Vrienden via social media


Naar aanleiding van Ingrid haar blog, mijn ervaringen met vriendschappen die ontstaan zijn via het sociale netwerk.

MSN

Via MSN-groups zijn vriendschappen ontstaan, we waren een hechte club mama's, spraken soms af in real life echt zo gezellig. Helaas zaten hier toch wat, om het netjes te zeggen, minder fijne meiden bij. De groep viel uit elkaar. Toch zijn er contacten gebleven, van de 6 waar het contact nog mee is, ontmoet ik er nog 2 in real life. Het contact is leuk, gezellig en goed.

Hyves

Via Hyves heb ik ook vriendschappen mogen vinden. Het bijzondere is, dat er 2 zijn waarvan onze levens op elkaar lijken. Een vriendin heeft net als ik in hetzelfde jaar een klein baby meisje verloren, de reden hoe wij elkaar gevonden hebben is minder, maar de band is er wel. We hebben elkaar een paar keer ontmoet, de leeftijden van onze kinderen liggen dicht bij elkaar, via Facebook en WhatsApp is er nog contact, hoop haar nog eens te ontmoeten.

Een andere vriendin ken ik inmiddels bijna 9 jaar, ook via Hyves, wat zo bijzonder is, onze meiden (haar oudste, mijn jongste) schelen 1 dag met elkaar. Onze meiden worden dit jaar 10! Ze hebben een enorme band, nooit ruzie, ze zijn echt geweldig samen, net als hun mama's 🙃een mooie vriendschap die zal blijven 💕In 2020 kennen wij elkaar 10 jaar, dan gaan we er een mooie en speciale dag van maken.

Facebook

Via Facebook heb ik verschillende heel fijne mensen mogen leren kennen. Mijn allerliefste vriendin die ik via Facebook heb leren kennen, woont in het buitenland, het voelt als een soort van zus, onze band is hecht. We hebben elkaar verschillende keren ontmoet toen ze nog in Nederland woonden. Wat ben ik blij met haar vriendschap, ook haar lieve kinderen, ben gek op ze allemaal. Ook al is de afstand nu te groot om zomaar even langs te gaan, onze vriendschap blijft 💖love her.

Er is nog een mooie vriendschap ontstaan, een geweldige vriendin, het voelt allemaal zo vertrouwd, alsof de vriendschap er altijd al geweest is. We hebben veel raakvlakken. Afgelopen week hebben we elkaar voor het eerst gesproken aan de telefoon. Een ontmoeting gaat er zeker komen, dat is toch geweldig!

Zo zijn er meerdere vrienden in mijn vriendenlijst die ik via Facebook heb leren kennen, allemaal stuk voor stuk lieve en fijne mensen. Ik heb ze niet allemaal in real life gezien, maar dat geeft niet, ik vind het zo al super fijn en gezellig.

Liefde ❤

Het allermooiste wat mij vorig jaar is overkomen is het ontmoeten van mijn huidige vriend. Na een zwaar huwelijk en 1,5 alleen te zijn geweest kwam hij op mijn pad. Wat ben ik hier dankbaar voor! Hij feliciteerde mij met mijn verjaardag in een pb (we waren lid van een hele grote humor groep) daar kwamen verjaardagen voorbij. Vanaf het moment dat hij mij feliciteerde, wist ik, hij is het. De maand er op ontmoette wij elkaar voor het eerst. Het voelde meteen zo vertrouwd, alsof wij elkaar al jaren kennen. En nu, nu zijn we bijna een jaar verder. Hij is de liefde van mijn leven, dit jaar gaan we samen wonen. De kinderen reageren heel erg goed op hem en zijn zo blij. Hij brengt zoveel rust, liefde en vreugde in ons leven. Hij geeft mijn leven kleur 🌈Hij is de liefste, ik hou zo ontzettend veel van hem 😍

Het antwoord op Ingrid haar vraag, Virtuele vriendschap, bestaat dat? Het antwoord is volmondig, JA 🤗