Mijn vlindermeisje


Vandaag zoek ik foto's uit van jou. Het is dit jaar 12 jaar geleden dat jij een prachtig engeltje werd. Wat mis ik je toch, lief mooi meisje.
Ik kijk naar je prachtige haartjes, kleine donkere krulletjes, je mooie smalle donkere wenkbrauwen, je mooie snoetje, je handjes. Ik voel zoveel als ik naar je kijk, verdriet, trots, dankbaarheid, zoveel emoties, van sommige weet ik de naam nog niet. Maar lieverd jij blijft altijd bestaan, jou naam zal altijd genoemd worden.

Alle foto's zijn gesorteerd, binnenkort ga ik nog wat mooie gedichten uitprinten die ik geschreven heb over en voor jou. Dan ga ik beginnen aan het fotoboek van jou. Hier ben ik nu aan toe. Het gaat mooi worden, een mooie herinnering. In de woonkamer staat een hele mooie "kist" met jou naam, mooie tekst en foto van jouw handje in de mijne. Hierin zitten allemaal spulletjes van jou, je eerste kleertjes, plukje haar, cadeautjes, boekjes en heel veel kaarten. Alles bewaar ik, alles heeft zoveel emotionele waarde.

Wat heb jij gevochten, wat hebben we samen gevochten, ook mijn leven hing aan een zijden draadje. Ik was zo ziek, had hele hoge koorts, door de fouten die zij maakten. Jij die vocht en vocht, het was een oneerlijke strijd. Ze hebben in het ziekenhuis waar jij geboren bent, zoveel fouten gemaakt. Dat ik hier nog zit en naar je foto's kan kijken is met recht een wonder.

Daar lag je, aan zo ontzettend veel draadjes, zoveel apparaten om jou bedje, alles om jou in leven te houden. Jij had te lang zonder zuurstof gezeten, dit heeft je hersentjes aangetast. Je orgaantjes vielen langzaam uit, niets werd mee aangestuurd vanuit je hersentjes. Lief dapper meisje, je bent en kanjer! De zusters werkten hard om je liefdevol te verzorgen, ze waren gek op je. In het ziekenhuislogboek staan zulke lieve verhalen. Je was een prachtig kindje, zo welkom, zo mooi, zo geliefd.

Lieverd ik ben zo ontzettend trots op jou. Dank je wel lief mooi meisje dat ik jou mama mag zijn, dat ik jou heb mogen leren kennen.

...I love you to the moon and back to infinity and beyond forever and ever...