Schoonheid zit van binnen


Wat ben je mooi, ik kijk naar je en zie een onzekere blik. Ik kijk niet naar hoe je er uit ziet, ik kijk naar wie je bent. Ik oordeel niet, ik kijk naar het verhaal achter jou gedrag, achter jou gezicht. Jij bent jij, jij bent mooi, echt waar. Ook al voel je het niet, ook jij mag er wezen. Jij bent uniek!

Schoonheid zit van binnen. Je hart heeft een plekje gereserveerd voor het goede wat in jou zit. Onhandig met woorden, woede uitbarstingen, stilte, onzekerheid iedereen heeft wel iets. Dat maakt het soms niet makkelijk, de 1 kan hier ook beter mee om gaan als de ander.

Kijk niet alleen naar het gedrag van iemand, probeer te kijken wat er achter schuilt. Het komt vaak ergens vandaan. Jij met je onzekere blik, ik ben er voor je. Maar, ik geef ook heel duidelijk mijn grenzen aan. Mijn hart is groot, heeft ruimte voor iedereen, zolang ik zelf niet ondersneeuw.

Kalmte, rust en een luisterend oor, ik heb ze. Maar soms zit ook mijn rugzak even vol, dan neem ik afstand. Ik ben je dan niet vergeten, maar ben dan even aan het ordenen en opruimen.

Oordeel niet te snel over anderen, denk aan de gewoontes van je zelf (Hennie Huisman) deze tekst is altijd blijven hangen of wat mijn meisje altijd zingt, iedereen is anders, niemand is als jij, iedereen is anders, jij bent jou en ik ben mij.