Rustig reageren

Rustig reageren


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het is een kunst op rustig te reageren op wat iemand tegen je zegt of wat iemand als reactie op jou geschreven blog bv schrijft. Dat zit in je, maar komt vaak ook door de levens ervaringen. Waar ik tijdens een moeilijke periode mezelf  totaal kwijt was, reageerde ik vaak kort door de bocht. Dat kwam omdat ik vanuit mijn onmacht niet meer wist hoe ik moest reageren. Daar waar ik mezelf weer helemaal gevonden heb, reageer ik nu rustig en denk na voor ik iets opschrijf of zeg. 

Deze gave heb ik inmiddels kunnen waarmaken. Het werkt ook zoveel fijner. Het is soms makkelijk om hetzelfde te reageren als de ander, als deze een wat minder prettige reactie geeft. Maar ik heb nu de wijsheid mij nooit te verlagen naar een niveau van een ander. Ik ben ik en ik ben mezelf. 

Ik lees soms als ik een reactie niet fijn vind,  een paar keer. Soms sluit ik hem af om hem later nog eens te lezen. Dan reageer ik positief en rustig. Je weet niet waarom iemand zo reageert, er kan een verhaal of verleden achter zitten. Iedereen is anders, dat respecteer ik. Ik lees er altijd wel iets goeds in. Niet iedereen is handig met woorden. Soms komt het dan bij de ander niet lekker binnen. Maar lees het nogmaals en lees er uit wat er bedoeld wordt. 

Zomaar een soort van wijze les.


signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Hoe kan het toch, dat je zoiets net leest, als je het zo goed kunt gebruiken. Dank je wel, voor deze wijze les. Ik had bijna.....maar gelukkig eerst even wat zitten surfen hier op yoors. 
| 02:26 |
Wat goed om te lezen, graag gedaan.
| 09:51 |
ik doe vaak tikken en dan weghalen als ik mij op zoiets betrap
| 07:06 |
Heb je het toch even van je af geschreven, zonder te delen 😉 goed bezig.
| 09:49 |
Prachtig. Ik ben het er 100 mee eens. Ik merk dat ik ook minder impulsief ben dan vroeger, maar soms heel soms kan de woede het nog eens van mij overnemen. Dan ga ik dit blog even herlezen.
| 00:53 |
Doe je goed.
| 09:47 |
Inderdaad een hele wijze les. Ik probeer dat ook toe te passen.
| 00:32 |
Top! 
| 09:47 |
Mooi gezegd en waar.
Soms komt getypte tekst ook anders over dan het is bedoeld. Bij twijfel (prive) navragen.
| 22:51 |
Dank je wel. Precies.
| 22:56 |
Klopt helemaal.
Het is platte tekst (zonder intonatie) en wordt ook soms anders bedoeld dan het overkomt.
En ik heb een voor- en een achterdeur. 😏
| 22:33 |
Daarom, dank je wel. Haha, dat is handig die deuren 😉
| 22:55 |
Dat heb je heel mooi en wijs geschreven! Echt super goed! Ik merk dat ik eerder dan niet reageer en heel soms inderdaad ook later erop terug kom. Ligt ook heel erg aan de situatie. Ik zal nooit boos reageren, zeker niet hier. Zit niet in mijn aard. 
| 22:26 |
Dank je wel. Mooi ook om te lezen hoe jij reageert, bij mij zit het gelukkig ook niet in mijn aard.
| 22:55 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen