×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Rustig reageren


Het is een kunst op rustig te reageren op wat iemand tegen je zegt of wat iemand als reactie op jou geschreven blog bv schrijft. Dat zit in je, maar komt vaak ook door de levens ervaringen. Waar ik tijdens een moeilijke periode mezelf totaal kwijt was, reageerde ik vaak kort door de bocht. Dat kwam omdat ik vanuit mijn onmacht niet meer wist hoe ik moest reageren. Daar waar ik mezelf weer helemaal gevonden heb, reageer ik nu rustig en denk na voor ik iets opschrijf of zeg.

Deze gave heb ik inmiddels kunnen waarmaken. Het werkt ook zoveel fijner. Het is soms makkelijk om hetzelfde te reageren als de ander, als deze een wat minder prettige reactie geeft. Maar ik heb nu de wijsheid mij nooit te verlagen naar een niveau van een ander. Ik ben ik en ik ben mezelf.

Ik lees soms als ik een reactie niet fijn vind, een paar keer. Soms sluit ik hem af om hem later nog eens te lezen. Dan reageer ik positief en rustig. Je weet niet waarom iemand zo reageert, er kan een verhaal of verleden achter zitten. Iedereen is anders, dat respecteer ik. Ik lees er altijd wel iets goeds in. Niet iedereen is handig met woorden. Soms komt het dan bij de ander niet lekker binnen. Maar lees het nogmaals en lees er uit wat er bedoeld wordt.

Zomaar een soort van wijze les.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts