Ik zag deze Mathilde ook. Een lang mager jong meisje, in lange grijze jurk met een wit onderkleed. Twee lange blonde vlechten en een betrokken bleek koppie.

Ergens heb ik gelezen dat het arme kind vrij onverwachts is overleden aan een ziekte. Meteen overviel mij een intens gevoel van melancholiek. Haar vader heeft enorm veel van Mathilde gehouden. Dat zij stierf heeft hem erge pijn gedaan, maar het enige wat hij kon doen is die minstreel neerzetten. Ik heb geen flauw idee hoelang die arme kerel daar heeft gezeten, maar hij was er niet blij mee, dat voelde ik wel aan. 


help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Marjolein
wat bijzonder zeg....
01-02-2018 19:16
01-02-2018 19:16 • Reageer
1960-1980
Wat bijzonder dat je dat allemaal zag!
01-02-2018 14:22
01-02-2018 14:22 • Reageer
Hans van Gemert
Dan zou een verre nazaat van de keizer hem misschien moeten ontslaan van zijn opdracht...
01-02-2018 14:01
01-02-2018 14:01 • Reageer
Soberana
Interessant, maar een gave als de jouwe lijkt me wel vermoeiend.
01-02-2018 13:53
01-02-2018 13:53 • Reageer
Sharquelle
Wat een mooie maar verdrietige geschiedenis.
01-02-2018 13:14
01-02-2018 13:14 • Reageer