×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Spokenjagen. Deel 3. Pompeii.

Spokenjagen. Deel 3. Pompeii.


Spokenjagen. Deel 3. Pompeï.

 Al een flinke lijst ervaringen achter de rug met entiteiten en andere bovennatuurlijke zaken, maar daar mag altijd meer bij. Mijn man gingen op wereldreis naar Italië en we wilden graag Pompeï zien. (wat je ook doet, als je met eigen auto komt, parkeer nooit zomaar in de straat, alles wordt weggesleept! DOKKEN! )

We waren niet de enige, maar de meeste mensen waren met groepen, die werden naar een paar punten gesleept, daarna weer in de bus gepropt en werd het weer rustig. Wij waren met z’n tweetjes en gelukkig had ik extra eten en drinken mee. Pompeii is groot! Veel groter als je denkt, achter de bekende stukje ligt nog een hele stad! We waren er vroeg, net half negen en zijn pas tegen zes uur weer weggegaan. Daardoor hebben we vrij veel van het complex gezien. Er lopen erg veel zwerfhonden, de stakkerds.

Op straathoeken staan fonteintjes en daar komt nog steeds fris water uit, gelukkig maar, want het is in Italië zomers echt erg warm. Geen wonder dat ze slaven willen hebben, jij zou ook niet met 25 tot 27 graden op de akkers willen werken. Op een gegeven moment puften we in een hoekje schaduw uit en zag ik een fontein. We hadden net ergens gelezen, overal hangen bordjes met informatie, dat Romeinen vrij klein waren. De fonteinen waren erg hoog! Hoe kom je als kleintje daar bij? Meteen kreeg ik antwoord via mijn derde oog. Ik zag een jonge jongen in witte lendendoek langs de put lopen. Aan de achterkant is een steen, waar hij op ging staan. Hij liet een kleine kruik vollopen. Alles aan die jongen was treurnis. Hij wou helemaal geen slaaf zijn en werd ook nog seksueel misbruikt. Als hij weg zou lopen en ze zouden hem weer te pakken krijgen? Dan zou er iets vreselijks met hem gebeuren. Hij durfde dat dus niet. Ik kon hem volgen terwijl hij met de kruik naar een huis, schuin aan de overkant liep. Eigenlijk wou ik opstaan en er achteraan lopen, kijken of ik meer van zijn leven kon zien, maar mijn man wou verder.

Dit is niet de enige gebeurtenis. Achter af was een arena en een kleine tunnel waar de gladiatoren uit kwamen. Ik ging de tunnel even in, gewoon uit nieuwsgierigheid. Meteen voelde ik hem aan, een sterke jonge kerel in blauwe lendendoek. Hij had een arm in harnas en een zwaard vast. Hij was geen officiële gladiator, maar iemand die ervan genoot om een robbertje te vechten. Er waren regels voor het vechten, net als bij ridders en hij had al vaak gevochten en gewonnen. Dit zou hij ook winnen. Hij haalde iets uit zijn lendendoek. Een klein afgodsbeeldje en legde dat op een richel boven in de tunnel. Meer van zijn vrienden hadden een richel uitgehakt daar. Er lag nog een beeldje. Dat was van een vriend die zijn strijd niet overwonnen had. En weet je wat nu het stomste van mij was? Ik was zo overdonderd dat ik weer een entiteit aangevoeld had, dat ik niet eens ben gaan kijken of er inderdaad iets op een richel lag. Als je toevallig eens naar Pompeii gaat? Ik hoor graag of daar nog iets lag. 

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Marjolein
het lijkt me interessant maar toch ook wel eng
01-02-2018 19:19
01-02-2018 19:19 • 1 reactie • Reageer
Petra van Engelenburcht
Ach, je went er aan, eigenlijk wordt je er ook ijdel van, want je voelt je speciaal. Ik kan lekker spoken zien en jij niet. Gelukkig kan iedereen contact krijgen, als je jezelf daar voor open stelt
06-02-2018 07:18
06-02-2018 07:18 • Reageer
1960-1980
Mooi verhaal, bijzonder om al die extra informatie te krijgen.
01-02-2018 14:44
01-02-2018 14:44 • 1 reactie • Reageer
Petra van Engelenburcht
dank je wel, ik hoop hiermee bij mensen angst weg te halen die al die nare spookfilms geven.
06-02-2018 07:19
06-02-2018 07:19 • Reageer
Soberana
Interessant. Ik ben voor het laatst in Pompeii geweest in 1964 en de laatste jaren reis ik nog maar sporadisch naar Europa, dus de kans dat ik voor je kan checken of er nog iets op de richel ligt, is minimaal. Gezien de brutaliteit van de meeste toeristen, is de kans groot dat de een of andere souvenirjager zich het (ondanks het verbod) heeft toegeeigend. :(
01-02-2018 14:03
01-02-2018 14:03 • 1 reactie • Reageer
Petra van Engelenburcht
Wie weet, niemand heeft natuurlijk het idee omhoog te kijken, dus afwachten.
06-02-2018 07:19
06-02-2018 07:19 • Reageer
Hans van Gemert
Ik zou het wel eens willen bekijken daar.
01-02-2018 14:03
01-02-2018 14:03 • Reageer
Sharquelle
Ik zou het graag eens bezoeken, mocht ik de eerste zijn die er komt na het lezen van dit blog laat ik het je zeker weten. :-)
01-02-2018 13:16
01-02-2018 13:16 • 1 reactie • Reageer
Petra van Engelenburcht
Dat zou geweldig zijn Sharquelle, ik ben natuurlijk ook enorm benieuwd of er iets van waar is. Ik bedoel maar, je ligt in bed en ziet iets van honderden jaren geleden, compleet gek of...
06-02-2018 07:20
06-02-2018 07:20 • Reageer