Respect voor buitenwerkers


Steeds als ik naar buiten kijk, als ik in de kou op het schoolplein sta of even buiten ben, denk ik aan al die mensen die buiten werken. Petje af, ik heb echt zoveel respect voor deze mensen.

Door weer en wind gaan deze harde werkers, bikkels! Denk hierbij aan de postbezorgers (niet alleen de postbode van PostNL, er zijn er veel meer) elke dag bezorgen zij jou post en/of folders, kranten aan huis.

Hoveniers, elke dag staan zijn de hele dag buiten om er voor te zorgen dat alles er weer netjes bij ligt, niet alleen dat, ze hebben meerdere taken. Zij zorgen ervoor dat het centrum na markten, festivals etc. weer opgeruimd wordt.

Schilders, glazenwassers, bouwvakkers, vuilnismannen, stratenmakers, verkeersregelaars, noem het maar op. Dit alles doen ze voor ons, besef je dat wel eens? Soms sta ik te mopperen omdat weer al mijn autodeuren zijn dichtgevroren 😒 maar dan bedenk ik mij dat het maar even is, dan is mijn auto weer ijsvrij en kan ik de jongste weer naar school brengen, de deuren ontdooien gaande weg, als de voordeuren maar open gaan uiteindelijk, komt het goed 😊

Niet alleen de harde buitenwerkers, ook alle mensen die elke dag weer op de fiets naar school, werk of iets dergelijks moeten.

Het is nu koud, echt koud, hoe warm je ook kleed, een hele dag buiten zijn kost je lichaam veel energie. Diepe buiging! Dank jullie wel, jullie zijn toppers!